С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
14 апр 2021 09:45,
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
27
 
3
 
! Отговори
Мая Манолова преди 3 години
Стопанина не е искал това да се случи, няма вина.Не е насъскал кучето си.Много сте се озлобили срещу животни и хора - типично за гербери!
118
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 114Ако някое куче нападне детето ми и го застрелям със законно притежаваното си оръжие, предполагам, че ще съм много лош в очите ти.
117
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 118Как ще не носи отговорност? Нали уж са мега интелигентните животни, даже по умни от хората както казват някои. Сега пък изведнъж били твърде Tъпи, за да си осъзнаят постъпките
116
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 119А вие не циврете като ви отравят песовете
115
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Има такъв народДа ит кажа ли, какво ще направи "той" и неговите хора, ако имат въможност? Първо - това куче ще бъде умъртвено, защото е опасно, а после ще има съд и присъда за "собственика", както и реално спазване на законите. Къчето е било биезкотролно пунато, не е имало наморник и вероятно не е се подчинило на стопанина си. Съжалявам, но това е опасно животно, а стопанинът е безотговорен.
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Къде са дремали родителитеСамо един въпрос имам към теб, дали те е нападало куче, ито питбул, ито домашен агресивен и без каишка? Тогава, ще те питам и аз теб какво си търсил на онова място? Виновни са собсвениците. Какви са тия кучета агресивни, като телета? Едва ли за първи път напада.
113
14
 
4
 
! Отговори
Мая Манолова преди 3 години
Стига сте циврилиИма по големи проблеми от това
112
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Аз винаги гледам какво правят децата ми.<br>Тези отговорни родители защо не са опазили детето си?<br>Кучето и неговия стопанин имат реално малка вина"Кучето е неспособно да носи вина, защото няма нужния интелектуален и емоционален капаците, да разбере кое е лошо и добро. Стопанинуът, от друга страна има и е пряко отговорен за това животно. Ако родителите имат вина, то е друг въпрос, но не омаоважава грешките на собственика.Обаче не го изкарвай, че собственика имал "малко" вина
111
7
 
5
 
! Отговори
“Има такъв народ” преди 3 години
Оплаквайте се на Слави Трифонов.Той е Решението на проблемите ви :)))
110
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 114Стига си тролила
109
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето ги трите проблема:- Малко дете лежи, нахапано от злобно куче, което е имало собственик.- Детето ще има нужда от медицински процедури и работа с психолог. Тази сметка я плащаме всички ние. Не съм против помощта за пострадали, дори и да е собствената им глупост (което тук не е така), а съм против това, че се налага поради глупостта на други.- Ако на този му се размине, какво е съобщението за всички подобни индивиди? "Нема проблем!". Не се надявай на чуждия морал!!
108
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз винаги гледам какво правят децата ми.Тези отговорни родители защо не са опазили детето си?Кучето и неговия стопанин имат реално малка вина
107
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КосюА защо пропусна първата част от коментара ми? Защо?
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КосюТо вече ми се случи два пъти. Нямам нищо. И не съм комплексиран. Светът е хубаво място, но човешката раса епрогнила и неморална, отстъпваща от собствените си принципи. Освен това въпросният човек с ник "Мая", нме накара да страдам, затова е време, да страда и той! Висчко се връща и много по-силно. Ти си в грешка ... той не е моето наказание, а аз неговото. Аз съм наказан вовеки веков.
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подбна статия, опреди една година, за 1 час събра 250 гневни коментара. Ама бяха против човек, застрелял едро бездомно куче, което лаело и гонело децата им. Нито полиция, нито прокуратура, нито кмество, не направили нищо, а от PETA, па хептен!И имаше "убиец", "20 години в затвора", "да му се тонемат децата" ... Стоя и си мисля - вие какви сте? Извънземни ли, *** ли? Защото определено не сте хора. не казвам, че трябва да се гърми по улиците, ама вашето е прекалено.
104
4
 
2
 
! Отговори
Косю преди 3 години
-Важното е сега, да страдаш и ти!-Поредния комплексар който желае някой друг да страдал, но забравя че ще му се върне тая клетва обратно дето я казва за накой :)))))))
103
2
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Социопатите кучкари и коферманите им пак са се изявили, умъртвяване и на двата вида решава проблема ;) !!!
102
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 104АКо куче те ухапе, няма занчение дали си на 3 или 93 години. ВИната е на собственика на кучето.
101
1
 
8
 
! Отговори
До104 преди 3 години
Защото живеем в човешки град а не в кучкарник.
100
1
 
14
 
! Отговори
1 преди 3 години
Ако това беше моето дете и кучето и собственика, щяха да са фира.