След 3 години ремонт на "Западен парк" - стърчащи кабели и отворени шахти

Все още има заградени и недостъпни места
65

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Стърчащи кабели и отворени шахти на места. Това е състоянието на столичния „Западен парк“, който приключи след 3 отлагания и почти 11 милиона лева инвестиции. Крайният срок за приключване на ремонта изтече на 3 март.
 
Все още има заградени места с водни обекти, защото зимата не е позволила да се направят проби и тестове дали технически всичко е изрядно.

Първоначално заложеният срок за край на ремонта беше през април 2019 г.  Лошото време обаче стана причина за няколко отлагания – до октомври 2019-та, а след това и до март 2021-ва.

На практика един от най-големите столични паркове беше затворен за цели три години. Ремонтът започна през май 2018 г. и трябваше да е готов в рамките на 10 месеца. Оказва се обаче, че все още има опасни места в парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
7
 
3
 
! Отговори
Tony Blom преди 3 години
Да гласуваме за партията на г-н Васил Божков с 14, хунтата трябва да бъде премахната и осъдена.повече подробности в youtube - Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ.
43
13
 
3
 
! Отговори
Листа не ядем преди 3 години
Нема да се ядосвате. Идва Нинова след изборите и.... за 7 ноември 2021г. всичко е ОК. На откриването ще дойдат и посланници на Русия,Куба,Венецуела...
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, приридата у нас е безпощадна, през зимата си е .... зима (лошо време и не може да се стро), през пролетта е .... пролет (държове и не може да се строи), а през лятото е .... лято (слънцето пече и бетонът се напуква), за есента да не говорим, точно като през пролетта е, ама падат и листа и развалят строежите.А най-странното е, че само при обществените обекти го има този ефект, по черноморието и в София строят целогодишно и денонощно без проблеми.....
41
1
 
10
 
! Отговори
ни са знай преди 3 години
Парите свършили, а чекмеджето заключено, и какво да направят тези, които ремонтират?
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
работа, работа, работа! учителката по руски от Самоков...
39
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много е тъжно ,че ни домъчня за тоталитаризма на живков ! , за 30г "демокрация" бг демократите само Крадът и Нищо ново не са направили за общото благо !Този парк беше Приказен -алеи,цветя,люлки,езеро със златни рибки ,криви огледала
38
3
 
13
 
! Отговори
мишо бирочето преди 3 години
истината е че и да искаха милите не могат. калинките едвам сричат и пишат вие искате да вършат качествена работа.... а те и не искат, искат само да бухат. тази държава е върната на дередже краят на османската империя. технически, индустриално, интелектуално, поличиески и всячески. единствената разлика са мепесетата и тауавизьорите и демографското унищожение. свършени сме. ще остане само софийският санджак от нас.
37
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро един кандидат за депутат със свовото си да ме спечели, ми обесняваше как ние "българите" не пазим. Зачудих се и веднага му отговорих, че не съм видяла един качествен ремонт. София тъне в мизерия. На места няма асфалт на улиците, колите са паркирани на тротоарите и в зелените площи. Позволяват да се регистрират все повече и повече нови коли, когато прекрасно знаят, че няма къде да се паркират. Парковете са просто едни площи без подръжка.
36
1
 
10
 
! Отговори
Негостенин преди 3 години
До Гост 37Това са така наречените архитект-усвоители. Или как проект за 2М да се проточи 4 пъти по-дълго, да не е завършен и да му вземат 11М.
35
3
 
11
 
! Отговори
Мехуро, ходя пеша бе преди 3 години
Гарантирано от Буци и Фандък ханъм!
34
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 3 години
До жител на София Тотално ограбване и унищожение. Този парк си имаше добри алеи и се поддържаше. Имаше и отводняване. Тези некъдърници го съсипаха. С новите алеи не направиха никакво отводняване и гората и поляните са езера. Поставиха и павета на няколко алеи да не може да се карат кънки и колела. Не направиха паркинги, изоставиха и площите до бившето виенско колело и ресторанта. Не знам какви архитеки и проектанти са участвали, но съм сигурен, че не са били специалисти по озеленяване и ландшафт
33
3
 
21
 
! Отговори
Голям смях преди 3 години
Ремонт на ремонта на ремонта. Гарантирано от ГЕРБ. Ми да им гарантираме ШУТ на изборите!
32
1
 
11
 
! Отговори
raven преди 3 години
важното е че парите са ги усвоили ,на другото майната му....и без това по-тъмнокожата част от населенито до Овча Купел се снабдяват с гориво от парка (дърветата) и на герберите не им пука.Нали са им основните гласоподаватели .
31
2
 
10
 
! Отговори
ЧУДЯ СЕ АЗ преди 3 години
Защо ремонтите не започнат ПРЕДИ да се построи обекта?Само Бойко Борисов знае защо.Кюлчетата са важни.Ние от ГЕРП ще ремонтираме всеки ремонт на предния ремонт!!!Ние крадем,затуй сте бедни.
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
11 милиона лева - похарчени. И имаме блато. Нямам думи. Това е ГЕРБ.11 милиона пари, хора. Не са 11 лв, не са 11 000, не са 111 000. 11 милиона народна пара. И - ето ви резултата. На снимка го виждате. Имаме си блато за 11 милиона. Е вече прекаляват, ама наистина прекаляват...............................................................................................................................................................................................................................
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
за 11 милиона толкова... знаете ли колко са скъпи черните джипки? а?
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иначе ревеше - "Ама заварихме един гьол." Кат гледам първата снимка (други не съм отварял) - ми то пак си е гьол бре, Жипкаджийко. Гьол. Какво направи ти - Нищо. Заварил си гьол и оставяш гьол.Краде, краде, краде, краде и краде и пак краде. Иначе държавата си е един гьол.
27
0
 
7
 
! Отговори
мисирките преди 3 години
защо триете коментарите?
26
0
 
15
 
! Отговори
Стивън преди 3 години
Това е нагледно лозунга: Работа, работа, работа... Хахаха
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наскоро бях там. Като цяло всичките пари са заминали за некадърно асфалтиране на няколко пътеки, осветление и камери на всяка лампа, за които съм сигурен, че не работят.