Спор за тротоар в София - "зелена зона" или двор на кооперация?

Собствениците искат да си върнат правата върху имота
2
Спор за тротоар в София - "зелена зона" или двор на кооперация?
Снимка: БГНЕС

Тротоар в София се оказа едновременно част от двор на кооперация и част от "зелена зона". Собствениците искат да си върнат правата върху имота, затова настояват за промяна в схемата за платено паркиране.

"По документи за собственост тротоарът е част от нашия двор и е към кооперацията, в която живеем на улица "Янтра". Той е обособен за по-голямо удобство и на гражданите, и на живущите", заяви пред Нова тв един от собствениците на имота Цанко Василев.

По думите му, ако се спази закона, паркиралите коли не би трябвало да са там, а да са от дясната страна на улицата и да бъде освободен тротоарът пред сградата.

"В момента тече проверка и ако се установи, че тротоарът е част от имота, то колите ще бъдат преместени. Това става по предложение на районния кмет, който трябва да каже каква ще бъде новата схема за паркиране. През 2017 година, когато бяха въвеждали зоните за платени паркиране – улица по улица сме разглеждали схемите за паркиране в района. Тогава, за улица "Янтра" не е имало каквито и да било забележки", посочи Александър Георгиев, зам.- директор на ЦГМ.


2
Още от Страната
Пролетта идва мъчително, утре отново сняг, в неделя се стопля
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Някой преди 4 седмици
Тротоара, ако е техен що не си го заградят за да няма спорове
1
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Скоро и на други места!
Нормално е мутрите да изземват частни имоти, за да ги правят зони и да събират пари.
Тея чекмеджета не се пълнят от нищото!