С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
14 апр 2021 09:45,
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един тук пише за големи и опасно породи кучета.Защо не дефинира какво разбира под това? Примерно ако кучето е толкова голямо, че се подмокря, ако го срещне, например някой пинчер.
138
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли едно дете почиан след ухапване от пчела. Според един тук, всички пчели трябва да се избият.Друго дете почина след ухапване от змия - според същия всички змии трябва да се избият.О т.н. със всички животни, насекоми, риби, птици - всички да се избият според Митака.
137
7
 
2
 
! Отговори
До 140 преди 3 години
Отговори на въпроса защо те е страх от кучетата, а не се самоописвай!
136
27
 
2
 
! Отговори
! преди 3 години
Всеки родите ле длъжен да си гледа детето. Кучето не е виновно то е животно. През 2012 г. подписахме меморандом за защита на животните и се пресъидинихме към общия протокол на ЕС. На които не му харесва да ходи в раша или чаина където се избиват бездомни животни на всеки ъгъл.
135
3
 
20
 
! Отговори
До 138 преди 3 години
П.едал нещастен. Кучето обезобразило дете, тоя *** ме пита мен защо ме е страх.Страх ме е за детето ми ***.Колкото до мене - ако те хвана ще ти спукам главата от бой и после ще те питам защо те е страх от мене.
134
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението в софия е направо бедствено с тези големи и опасни кучета.Да организират ловни дружина и да се отстрелва всичко, което е куче.Бездомни, домашни няма значение.
133
17
 
2
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Теб защо те е страх от кучетата?Защо като видиш куче по-едро от котка и се изпускаш от страх?Това по наследство ли е?
132
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се забранят изцяло за отглеждане опасните породи и големите кучета като цяло. Нямат място в града. Трябва да се сложи ред.Сега положението е повече от безобразно.Особено в софия - всеки втори е кучкар.В южния парк си има определени места за кучета, но кучкарите пускат кучетата, където си поискат и никой не ги глобява.
131
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега, гордата собственичка да влезе за 3 години в панделата. Горкото дете.
130
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КучкарУ нас контрол има само от КАТ, акцизите, алкохола и цигари, а после има контрол над пазара с наркотици, контрабанда и подобни.
129
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно куче, почти не е отхапало главата на едно дете ... А тук си правим "шегички"! Безчувствена нация станахме!
128
1
 
25
 
! Отговори
Кучкар преди 3 години
Ами защото у нас няма контрол върху продажбата на кучета.Всякакви комплексирани пикльовци си купуват големи и мощни кучета, а после в дресировката никакви ги няма-това да не ти е плюшена играчка или лъскава кола за фукня.В чужбина попълваш цял въпросник-свободно време ,малки деца ,големина на апартамент, първо куче ли е и т.н. и чак след това ти препоръчват порода.Животното не е виновно , а тъпите стопани-без възпитание ,без намордник ,без каишка.Нови закони за кучетата трябват!!!
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 131To имаше, преди около 30 години. До един се оказаха корумпирани ***, а тея дето не бяха корумпирани, много бързо се озоваваха като пазачи на някоя барака на село в студа. Псоле, защото даже и корупмираните не бях чааак толкова корупмирани, че да се правят на кьорави нонстоп, разкараха и тях.
126
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората които гледат кучета са с отклонения,нещо като майка отгледала две деца и вече се счита за педиатър.Отглеждат едно куче и вече мислят ,че всичко знаят за кучетата.Кучкари мили,кучетата са животни и са непредвидими.Както при електротехника е необходима една грешка,така е и при кучетата.Един път става,но е фатално.Заради това на повод и намордник.Ако не холна,бой и затвор.
125
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога ще търпим ***.от.ското поведение.В всеки квартал трябва да има полиция ,която да наблюдават какво се случва. В Младост 3 и в парка може да изкарат хиляди левове на общината.Там всеки ден има поне сто кучета без повод в парка и в училище.В парка и в училището по закон има забрана за кучета.Кучетата са от породи които са над 5 килограма.Закона за намордник е над 5 кг.А там има много деца.Чякам да се случи нещо. То се случи но с бездомно куче,скоро и с домашно.
124
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки, който си мисли, че гневната реакция на обществото към подобни неща е грешна ... искам да му кажа:Чистито! Официално си мекушаво джендърче! И не, не е против хората със сексувална ориентация!
123
23
 
5
 
! Отговори
Адв. Хаджигенов преди 3 години
Вината е споделена между родители и стопанинът на кучето.Герберастките троллове обиняват само кучето
122
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е аз затова си играя на Animal Crossing!
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОТ 126Желая да чуя мнението на човека, който не ми хареса кментара. Не целя харесвания, но ми е интересно, кое е фундаментално грешно с изказването ми, че да заслужи неодобрението ти?
120
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 123Тази глупост я говорят разни изтрещели крайнолеви и психодесни (да и двата лагера сте откачени!)Кучетата са "умни", спрямо гризачи и нисши бозайници, някои от птици и насекомите, но да се говори за "интелект", сравним с този на повечето здрави 14+ годишни хора е глупост от небивали пропорции.