Квартирите около университетите - пусти

Наемите са намалели с минимум 10%
14 апр 2021 17:15, Ния Христова
27
Квартирите около университетите - пусти
Снимка: БГНЕС

Наемите на квартири са намалили стойностите си минимум с 10%. Има спад повсеместно. Това обясни в ефира на БНР Добромир Ганев, председател на Националното сдружение "Недвижими имоти".

Много от квартирите около университетите също са останали празни. Част от работещите в IT индустрията, които са от други градове, са напуснали София и са се върнали по родните си места, заради режима си на работа от вкъщи. Намаляла е драстично заетостта на т.нар. апартаменти за краткосрочни наеми с цел туризъм, отчитат от бранша.

"По основните търговски улици в големите градове се забелязват доста свободни площи. Всичко е свързано с настоящата ситуация", коментира Добромир Ганев.

Още по темата

При продажбените цени на жилищните имоти през четвъртото тримесечие на изминалата година НСИ отчита ръст от 8.6% спрямо същия период на 2019 г. За София ръстът е 11.3% за съществуващи жилища, а за новите – малко над 4.5%, обясни Добромир Ганев. В Пловдив ръстът в цените на жилищата е 3.2%.

Ганев потвърди, че има тенденция на преориентиране от големите градове към селата и по-спокойни населени места, където има достъп до по-добра екосреда, повече отворени пространства и възможност за здравословно пребиваване.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
туск преди 3 години
на злорадите *** ще кажа няколко неща 1 10 % не значи че всичко пада пазара не е едностранен стойностните неща си държат цена 2 като предлагам високо качество на високи цени тва гони прошляците и привлича хората с пари. Много богати наемат имоти купуването е характерно за бедните 3 пазара е синосуида 4 ац като приф инвеститор ив имоти и брокер не ме мислете ще се оправя гледай те себе си кво само искате да ми пикаете в канчето
17
1
 
10
 
! Отговори
за какво да ходят преди 3 години
Какви квартири, като учат през компютър? Племенницата почна първи курс и беше в София 5 дена. Наеха една квартира, защото не и се обикаляло да търси из общежитията и някъде март я освободиха, без изобщо да е оставала там, защото имат приятели. Нашият и той втори семестър не се е налагало, а ходи само за смяна на обстановката, за разнообразие. Аз ги съжалявам децата, защото им се развали пълноценното студентство. Като се сетя ние как я карахме...мале, мале
16
1
 
4
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Статията е за цените на наемите а не за цените на самите имоти. Ясно ли ти е криво-крак?
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ясно че ще се върнат.Всеки който има опцията ще го направи защото не му се работи от голямото село.
14
1
 
11
 
! Отговори
Кривондел преди 3 години
Пазарът не е еднороден, нито 10% означава, че всичко пада с 10%. Пак така беше и с голямата криза и цената на имотите. Уж всичко се сриваше, уж всичко падаше, а стойностните неща си стояха на същите пари (освен при много закъсали продавачи). И сега са на цени дори по-високи оттогава. Шлаката пада. Двустайна панелка с печка раховец и мебели "последна грижа" вече ще се дава евтино, заради намаленото търсене.
13
2
 
0
 
! Отговори
До 5 преди 3 години
Познаваме ли се?! Ха ха ха
12
4
 
4
 
! Отговори
Вие не разбирате: преди 3 години
Кукувците, простит.утките на Пайнера, жаба влачи телевизор и нокторезачка, Скандауните - това са само част от афтърмата на попарата дето Симеон 2 я е забъркал 60 години тука.И Радой Ралин го каза и се подписа:Пазете се, че прасето иде ...
11
2
 
21
 
! Отговори
Sheckeresadda преди 3 години
Искам кредит за къща, като на Севда Арнаудова. Къде да ида, за да ми дадат?
10
2
 
19
 
! Отговори
10% преди 3 години
МАЛКО Е МИШКИ!ОЩЕ МОЖЕ! СВАЛЯЙ ЦЕНИТЕ!
9
4
 
4
 
! Отговори
Вие не разбирате: преди 3 години
Говорим си за човека, чийто лобизъм и кражби и административни парадокси и шуробаджанащина доведоха България до просешка тояга и с препълнени гробища.Аз милост към такъв човек нямам.Безжалостно и безчовечно може да изглежда, но ще му сърбаме попарата на Симеон 2 - 60 години, колкото време я е надробил!
8
3
 
36
 
! Отговори
Гладен брокер преди 3 години
Купувай народе, не останаха ! "Двустаен" - 35 м2 в комуникативен район, само 100 000 евро по БДС и Акт "голата поляна", паркоместа само по 15 000 евро. Сигурна инвестиция ! Гарантиран наем МИНИМУМ 1499 евро на месец... Само от агенция "Дървен философ "
7
5
 
2
 
! Отговори
Вица за Симеон 2: преди 3 години
Симеон 2 -Искам да спретнаха една гадорив на Господ не на вас ама трябва ми помогнете щото ще съм мъртъв! Ей тука съм си купил най-голямата църковна свещ, като умра и дойде свещенника да ме пее, забийте ми я в *** и да стърчи между краката и я запалете.Добре съгласили се - речено сторено! Умира, почва да го пее попа, свещта стърчи запалена.На вратата се ***! Полиция! Добър ден, получихме обаждане от покойника преди час, за предполагаема гавра с трупа му и е бил прав!
6
4
 
1
 
! Отговори
Вица за Симеон 2: преди 3 години
И какво да прави Симеон 2 - почнал да звъни на семейството си и приятелите си и да им го обяснява така:"Ей аз вярно цял живот съм бил гадняр , к'во ли ме съм ви правил и причинил, мое да имате пари и всичко да съм ви дал наготово, ама аз ви считам за необходимото зло - ей аз умирам и елате ме погребете поне няма ви правя букви номера.Те рекли добре и дошли!Ей аз вярно цял живот.. гадняр, ама Господ е виновен, че 60 години не ме наказа за всичките ми долности и искам една гадорив на Господ да
5
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
още малко и балона с недвижимите имоти в София и големите градове ще гръмне с голяма сила, още повече като прибавим и приближаващата политическа криза към здравната и икономическата. Купувай народе на двойни и тройни цени, че утре не се знае дали няма да са на половина...
4
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди 90 год.,тези квартири,бяха малкопо скъпи от общежитията.До изгражда-нето на студентския ,те бяха радост накооператорите,че имат студенти.Наемсимволичен.Гостите понякога надвишаваха бройката Всеки си траеше,бешевесело,уютно,беше общество.Китара,прозорец и безброй звезди.Човечност.
3
2
 
33
 
! Отговори
Не само преди 3 години
около университетите, а ще става масово - мой колеги които не са от София вече години си работят от родните градове-офисите стават все по ненужни, така че да ви видя сега квартири, наеми, продажби.
2
7
 
1
 
! Отговори
Вица за Симеон 2 преди 3 години
Сакскобурга цял живот правил мръсни номера на всички, които го познават. На семейството си на приятелите си, на обкръжението си и те със закъснение разбирали някой път, даже и на доктора си. Нямало човек дето да не е влизал в контакт с него или да го е опарил или да го е очернил. Доктора му обаче един ден при поредния преглед му казал:- Ей ти ще умреш до 24 часа и ми е кеф, че ще умреш, защото няма сфера в тая държава дето да не си се и.з.***.л в нея!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно. Брокерите на имоти казват друго. Цените на имотите и наемите могат само да растат. ;)