Мъж с шизофрения преследва хората с нож, удрял жена с чадър

Тормози съседите си, но никой не се грижи за него
32
Мъж с шизофрения преследва хората с нож, удрял жена с чадър
Снимка: Кадър Нова тв

Мъж тормози хората в столичния квартал „Дървеница". Съседите му твърдят, че той ги преследва и заплашва с нож. Беше нападнал и бременна жена. Децата от близкото училище също са сред потърпевшите.

„Въртим се в един параграф 22. Първо мъжът не беше освидетелстван. Вече той е с диагноза психично разстройство - първа фаза на шизофрения. Мъжът обаче не се лекува. Той е на амбулаторно лечение, на което според неговия лекар, не ходи. Осведомена е и прокуратурата, но от там не се взимат мерки”, казва една от съседките в квартала - Златка Керемедчиева пред Нова телевизия.

По думите й в случая няма имотен спор, а мъжът продължава да живее сам.

„Последното нападение над мен е от 12 март. Нападна ме с чадър и ме удря. Всички казват, че роднините му трябва да вземат решение, но те не го правят”, разказа още тя.

„Той събира боклуци и трупа където реши - по тротоара, около входа на близкото училище. Беше организирал есента изложба от пластмасови туби. Нашият районен кмет казва, че единственото, което можем да правим е да чистим след него. Човекът има нужда от грижа и лечение”, разказа друга съседка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
7
 
! Отговори
Всъщност преди 3 години
Един болен човек е за съжаление и за адекватна грижа. Тези, които бият и пребиват без да имат психични проблеми, ПРОСТО ЗА КЕФ И ДА СЕ ПОКАЖАТ ПО МУТРЕНСКИ, те са за БОЙ. Но виждаме, че тях закон не ги лови.
20
11
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Поредния комунист, изтррещял от мъка след разгромната победа на Господин Генерал Бойко Борисов над бесепето,очаква се в най-скоро време последователите на радефффф нищоправеца ветото да напълнят психиатрии,лудници и санаториуми!
19
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всеки град, село и квартал вече има по един такъв.---Братле, с тази диагноза са 1% от хората. Ако приемем, че от тях една десета са опасни, излиза че в София има 1500. А локдауните обостриха състоянието на тези нещастни хора. Психиатриите били пълни.
18
10
 
6
 
! Отговори
Некъф преди 3 години
Срещу 500 лева ще се погрижа за него. Така ще го обгрижа, че повече няма да създава проблеми на никого освен на ортопедите !!!
17
3
 
0
 
! Отговори
Моля преди 3 години
В бан нямат парцали
16
3
 
1
 
! Отговори
Личи преди 3 години
Си груповия гейски а кекс и кой си е плюл в устата Особено като се има в предвид меьицинския квартал и доайените около негоКака ти златка което може би е псевдоним и тоя пуяк дето вече се взе за Шеф на цялата дьржаваПомогнете на влюбените гугутки
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във всеки град, село и квартал вече има по един такъв. Институциите си прехвърлят вината, нормалните се чудят какво да правят, а лудите правят цялата нация за посмешище. Полицията безсилна, лудници няма и чакаме да убие човек за да започнат държавните служители да симулират дейност. Цирка е тотален. Накрая същите държавни служители реват да сме си плащали данъците, че да имало пари за заплатите им. Единствената надежда която остана на хората е да извикат медиите и тогава нещо да се случи.
14
11
 
0
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Това е съдбата на овчарите да си бяхте останали на село
13
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шизофренията не се лекува.Има сведения,че 20% от депутатите страдат от това тежко умствено разстройства.
12
5
 
13
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Веднага да му се връчи АК 47 и да го пускат в бермудския триъгълник в София, а именно сградите на министерски съвет, президенството и партийния дом (пардон парламента).Където и да стреля ще е правилно!!!Там празно нЕма.
11
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вия по тази логика цяла българия трябва да вкарате в лудницата колко луди и безработни има в българия има си затвори щом е агресивен.луд е голямо понятие никои не може да каже кои колко е луд.неможете да измъчвате и изнудвате хората и да ги тровите с хапчета.трябва напълно да се закрият такива институции
10
4
 
3
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
Пак не сте разбрали. Това не е диагноза, жена му се казва така и понеже е много лоша и го е изпъдила от вкъщи, човекът има неадекватно поведение.
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нямате право никои да вкарвате в лудницата без негово съгласие на сила в нормалните държави се казва евтаназия ако човека е болен с една инжекция и се решава проблема
8
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златето го познавам, добра женица 80 и некой набор.След като решиха да правят от психиатричните отделения ковид отделения и да съкращават разходи за психотропни лекарства... Тези люде имат нужда от спец.грижи, те отвътре не са сами.
7
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре де като не искате да го тепете тоя изруд чупете му краката и му извадете капачките и ще си решите проблема - хем човека жив, хем няма да може да закача никого - както се казва - "хуманно отношение"
6
1
 
21
 
! Отговори
Аца преди 3 години
До 7 Батман е само у комиксите. В нормалните държави се обръщат към съответните институции за такъв, или подобен проблем! Пак повтарям в ,,нормалните,,.
5
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина е мазохист и обича да го тормозят,
4
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-голямата тъпотия. Сега чакаме или той сериозно да нарани някой (дори и фатално), или на някой да му падне пердето и да реши този проблем от веднъж. Защо обаче трябва някой нормален след това да лежи ненормален? Батманееее, къъдее сиии? Ей в подобна ситуация някой, който има по-специални умения (и "инструменти") е добре дошъл!
3
6
 
9
 
! Отговори
демокраст преди 3 години
До АнонимеН 1Така е,трябва да има пари за банани и тоалетна хартия!
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеНТи ли си?