Мерките в градския транспорт се спазват, билетите са проблем

Извършват се проверки дали пътниците спазват мерките
26 мар 2021 12:15, Ния Христова
19
Мерките в градския транспорт се спазват, билетите са проблем
Снимка: Pixabay
Извършват се масови проверки за носене на маски от пътниците в градския транспорт в София.
 
Оказва се обаче, че по-често срещаните проблеми са свързани с превозните документи, отколкото със спазването на противоепидемичните мерки.
 
"От юли 2020 са проверени над 43 200 превозни средства, съставени са 340 акта, изготвени са и полицейски разпореждания – 42, съставените протоколи за предупреждения са 460", обясни пред Нова тв Станислав Станков от Центъра за градска мобилност.
 
Много хора обаче се оплакват, че няма откъде да си купят билети.
 
"От началото на годината се върнахме към стария режим на работа – всеки пътник предварително да е снабден с превозен документ", обясни Станислав Станков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 1: Колега, Нито тиквата нито слабоумната фъндъкова се возят в градския транспорт. Знаят си, че от джипките ще ги сменят с катафалките и Не им пука. Знаят, че на никого няма да липсват.
17
0
 
1
 
! Отговори
Ушеф преди 3 години
Проблемът е Моля Другарката дето преподава развален Български език с неадекватното разписание на Градския транспорт. Но всички сме жертва на носталгията и по нужника в задния двор на бащината къща в село Белчин.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките в градския транспорт се спазват???????? Не знам, в кое превозно средство са се возили, но във всяко има поне един без маска! Ааа, да - една влезе, изкашля се яко и чак след това нахлузи някаква маска. Цялата държава е голяма пародия - смъртни случаи почти колкото в Германия, която е 80 мил. Повече коментиране е излишно!
15
0
 
6
 
! Отговори
От 10 Април т.г. преди 3 години
Проблемът с билетите тепърва ще се заформи и то яко.Според гениалното решение на СОС хартиените илетчета изчезват !@!@!ДА, изчезват.Питам тогава, всички ли са длъжни да имат кредитни/дебитни карти.Каво правят учниците, които не олзват ученически карти, а се возят с билети.какво право баба Гицка, като слезе от трена и иска да отиде до центъра на София?
14
0
 
0
 
! Отговори
Forza Roma преди 3 години
До Виктор ...в голяма грешка си с Италия ; ) !
13
1
 
5
 
! Отговори
до Виктор преди 3 години
Влизам в Люксембург, вземам градски транспорт , питам колко струва ...безплатен е? Попитах на още едно място, и да в Люксембург няма билетчета, транспорта е безплатен.
12
1
 
1
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
До GВ много държави( в големите градове) в Европа не можеш да си купиш билет. Примери много. В Словения нямат билетчета, трябва задължително да имаш карта, която се зарежда в автомати, сложени обикновено в центара на града. В Италия се продават само на главните станции.Проблема е че не работи е-системата им за закупуване. Т.е взимат ти парите, но пак се водиш нелегален пътник.
11
0
 
20
 
! Отговори
Дискриминация преди 3 години
Корона вирус - параван на Столична община и Градска мобилност да не продават билети в превозните средства и да не откриват пунктове за продажба на превозни документи, а да глобяват хората. Тотална дискриминация - за да купиш билет пътуваш километри. Контролорите да продават отново билети в превозните средства
10
0
 
25
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Параграф 22 - глобяват заради това че не може да си купиш билет.Билети има само на централни места - на 80% от спирките билети не се продават
9
0
 
13
 
! Отговори
Март преди 3 години
Щом мерките се спазват, време е Бойко Борисов и Фандъкова да ни обещаят да се возим без билети. Тогава изобщо няма да има праблем с билетите. Може и кметовете на другите градове, но само тези от Герб, да обещаят подобни облаги за гражданите. Все пак, изборите са съвсем скоро и предизборните им лъжи започнаха.
8
0
 
5
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Кви са тез двойни стандарти пак.Спрете автобусите веднага.
7
0
 
20
 
! Отговори
доц. д-р Чоко Боков преди 3 години
Не това е основният проблем, а пълната проверка на моята карта ведно с касовия бон и също така пълното неглижиране на тумбите жаагали пиещи, ядящи, пускащи мазна чалгия и драскащи седалките на новите автобуси 11 и 83 например, които са съфинансирани с пари на данъкоплатеца. Приятен ден.
6
12
 
4
 
! Отговори
ДаДа преди 3 години
Наглите шопЯ от край време си пътуват гратис.
5
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Упражняват контрол за превозни документи, с които няма откъде да се снабдиш. Това си е щур капан отвсякъде.
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личните ми впечатления: Сутрин всички в автобусите и трамваите са с маски, дори и ромите. Следобед, на връщане от работа, винаги има поне 3-4 герои без маски - основно роми и тийнейджъри, които се хилят истерично на нещо
3
0
 
19
 
! Отговори
G преди 3 години
Обиколил съм над 30 държави, никъде освен в България, когато съм се качил на градски транспорт не са казвали - нямаме билетчета, или машината не работи няма билети?!? Дори в Индия нямаше проблеми.
2
2
 
24
 
! Отговори
ЕЙ преди 3 години
Да извървиш 2-3 спирки пеш, за да си купиш златното билетче от 1.60 - БЕЗОБРАЗНИЦИ. Никакви глоби докато не осигурите билети В ПРЕВОЗНОТО СРЕДСТВО. ОК. НЕНАЯДОХТЕ СЕ. ТОВА СИ Е ЧИСТА ПРОБА РЕКЕТ.
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Метрото не се спазват. От 20 човека пътуващи двама бяха без маски. Това днес.