С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
14 апр 2021 09:45,
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
0
 
1
 
! Отговори
До 140 преди 9 месеца
Колкото кучета съм отгледала, ти не си и сънувал! Кучетата и добре дресирани, са непредвидими в реакциите си спрямо други хора. Кучетата нямат място на детската площадка и в парка без намордник. Който иска куче в апартамент, си взема безобидна дребна порода като дакел, померан, шпиц, пекинез и подобни / болонките и пинчерите , макар и дребни са злобни и често хапливи/, а който иска да гледа голямо куче или ловна порода - да си купи къща с двор и да си гледа кучето в него.
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе я се осъзнайте малко. Моя приятелка в Осло си приспа пинчера, ПИНЧЕРА, защото не можеше да спре да хапе хора. И тук е така, няма голямо, няма малко, ухапе ли човек за жалост си заминава животинката. И все си мислих, че е прекалено крайна системата, но работи. И хората си опичат акъла. И тук има *** и батки дето харесват да гледат опасни породи, ама внимават много, иначе им отиде любимеца. Дано я осъдят тая овца и й вземат кучето.
157
0
 
5
 
! Отговори
Да пази Бог преди 3 години
За това ходя с нож в джоба... С две деца съм.. На 8 и на 6..който тичт навън скачат, викат... И са потенциални мишени за пуснатин"кученца". Да не дава Господ да ми се случва подобно нещо... Но директно коля кучето, а след това и собственика без да чакам.. Полицията да взима решение за наказание!!!
156
11
 
2
 
! Отговори
Везни преди 3 години
Според мен и двете страни имат вина- едната с това, че не са наблюдавали детето, а другата с това, че не са обезопасили и наблюдавали кучето. Направи ми впечатление обаче, че никой не се запита дали кучето не е провокирано по някакъв начин. Съмнявам се просто ей така без причина да се е втурнало да хапе детето. И все пак надявам се детенцето да се оправи, собственика да получи нужното наказание, родителите да внимават повече, а кучето да се превъзпита, не смятам, че е нужно да бъде убито.
155
0
 
11
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Има много агресивни собственици на кучета. Ако им направиш забележка, се разкрещяват и то така, че се чуват от всички блокове наоколо и налитат на бой с юмруци. Аз лично съм бил свидетел на уличен бой, започнал заради забележка за куче. Добре, че от блока излязоха двама по-яки, хванаха го кучкаря от двете страни и той си сви перките. Хвана си го кучето изкъсо и изчезна бързо.
154
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Би трябвало да има и смъртна присъда за посягане на животинка
153
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще търпим,това е недопустимо.Убиха ни децата с електричество пп шахти,с кучета,катастрофи....Ако новите депутати не направят промяна и не въведат ефективни законодателство,нямаме избор освен да мигираме масово и тук да си останат тези с питбули,наркомани,крадци,мафиоти и да се самоунищожават както си искат.
152
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен приспиване на кучето,100000 лв. глоба,затвор.Ако няма промяна в законодателството,следващия път съм на стачка за оставка без значение кой е на власт,може е за тези който съм гласувал да бъда против.Искаме промяна и тя да започне от най-малките неща и да завърши до най-големите.
151
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тези трябва затвор.Ало депутатите за какво Ви избираме.Освен да крадете и взимате корупция,вземете направете добро.За хора с кучета над 5 кг.,задължително повод и намордник,иначе глоба 5000 лв.и отнемане на животното.
150
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви 5000 лв.,поне 50000 лв. И затвор.За някои хора 5000 лв. са нищо. Моя шеф ми каза,че ходил на Бали за 7 дни със жената и било много евтино ,дал за хотел и самолет само 10 000 лв.за него и жена му.
149
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собственичката трябва да понесе последствията , и аз имам куче ,но това е недопостимо , а кой какво харесва е строго индивидуално аз лично не харесвам деца ,но това не значи че кучетатаа трябва да ги хапят
148
4
 
7
 
! Отговори
Duchess of Cringe преди 3 години
Кайма + ножчета за бръснене, благодаря.
147
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
добре тогава вариант 2 щото един кучкар не му се влиза в затвора и е сложил минус. 50 лева глоба на родителите на детето с 3 години изпитателен срок.,, през товавреме нямат право да убиват други кучкари.,,
146
1
 
24
 
! Отговори
ВАЛЕНТИН преди 3 години
Вкарайте един двама такива СОБСТВЕНИЦИ НА КУЧЕТА в затвора и проблема ще се реши бързо бързо от самосебеси.
145
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето да се приспи, собствениците да се накажат с 5000 лв. обезщетение за нанесените физически и психически травми на детето и родителите и 6м обществено полезен труд.
144
1
 
25
 
! Отговори
Един с нож преди 3 години
Добре де къде са медиите? Защо не ни покажете собственичката на ***? Защо не я питате възбужда ли се от мисълта за обсезонразени дечица? Къде е името, снимката и телефона на кучкарката убийца? Нека понесе отговорността за действието си - де фрактури на черепа и се полагат.
143
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам син на 4г и мисълта подобно нещо да се случи с него..Изобщо няма да чакам тея собственици ще ги съдят ли, няма ли да ги съдят.Някои от коментарите ме потресоха.Като този да се пръскала отрова.На такива умници идва ли им на акъла, че могат да натровят и някое дете така?Относно случая, все едно тоя собственик на кучето е излязъл със зареден пистолет навън и пистолета взел, че гръмнал. И ранил дете. Същото е.Пистолета ли е виновен според вас?Тея собственици в затвора, да се замислят останалите
142
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето да бъде разсечено, а собственика 5 г. в затвора.
141
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета коментарите и не мога да повярвам, че има такива хора.Кучетата са им по-мили, отколкото децата .
140
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради безумията идващи от хората, които ги е страх от кучетата, се получава ответна реакция, която те не могат да разберат. Единсвеният начн да разберат какви дивотии пишат, е да си вземат куче от малко и да си го отгледат, но куче от поне среден размер, а още по-добре голям размер. Само така ще арзберат каква огромна отговорност е да си еземеш куче вкъщи и че страхът им е бил напълно безмислен.