Спират третата линия на метрото през уикенда

Ще бъде осигурен заместващ автобусен транспорт
13
Спират третата линия на метрото през уикенда
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 10 и 11 април 2021 г., събота и неделя, в реални условия ще се извършат софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от Линия 3 и новото трасе на метрото от МС "Овча купел" до МС "Горна баня", което предстои да бъде въведено в експлоатация,съобщиха от Столичната община.

За целта в събота и неделя действащият участък от третата линия на софийското метро от метростанция МС “Хаджи Димитър“ до "Красно село" ще бъде затворен за пътници.

За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт.

Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширението на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване  на фирмата изпълнител "Сименс".

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния, е разработен и тестван в базите на изпълнителя в Германия. Аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от Линия 3 на метрото в София.

Ще бъдат тествани и необходими функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока ж.к. ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

Резултатите от тестовете ще послужат за сертифициране на системите за безопасно управление на движението по цялата трета линия

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Курти преди 3 години
Картофената принцеса, пак изцапа пейзажа. Е сега, онази от румъния.......прокурорът де , от ЕС, ОЛАф-МОЛАФ и т.н........ще я - ги - обърне с хастара На вън.
8
0
 
5
 
! Отговори
Оня преди 3 години
Е що не направиха тестовете преди няколко седмици , когато беше затворена линията ? А на първия коментар ще кажа , ще приключим Боко и ГЕРБ , само когато приключим БСП!!! За *** не говоря , тя е приключена отдавна .
7
0
 
7
 
! Отговори
BB преди 3 години
Ходете пеш! :D
6
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце като изпусна властта и го обхваща неистово желание да се хвърли под 3-тата линия на метрото. Тези плексигласови огради няма да спрат толупа. Дано поне не изкриви релсите пак.
5
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко си заминава и държавата започна да спира. Не ви ли предупреди, че така ще стане?Гответе се за режим на тока и хляб с купони.
4
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе къде е Плешунгерица Трифонова? Май захапа повече и сега трепери. Чакаме с нетърпение новия премиер, сложил съм пуканките.
3
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, сега като дойде Трифон Чалгата от Каналето на власт, може и цялата държава да спират.
2
18
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
То колко пъти ще постваш същото нещо? Дойде вашия ред да оправяте България, айде работете, Бойко си заминава да ви гледа сеира.
1
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Три дена минаха след изборите!Три дена, в които пак виждаме каква псевдопартия е ГЕРБ.Говори само Бацо, избраните за депутати мълчат. В нощта след избора само Дилов-син-червен каза няколко безсмислени изречения и се изсули.Партия ГЕРБ няма. Има само Борисов и негови безропотни слуги, същински роби. Чакат какво ще каже.Даже ги няма гласовитите Тома Бичето и Спас Гърнето на всяка мерудия!Време като общество да приключим с ГЕРБ, с това, което не е фарс, а отвъд фарса!