След 10 г.: Писта "Стената" на Витоша отново работи

Условията са отлични, над 1,5 м е естествният сняг
26 мар 2021 18:50, Анисия Иванова
11
След 10 г.: Писта "Стената" на Витоша отново работи
Снимка: Министерството на туризма

Писта "Стената" на Витоша отново посреща туристи от днес след 10 години прекъсване. Условията, които предлага за практикуване на зимните спортове, са отлични и апелирам повече хора да я посетят. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова при посещението си на място. Тя подчерта, че именно снежните спортове подпомагат укрепването на здравето и могат да се практикуват безопасно дори и в условията на разпространение на коронавируса, съобщиха от Министерството на туризма.

Министърът посочи още, че планината е чудесен избор посещение и развлечение в свободното време, а близостта на Витоша до София улеснява достъпа както на столичани, така и на гостите на града. Призовавам повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, защото това е едно от малкото сигурни за здравето места, допълни вицепремиерът. По думите ѝ всички лифтове и съоръжения работят при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, утвърдени от здравните власти.

Предстои ваканция за учениците и именно разходка в планина е прекрасна възможност за прекарване на свободното време, коментира министърът. Тя апелира към всички, които практикуват зимните спортове, да използват само обработените и маркирани трасета, за да не се стига до инциденти в планината.

В последните дни отчитаме сериозен интерес, посочи Емил Димитров, мениджър ски писти "Витоша ски". По думите му търсенето е толкова голямо, че се налага да се връщат хора, които не могат да ползват лифта. Той обясни още, че в момента условията са отлични, има повече от 1,5 м естествен сняг, което е много рядко и очакват и в следващите дни  да има още по-сериозен интерес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Скиоро преди 3 години
А влека работи ли? Забравих , че откраднаха всичкото желязо
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички министри на Баце абдикираха и оставиха изборите на това недоразумение. А тя се шматка като глуха ***.
7
5
 
0
 
! Отговори
не мърдам от дивана преди 3 години
Хора малко, най много да ви нападнат и да ви претрепе някой там из горите. За вируса е улеснение ако настинете в планината, по лесно се заразявате каза ви го мутафчийски преди година, ама кой да слуша герберски кратуни
6
2
 
2
 
! Отговори
Абсурда в преди 3 години
България е, че правим реклама на туризма, който е основен двигател на всяка епидемия...
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви писти бе, мятам се на сноуборда и всичко е писта !
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, на тази снимка министърката вече спазва дистанция. Добре.
3
1
 
3
 
! Отговори
sofeto преди 3 години
Като гимназист пусках "Стената" на зиг-заг, катото студент вече "шус", невероятно преживяване като на световното по ски!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Княжевския дали са го пуснали?
1
3
 
17
 
! Отговори
ей лъжци!! преди 3 години
Мале какви лъжи! Писта няма, защото Цеко и Бокич спряха всички влекове по Стената!