С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София

Детето е хапано по главата, има фрактури на черепа
14 апр 2021 09:45,
182
С множество рани, операция... Питбул нахапа момиченце в София
Снимка: Кадър БНТ

Питбул нападна и жестоко нахапа дете в София. Инцидентът е от преди дни и е станал пред блок в столичния квартал "Триъгълника". 4-годишното момиченце е с ухапвания по главата, а родителите са в шок след инцидента.

Майката Габриела Кирова разказа пред БНТ, че детето е претърпяло належаща операция, но вече е в стабилно състояние и се възстановява в дома си.

"Раните са много, четири на брой, има две фрактури на черепа и е стресирана, което няма как да не е така", каза тя. Майката разбира какво се случва, когато бащата ѝ се обажда, за да поиска ЕГН-то на детето, защото е прието в "Пирогов".

На другия ден след инцидента собствениците на питбула са се свързали с нея.

"Обаждането на собственичката ме разстрои много и ме шокира, защото тя искаше от мене да забравя на кого е кучето и в жалбата да напиша, че не знам на кого е", каза още Габриела.

С малката Дарина вече работи психолог.

Инж. Георги Александров от районното кметство в "Надежда" каза, че когато се правят проверки от районната администрация, се съставят актове и глоби, а при такива тежки инциденти това не удовлетворява родителите на пострадалите и те предпочитат да се обръщат към полицията.

"Проверки се правят както по сигнали, така и регулярно всеки месец. За миналата година са направени 71 проверки, при всяка една се съставя констативен протокол, а при откриване на нарушения се съставят констативни актове на стойност около 100 лв", обясни още инж. Александров.

Експертът по хуманно отношение към животните Явор Гечев коментира, че такива случаи има много и вината е изцяло на собственика на кучето, защото когато си вземе такова куче, той трябва да вземе мерки и да предпазва обществото и затова законът вменява такава отговорност не на кучето, а на собственика.

"Собственикът носи наказателна отговорност при такъв инцидент, при който има средни телесни повреди или не дай си боже, нещо по-сериозно, вменява наказателна отговорност до 3 години. Така че оттук нататък полицията и прокуратурата трябва да разследват този случай и да потърсят отговорност от собственика", каза още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Душичка златна миличка! Евтаназия за такива агресивни песове!
38
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представете си как изглеждат тези кучета в очите на децата - по-високи от тях!
37
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е опит за непредумишлено убийство и отговорност трябва да понесе не кучето, а собственика. Така както при катастрофа не съдят колата, а шофьора.
36
4
 
19
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
До 37Да - не са виновни питбулите.Кучетата са отражение на собственика.Профила на човек избрал питбул е до 30годишен мъж, фен на фитнеса и татусите с БМВ,Ауди или мерцедес ама 20годишни. Момченца дето са гледали 100пъти Бригада.Иначе и пинчер ме е хапал, за което бе изритан на 5метра.Пак казвам собственика е за бой, а не кучето.Кучето е продукт на дресировката.
35
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се забрани в апартаменти да се гледат големи животни - кучета, офце, прасета, кози ит.н.
34
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали наморниците са задължителни?
33
4
 
30
 
! Отговори
MKII преди 3 години
Питбулите трябва да се евтаназират, заедно със собствениците им. Чоек, който харесва питбул няма място в обществото.
32
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът не са самите питбули, защото те могат да бъдат съвсем нормални кучета. Проблемът са стопаните им! Само се замислете кой нормален човек ще предпочете да си вземе куче, за което се знае, че е опасно? Това е търсен ефект от стопаните им и това определено не са съвсем нормални хора! И съответно кучето става като стопаните си... А питбулите при добра дресировка и отношение наистина могат да са много добри и напълно безопасни.
31
2
 
31
 
! Отговори
Милена преди 3 години
Не народ а мъ..а....Софийските селян..дури живеят в по 30 квадрата но вътре два дога от по 100 кил акъдето ла..ното им е колкото предмишницата на зрял мъж и лигите им текът по диваните.....Изкарват ги по тротоарите УЖ на разходка... и всичко идва от чуството за малценност...взимат си куче за да им ана КОЙ да викат....кой да командват щото иначе не стават за нищо и си го изкарват на животното.Стига мъчели животните и ХОрата, кучен над 5 кила е да ДВОР или ФЕрма....Про...таци
30
0
 
41
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ей така преди години отивам във вилата на приятел, оня ми вика отключено е влизай, аз след час идвам.Да де ама не ми каза, че си е взел питбул -Макси.Та слизам аз и до мен рЕзко дотичва Макси, не побягнах - аз го гледам и той мен, ама като статуя.Викам кво стаа бе готин, и взе да ми се мята и радва, ако бях побягнал щеше да не наръфа.Не можеш да искаш такъв самолконтрол от дете.Не виновно детето,нито кучето а само и единствено собственика.Такава порода се води на каишка и с намордник
29
0
 
15
 
! Отговори
До Анонимен 19 преди 3 години
Нито една порода не е създадена от природата. Всички породи кучета са създадени от човека, чрез селекция на определени гени които се смесват чрез кръстоска.
28
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А собственика на кучето е? И евтаназирано ли е то вече?
27
16
 
2
 
! Отговори
- преди 3 години
Абе то много лесно се пише, ама какво точно се е случило и защо...
26
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В момента Четири лапи не могат да изкажат становище. Броят котките в София. За статистиката Предполагам знаете вечната омраза между четириногите А, дотогава. Някой отново ще е виновен, че е сложил отрова по улиците. Предстои включване.
25
2
 
31
 
! Отговори
www преди 3 години
Милото детенце, душичка, дано се справи с преживения ужас! За кучкарите и техните любимци, по-добре за замълча! Възрастен човек съм и ме е страх да мина през парка, защото си тичкат всякакви породи. Няма контрол, няма глоби, къде са контрольорите - по бюрата си, чакат заплата!
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си пишем така до следващото нахапано дете.Дано не е вашето или нашето.Мафията е на власт и си прави законите удобни.
23
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и тъжно да звучи, всяко чудо е за три дни.Ъ, какво стана със случаят с убитото от ток дете. Или вече не помните. Абсурдистан
22
1
 
28
 
! Отговори
нетренирани песове преди 3 години
Крайно време е за едри песове да има някакви ограничения. Големите песове са като торпедо с крака, взимат ги някакви недисциплинирани собственици и не ги дресират. Самото куче остава диво и опасно, а собственика в повечето случаи дори не може да го удържи ако стане нещо. Защо на цивилен му трябва питбул ? Това е бойна порода. Да плаши околните ли ?
21
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако обезобразя дете, до три години условно ли ще ми дадат?
20
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен трябва да се съкрати голяма част от полицията и тези които останат да имат двойно по-големи заплати и ако не синвършат работата,да ги освобождават.В Младост 3 София в училището до парка срещу общината всеки ден се събират група младежи(20 бр.),които пият бира,чоплят семки,слушат чалга има тях винаги има поне едно опасно куче ,което е свободно да нахапе децата. Това е така почти от Месец.Къде е полицията.