За пореден път тече ток на оживено място в София

Подаден е сигнал към аварийните екипи, за да обезопасят стълб
18 мар 2021 09:34, Ния Христова
10
За пореден път тече ток на оживено място в София
Снимка: БГНЕС
За пореден път тече ток на оживено място в София. Снощи е бил подаден сигнал към аварийните екипи, за да обезопасят оголени кабели на уличен стълб в близост до метростанция „Жолио Кюри”.
 
"Ние имаме мисия да обикаляме такива опасни места. По пътя към място, за което е подаден сигнал в съседния квартал "Изгрев", трябваше да мина през това кръстовище. Опитах се да натисна бутона на светофара, но сбърках стълба, докоснах друг и леко ме разтресе ток", разказа пред Нова тв инж. Йовко Раканов, който е преподавател по електротехника и електроника.
 
След проверка на място от аварийните екипи се оказва, че в стълба има 11 кабела. "По принцип 4 трябва да влизат отдолу и 2 да излизат за лампата", каза още Раканов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Разбираш от строителство колкото от балет ! Когато стената е само преградна, тухлите могат да се редят с кухините навън. Свързването на кабелите е много по-добро, когато се увият - така изобщо не нагарят от слаба връзка, и не се нараняват жилата. Аз за по-сигурно ги пристягам с по една свинска опашка върху изолирбана. А виж, за джакузито си прав, че нещо не е направено както трябва.
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на спирката на 120 на ул. Черковна посока бул. Мадрид има оголени кабели до една ограда на двор, където имаше павилиони. От години седят така и нищо, а няма от къде билет да си купиш!
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гошо...ТъпотоВъпрос на мареал, сър. Ша им спазвам трудова, технологична и т.н. дисциплина. Който я спазва и си върши работата е натегач. Я съм майстор. Не съм видял в друга страна строителите да обръщат тухлите с кухините навън? Тук е масово. Чисто нова сграда. С фенерчето като погледнах зад гипсокартона, кабелите не са свързани с клеми, ами увити един в друг. Ел.таблото не стиковано и ток само на един от контактите! Свързали така джакузито, че бие ток. И им смешно!"Какво токова е станало"?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срещу тока ваксина няма. А като те удари, не може да му го върнеш. Шах и мат в полза на тока!
5
3
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Липсата на...контрол,поражда анархия.Това е на всички изпълнителски нива.Всеки прави каквото му щукне и върви през най...малкото съпротивление;отговорност...нула.Явно държавата трябва да се...рестартира,защото е блокирала и не работи...правилно,в интерес и за гражданите.Един съвет;всеки да се пази сам,за сега обществото и държавата не ви пазят.
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом господин инж. не може да натисне едно копче.....Другият път да гледа къде пипа, че да не изгори
3
0
 
11
 
! Отговори
11 преди 3 години
Леле, не знаех, че в София има такива електрически стълбове по кръстовищата, като този от снимката.
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ток е българския щам на Ковид!!
1
3
 
25
 
! Отговори
Ами има преди 3 години
Мърлящината е повсеместна. И тя идва от всички на всички нива. БГ е един ла.йнарник, в който некадърността се поощрява