С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
14 апр 2021 09:45,
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
6
 
! Отговори
кв. Триъгълника преди 3 години
С детенцето са били таткото и чичото и не са обидили кучето за да не ги съдят и накажат.
98
24
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собственика и кучето нямат винаКъде са дремали родителитеВсеки носи отговорности защо само се оправдават тея родители
97
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бългрите са много спокойни, мили и добри хора. Всичко прощават,за всичко казват "еххх, какво па толкова!". Бунаци ...
96
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 100Аз имах, но той почина. Важното е сега, да страдаш и ти!
95
3
 
12
 
! Отговори
Край преди 3 години
Куче без да е вързано по наредба не може да се разхожда из София.Общината обаче ОТКАЗВА да си изпълнява задълженията и да САНКЦИОНИРА за това.Нарича се популизъм. Ако на тия собственици им бяха напраскани 2-3 глоби по 100 лв. нямаше да им мине им през ум да си пускат гнусното куче. Единствените места дето може да се разреши пускането свободно на кучетата трябва да са коритата на софийските реки - имат достатачно площ и кучетата не могат да излезнат от там и ги има във всички квартали.
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам кой си, кое си или какво си, но искренно ти желая, да станеш майка на дете с увреждания.Като ония майки дето си зарязаха децата и бяха по митинги и кръчми ли ?!Спокойно, сине, аз съм баща ти, не си пожелавай братче с увреждания...
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смърт за собственика и рехабилитация за кучето ... ъъъ обръках се. Обратното ... ама далис е обърках. Хмм. Спекулативно е.
92
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собствениците на зл0 бния по природа пес да бъдат насиле.ни един след друг с крак от маса. Да им дойде акъла.
91
1
 
12
 
! Отговори
Куч преди 3 години
"Имането" на куче е отговорност. Намордник - това е хищник, чистене на ла на итн. За съжаление повечето собственици са безотговорни. Това се оправя с глоби, а в случая и затвор.
90
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Такива случаи"Затова собственика на кучето трябва да бъде съден за опит за убийство и да лежи в затвора най малко 5 години"5 години? ПЕТ!?? САМО 5??!!?Че той ще излесзе и ще пробва пак!
89
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Песа жив ли е? А собственика? Защо не им публикувате данните на такива? Има много хора, които ще искат, да им покажат колко лошо са постъпили.
88
4
 
13
 
! Отговори
Такива случаи преди 3 години
трябва да се водят за терористичен акт, това е равносилно на опит за убийство, защото кучето се явява оръжието на терориста. Затова собственика на кучето трябва да бъде съден за опит за убийство и да лежи в затвора най малко 5 години, само така кучкарите ще се замислят! Хайде да видим Хаджи Тошко, що за политик ще е, нали е за справедливост, ще го призная ако въведат такъв закон.
87
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гошкояма да забравя, как перди 2 години някакъв пиян дядка издумкал някаква котка с тупалка и искаха д аму дава 8-9 години в тея форуми. А преди 6 месеца, осъдиха една група корумпирани адвокати и прокурори, който са организирали рекет, измами, кражби и дори са поръчали убийство ... 2 години затовр за единия, 1 година пробация за друата ...
86
5
 
1
 
! Отговори
До 88 преди 3 години
Намери ме, аз на никого не съм отказала... подкрепа ;)Освен на майките с болни деца, те сами са си виновни!
85
3
 
16
 
! Отговори
гошко преди 3 години
В нашето общество кучетата са издигнати на пиедестал, имат привилегирована позиция спрямо хората. Гледам в едни популярен ТВ сутрешен блок, вече като водещи в студиото се водят и кучета.В България под "защита правата на животните" се разбира правата на Кучетата, преди всичко правата им да са безконтролни и да нямат отговорност за нищо. Наказанията ако удариш или убиеш куче, за по-високи отколкото да направиш същото на човек.Улиците и градинките ни са терен за инвазия от кучета и фекалиите им
84
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Мая МаноловаЩе те намеря и виновен ще е стова, дето ще ти разбия в главата ...
83
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ох ... стига си си харевал сам коментарите, Вуньо! Смешно е!"Пинчера не е по малко агресивен - просто е по малък."Да и следователно е опасен за дребни гризачи, затова никой не ги взима на сериозно.
82
14
 
2
 
! Отговори
Мая Манолова преди 3 години
Защо майката е била на работа, вместо да се грижи за детето?!Защо детето не си играе у тях ?!Виновна е майката!
81
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според вуйчо Вуньо, "човекъ", кото и да е това е виновен, нали вуйчо Вуньо?
80
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
3 годишният син на мой приятел получи детски диабет от стрес, защото едно голямо домашно куче е скочило върху него да му се радва...Това е тежка инвалидност за цял живот!Режа му краката на стопанина на кучето и толкоз!