Детска градина "Надежда" работи за деца на медици

Тя е със стандартно работно време
22 мар 2021 16:20, Петя Славова
12
Детска градина "Надежда" работи за деца на медици
Снимка: БГНЕС

Детска градина "Надежда" в София е отворена със стандартно работно време и към 8.00 часа тази сутрин вече има приети три деца. Това каза пред БГНЕС Мария Врачева, която е директор на Детска градина 117 "Надежда" в столичния квартал "Младост 1".

В София с цел да осигурим работата на лекарите, медицинските сестри и санитарите от COVID-отделенията в столичните болници, остават отворени две дежурни детски градини. Това са 124. детска градина "Бърборино" в район "Красно село" и 117. детска градина "Надежда" в район "Младост". В края на миналата година двете детски градини също бяха посочени за дежурни по време на националното затваряне.

Тогава, по думите на Мария Врачева, е имало родители, на които това им е било необходимо. "Така, че броят на децата беше различен всеки ден", посочи директорката. По думите ѝ, родителите вероятно са се съобразявали със своите дежурства. Така в тази детска градина нямаше затваряне декември месец. "Сега ще бъдем отново на линия в тези 10 дни", посочи директорката.

В детската градина в момента е отворена една група. "Така, че между 20 и 25 деца ще е възможно да посрещнем. Ако се увеличи броят на децата, имаме екипи, които ще могат да се включат, за да бъдат подкрепени медиците", заяви Мария Врачева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прекрасна идея. В моменти на нужда трябва да се вземат малко по - радикални решения и държавата да се намесва.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В цяла Европа е така. Не сме открили топлата вода.
10
2
 
5
 
! Отговори
Прост народ преди 3 години
*** народ - слаба държава! До всички които са против децата на медиците да ходят в тези детски градини! Ами добре, всички медици да вземат отпуск и да си гледат децата в къщи, а за болните в болниците да се грижат близките!
9
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите медици - кучета ги яли :) А обикновените хора - даже дума да не става.
8
5
 
5
 
! Отговори
98765 преди 3 години
Защо затвориха училища и градини, изобщо,?Преди ги затваряха при 30% заболели. Сега няма толкова! Учител съм и искам да работя! Присъствено!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксиниран не означава недосегаем , пак може да се заразиш .
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите да се оправят, нищо че трябва да работят. Абсурдни са малко нещата.
5
8
 
6
 
! Отговори
www преди 3 години
Лекарите на първа линия се ваксинираха тъ- пак - о! И не разнасят зарази! Рабоят за да спасяват твоя живот, ама като гледам, не си заслужава усилията!
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
чудесно , лекарите ще заразят децата си а те от своя страна ще пренесат вируса в детските градини . жалко за работещите в детските заведения и техните семейства .
3
6
 
1
 
! Отговори
преди 3 години
Колко мъка има в този под мен.
2
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като кихнеш на който трябва, ставаш веднага медик, или свръх крайно нуждаещ се. И дечицата са на градина. Затова обичам България, или както казва съседа катаджия, много мразя корупцията, която не ме засяга пряко.
1
4
 
9
 
! Отговори
Ванина преди 3 години
Поздравления за решението да работят!