Метрото: От "Овча купел" до центъра само за 12 минути, текат изпитанията

Цялата трета линия ще има 21 км трасе с 21 станции
83

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За 12 минути ще стигат жителите на „Овча купел“ до центъра.

Новите спирки, по които ще се возят софиянци, са „Овча купел“, „Мизия“, „Овча купел II“ и “Горна баня”.
Заради предстоящото пускане на новото трасе през уикенда третата линия ще бъде затворена за пътници. Причината е, че ще се извършват софтуерни инсталации, настройки и тестови изпитания на общите системи за управление и безопасност на действащия участък от линията и продължението до „Овча купел“. За придвижване на гражданите е осигурен заместващ автобусен транспорт, съобщиха от Столичната община.

Затварянето на участъка за граждани е в съответствие с практиката при разширение на автоматизирани системи за управление в метрополитените и по изричното изискване на фирмата изпълнител „Сименс“.

Общият софтуер на системите за управление и безопасност на двата участъка от третата метролиния е разработен и тестван в базите на изпълнителя в Германия“, обясниха от Столичната община.

От кметството припомниха, че аналогични процедури са изпълнени през 2020 г. във връзка с експлоатацията на действащия централен участък от третата линия.

Ще бъдат тествани и необходимите функции за общото трасе, като автоматичен вход и изход от депото в посока жк ”Овча купел”, което не може да стане в нормален експлоатационен режим на работа на действащия участък.

С пускането на новите спирки дължината на подземната железница ще достигне 52 км с 47 метростанции.

Очакванията са делът на метрото в градския транспорт да достигне до 40%, а намалението на вредните газове - 90 000 т годишно. Цялата трета линия ще има 21 км трасе с 21 станции.

Тази година трябва да започне работата по участъка от „Хаджи Димитър“ до „Левски Г“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
6
 
! Отговори
+++ преди 3 години
Какво означава: ела да се повозиш отвътре?Недей говори глупости, бил си в цяла Европа и само в Бг било така... И аз съм бил, дори и извън Европа и мога да ти кажа че метрото е едно и също навсякъде. Заповядай на една разходка в Ню Йорк и тогава пак да си говорим.
39
1
 
0
 
! Отговори
Бай Баяни преди 3 години
Имах предвид mather, но го озвездиха
38
11
 
11
 
! Отговори
ДаГиИзринем преди 3 години
За да пристигне Шайката своевременно на гости при Бай Ставри не е нужно метро.Достатъчно е Каскета да си свали каскета от очите,както и да ги отвори широко.
37
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Драги софиянци при новата Управа не ви трябва метро , не ви трябват магистрали."***, не ни трябва метро и магистрали, които след 6 месеца трябва да бъдат ремонтирани. Всичко, което ще направили е с единствената цел да се усвоят парите, а качеството е потресаващо. Ако в ЕС се даде гласност как сте крали снимките ви ще висят в европол.
36
6
 
12
 
! Отговори
Сега преди 3 години
Като дойдат протестантите на Минчо -първата работа е да дръпнат шалтера на метрото и да замерят пътуващите с НЕвеликденски яйца.Драги софиянци при новата Управа не ви трябва метро , не ви трябват магистрали.
35
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До +++Повози се малко в метрото ни (препоръчвам ти в час пик), че да видиш как изглежда отвътре. Това, че новите станции са лъскави, не го прави по-удобно (говоря ти като човек, който го ползва редовно).Метрото е транспортна система и работата му е бързо да отвежда голям брой пътници, а не като нашето да е на 30 минути след 22:00.Повярвай ми, возил съм се в доста метра в Европа и знам какво говоря. За момента фаворит ми е австрийското метро (и смятам парижкото за гнусна клоака).
34
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е нали той го строи когато беше кмет,
33
11
 
15
 
! Отговори
До 36 преди 3 години
Герберски *** ставаш смешна с това за комунистите. Комунисти сте всички вие които подкрепят тези крадци и мафиоти!!!! Смени плочата!!!
32
8
 
7
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
12 минути, когато не е в ремонт.
31
9
 
17
 
! Отговори
ana23 преди 3 години
Сега комунистите газ ще пикаят....
30
13
 
16
 
! Отговори
До Анонимен преди 3 години
Аз живея в София и съм напълно съгласен. Изключително тъпо е министър председател да се хвали с един градски обект (не отричам, че метрото е важно, но път точно той не слиза от джипката).Да не говорим, че при милиарден бюджет на София, метрото все го дофинансират от бюджета (последно 20 милиона миналия месец). Човек ще каже, че все едно провинцията не съществува и извън София не живеят хора.
29
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не беше безконтролното крадене трябваше доста повече неща дда се направят. Гербаджиите вместо да се скрият се хвалят, че са си оставили ръцете.
28
13
 
7
 
! Отговори
До Съвет преди 3 години
бб трябваше да управлява държавата, а не да се фука с метрото. Работата на кметовете е да го строят, а не на министър председателя.Да не говорим, че ако не беше Стефан Софиянски (като кмет на София, а не като временен премиер) да размрази проекта, никакво метро нямаше да има.А стадионите може да си ги навреш където искаш - не съм забелязал да има масов спорт и някаква съществена полза от тях, особено за вечно губещите ни футболни клубове.
27
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко бил строил все едно от неговия джоб ги вади парите, че цената е висока и качеството ниско се премълчава.
26
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с това подземно гробище бе. Малко ли ще сме под земята като ум.рем та и сега. Аз в гробище не влизам. Пътувам с тролейбус и трамвай. Сега като се стопли времето улиците ще се напълнят с девойки с къси полички за радост на окото. А като слезна под земята ще гледам вампирите и таласъмите на картофофандупкова. А да слиза под земята тя. Окрадоха милиарди и ги делнаха с обръчите от фирми.
25
10
 
7
 
! Отговори
с европари е лесно преди 3 години
да не се пъчат боко и патицата кметица
24
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази отсечка трябваше да е готова преди повече от година, но за сметка на това е построено некачествено ще си проличи в един момент.
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛелеПий си хапчетата, че да не получиш някой инсулт от злоба.
22
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
София не е България!
21
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Слави ще прибере парите за ремонт на Бойко му е лошо.