С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
14 апр 2021 09:45,
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"пиша в тая статия, та барем някой ме разбере.<br>Да- питбула е агресивна порода, но кой я създаде ?"Дано ти е за последно. Аз ще ти кажа, кой НЕ Я СЪЗДАДЕ - родителите и това малко момиченце. Съжалявам, но тук не е САЩ, така че не се опитвай, да вмъкнеш някаква колективна вина.
78
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 56Ем те повечето ги взимат с цел, да ги направят злобни, че да са страшни самите собственици. До нас живя един такъв ***. В 4 сутринта, надънил "аренби рекъъърд", некъф 40 годишен рапър с рапърска шапка, дето бил "професионален графити артист". И като го помолиш да спре, излиза с питбула вика "дръж, Роки, дръж?", а *** пce се забие в пътната врата, ония му сложи каишката и казва "аа базикам сее е" ...А съм го виждал, да го кара да хапе гуми, докато ония го бие с камшик ...
77
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живея в 20 етажно ЕПК в елитния квартал Младост. От 140 апартамента повече от 1/3 имат кучета. Истинско вертикално гето. Но пък иначе ceляните се избиват да купуват апартаменти като моя за по 1500 евро на квадрат. Друго си е да си сред елита от кучешки (а и човешки, без да преувеличавам) ***, спринцовки, игли, пакетчета от лимонена киселина и локви с неизяснено съдържание и специфична воня в общите части.
76
2
 
15
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
За последно пиша в тая статия, та барем някой ме разбере.Да- питбула е агресивна порода, но кой я създаде ? Пинчера не е по малко агресивен - просто е по малък.Като ученик 90те молих нашите да ми купят канадски вълк -няма такава порода, това е черна немска овчарка.Добре,че не са ме послушали.С такова куче в София щеше да е мъка и за него и за нас.Бездомните кучета в града са били домни или поне предците им.Да гледаш куче е като да гледаш дете- иска се усилие и отговорност.
75
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкото детенце! Колко много се е наплашило, горкото! Дано се възстанови и забрави някак си тои ужас. Много е мъничко за преживяното.А за хората без душа и с гнусни кучета убийци - да горят в ада!
74
1
 
7
 
! Отговори
До :) преди 3 години
Че то в София кога е имало софиянци? Нали го знаеш лафа през уикенда софиянци се прибират по родните места
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На место... Ако ще и да лежа после.
72
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В по напредналите и хуманни държави питбулите и някои други породи кучета просто са забранени за отглеждане, а в *** напреднали са нехуманните радетелите за хуманно отношение към кучетата.
71
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако властите не могат да осигурят защитата на деца ни, да не се чудят, когато сами започнем да си я осигуряваме.
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 67Къде, бе? В България? 3месеца условна и 400 лева компенсация, +500 лева разноски и мааакс 1000 за адвоката на другатастрана. Това е, ако спечелиш. А ти си се набутал с 6000 лева за адвокат.
69
7
 
4
 
! Отговори
Мая Манолова преди 3 години
Детето е провокирало кучето!Детски мутри - Вън !
68
5
 
6
 
! Отговори
Има ли проблем? преди 3 години
Търсете Слави Трифонов!Той ще оправи всичките ви проблеми!
67
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вуйчо Ваньо"Викам кво стаа бе готин, и взе да ми се мята и радва, ако бях побягнал щеше да не наръфа.<br>Не можеш да искаш такъв самолконтрол от дете."Съжалявам, но откъде на къде трябва да имам "самоконтрол", за да не избягам от едър хищник, който се отнася заплашително към мен? Не всички сме някакви ловци и нинджи.
66
2
 
11
 
! Отговори
Тома Белев преди 3 години
Нямате право да тормозите кученцата, когато законно хапят децата ви !
65
2
 
17
 
! Отговори
БАТКО преди 3 години
Няма куче , няма проблем ... само съчма в главата .
64
1
 
13
 
! Отговори
До 56 преди 3 години
Самата порода е трудна за обучение и много лесна за озлобяване. Когато карах курс за обучение с моето куче имаше питбул които идваше за трети път и го подготвяха за някакъв тест в Германия специално създаден май за тези агресивните породи. Ако не успее да го премине не го допускаха в страната. Поне така ми го обясни треньора ми.
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно от основните неща, за да има общество, цивилизация и спокойнстиве е, хората и децата им да са защитени от атаката на зверове в градовете и край вомовете си. Колко още деца и възрастни трябва да са травмирани за цял живот, а други убити от такива, че да се вземат мерки. Познавам жени, които имат огрмни кучета, защото са ... ами никой не те закача, когато си със 80 килограмов
62
2
 
5
 
! Отговори
Адв. Хаджигеноя преди 3 години
Родителите са виновни.Системата убива!
61
1
 
4
 
! Отговори
Мая Манолова преди 3 години
Детето не е било извън контролирана от агресия среда!
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам опит с завеждане на дело срещу собственик на агресивно куче. Правосъдието работи в повечето случаи. Търсете си правата.