София спечели проект за ремонт на три училища с пари от Европа

Безвъзмездното финансиране по програмата е 6,3 млн.лв.
13
София спечели проект за ремонт на три училища с пари от Европа
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Проект на Столичната община за основен ремонт и реконструкция на три училища в София е одобрен за безвъзмездно финансиране по ОП "Региони в растеж". Общата стойност на проекта е 7,1 млн. лв., от които безвъзмездното финансиране по ОПРР ще е 6,3 млн.лв., съобщават от Столичната община.

Училищата, в които ще се извършат строително-монтажни дейности за енергийна ефективност, са 48 ОУ "Йосиф Ковачев" в район "Сердика", 28 СУ "Алеко Константинов" в "Красна поляна" и Първо СУ "Пенчо Славейков" в "Оборище".

В 48 ОУ се предвижда подмяна на електрическата инсталация, ремонт на покрива, ремонт на ВиК мрежа, изграждане на асансьор и на нова ограда на училището.

В 28 СУ се предвижда преструктуриране на част от помещенията, подмяна на вътрешна дограма, полагане на топлоизолация по фасадите и покрива на сградата, подмяна на подови настилки, изграждане на достъпна среда, подмяна на електрическа инсталация, изграждане на нова мълниезащитна инсталация и нова ограда на училището.

Основен ремонт на покрива ще се прави и на Първо СУ. Освен това там се предвижда подмяна на вътрешноотоплителна инсталация, ремонт на ВиК мрежата, изграждане на асансьор, обновяване и облагородяване на двора на училището.

По проекта е предвидена и доставка и ново обзавеждане за училищата: чинове, бюра, столове, метални шкафове за раници и ученически пособия, етажерки, магнитни дъски, заседателни маси. Ще бъде подменено и кухненското оборудване, както и оборудването във физкултурните зали, съобщават от Столичната община.
 


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре,че са парите от Европа,че нашите данъци не стигат на гербавите да пълнят чекмеджетата.
9
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че падне лапане...но и за кво са тия ремонти като не се учи онлайн )
8
2
 
1
 
! Отговори
Alex преди 8 месеца
Като Първо няма второ, а 133-то е най-Великото! Да живей! :)
7
0
 
10
 
! Отговори
Предприемач преди 8 месеца
Вината да се чете така: фирми отобръча ще приберат няколко милиона евра за псевдо - ремонти на училища. Страхотна новина, ако бяхме собственици на тези фирми!
6
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Че какъв е смисълът?ГРОБ затриха вече и училищата, и образованието.
5
1
 
6
 
! Отговори
Евроскептик преди 8 месеца
Да не сложат някакви джендърски статуи и картини в училищата, че аз вече като чуя за Европейски съюз и се сещам само за джендъpи
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано не се срутят след ремонта.
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
София нищо не е спечелила, спечелили са фирми на крадлата от герб
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дано след ремонта, следват сушави години, че ще се ремонтират неща, които, а е роснало, а ги е отмило. Но пък шкафчинциту на оня дето дрон му жужи в спалнята , ще пращи от евраци.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Време е да се насмучат малко и гербавите кърлежи от по-ниските нива на шайката!Че съвсем оглядняха завалиите.