"Зелени коридори" за ваксина в София има и днес

Във ВМА вчера са имунизирани около 200 желаещи
16
"Зелени коридори" за ваксина в София има и днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Зелени коридори" за ваксинация в София има и днес.

Всички желаещи, които нямат записан час, могат да се имунизират в специалните пунктове на ВМА и "Пирогов". Във ВМА те ще работят до 18 ч, а в "Пирогов" до 17 ч.

Ваксинацията се извършва с препарата на "АстраЗенека".

Във ВМА вчера са ваксинирани около 200 души, предаде БНТ.

"Зелен коридор" имаше и в ИСУЛ в петък, събота и неделя, като там са имунизирани около 300 души.

Общо 2 383 са поставените дози през изминалото денонощие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: ваксинаВМАимунизация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
3
 
! Отговори
ha ha преди 3 години
Коридори има, Ваксини има - Балъци Няма!
12
1
 
1
 
! Отговори
Информиран преди 3 години
До ЯсенЗабравих да поясня: включих се в т.н. "зелени коридори", а възрастните хора, както и другите приоритетни групи ги ваксинират по линия на лични лекари и работодатели.Не искам да внясям шум в системата, но желаещите в групите от първа, втора и трета вълна, броят на де-факто ваксинираните е далеч под 50%.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то колкото е ок толкоеа и опасно в тези коридори, докато чакаш да го лепнеш вируса. После що уж ваксиниран пък болен
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а защо са само в София...или провинциалистите са втора класа
9
1
 
7
 
! Отговори
@Ясен преди 3 години
В Зелените коридори слагат само астра-зенека. От нея има достатъчно и всеки възрастен човек ако иска може да отиде и да си я сложи. Всеки може да отиде. В Пирогов са сигурно 5 кабината работещи едновременно, не се чака, няма струпвания, няма никаква бюрокрация - попълваш една бланка и ти дават картонче и това е всичко. Не изкарвай хората виновни, че са направили нещо което ти не искаш или не смееш. Никой не спира никой да отиде да се ваксинира.
8
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зелените коридори са много добра идея. Не се налага да се съобразяваш с някакви часове раздадени от системата, отиваш, слагат ти я и не го мислиш повече. Аз също го направих и съм доволна. Нямаше опашка, стана за нула време. Мисля, че коментиращите трябва да разберат едно нещо - най-добрата ваксина е сложената. По-добре е за вас, по-добре е и за обществото като цяло. Трябва да се прекъсне веригата на заразяване и ваксините са единственият начин. Колко още време ще се крием от вируса?
7
6
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 3 години
До ИнформиранКак се чувства един мъж,който е успял да се ваксинира преди възрастните хора и хората със заболявания?Сигурно си много смел и умен?
6
8
 
3
 
! Отговори
До информирания преди 3 години
Изкарал си късмет. Много ваксинирани вече са в болница . И още колко покрай тях, щото са помислили, че ваксината ги пази.с
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИнформиранСъщата работа свърших и аз и сега съм спокоен, но се ядосвам на разни *** писания и интервюта от този или онзи "специалист" със внушения и откровени заблуди. Трябва на всеки да е ясно, не се ли ваксинираме поне 50% от населението, ще има да си играем на отваряне и затваряне още няколко години със последващия икономически ефект.
4
5
 
10
 
! Отговори
Информиран преди 3 години
Българинът не искаше да се ваксинира в края на миналата година, докато не стана ясно, че има дефицит за ваксини и изведнъж се юрна да се ваксинира, щом не е достъпно за всички. Сега, като е ясно, че от Астра Зенека ще са най-много - предпочитаме по-малкото на брой немски и американски. Вярваме на слухове, а не на факти и на специалисти, които похилядиха, че одобрените ваксини са безопасни. Ваксинирах се с Астра Зенека преди повече от месец, за да управлявам здравето си, за вас - не знам...
3
3
 
7
 
! Отговори
Муахаха преди 3 години
много желаещи, мноо нещо!
2
4
 
7
 
! Отговори
1-н преди 3 години
Къде са истинските ваксини
1
2
 
10
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Е и?