Опънат червен килим, строени гвардейци... в очакване на депутатите

Народните избраници ще гласуват с вдигане на ръка
Обновена: 15 апр 2021 08:45 | 15 апр 2021 08:45, Камелия Цветанова
74

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Първо заседание на 45-ото Народно събрание. Голяма част от народните избраници за пръв път днес ще прекрачат прага на парламента.

След трескавата работа на техници и служители по поддръжката преместването на част от оборудването, включително кресла и дивани, от бившия Партийния дом, в който завърши мандата на предишния парламент, тържествено днес заседанието ще бъде открито в старата сграда на площад „Народно събрание“.

Още преди 8 ч. червеният килим на централния вход беше опънат за посрещането на президента, вицепрезидента, представители на вероизповеденията у нас, дипломати.

Гвардейците бяха строени в очакване.

Някои от най-нетърпеливите депутати дойдоха преди 8, 30 ч. Повечето от тях обаче най-вероятно ще пристигнат минути преди 9 ч., за да заемат местата си на депутатските банки.

Причината е, че в тази сграда парламентарните групи нямат стаи, така че днес депутатите ще трябва да прекарват времето си в пленарната зала и в кулоарите. Стаите са заети от администрацията на парламента, която беше настанена там, след като заседанията на НС бяха преметени в другата сграда.

На депутатите ще им се наложи да гласуват и с вдигане на ръка, защото електронна система за гласуване остана в бившия Партиен дом и технически нямаше как да бъде преместена инсталирана за толкова кратък срок в Народното събрание.

За журналистите остана само зала „Запад“,като обяснението на администрацията е нуждата от спазване на дистанция заради коронавируса. Това обаче означава, че пряк контакт с депутатите няма да имат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ухилени зелки , че и без маски
56
1
 
1
 
! Отговори
Баровеца преди 3 години
Ееее ,а стига де! Оптимизъм хора! Първата правилна стъпка бе направена,да е правилната сграда -"Съединението прави силата" ! Да видим нататък .....
55
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типична Ганьовска работа,какви килими,точат се като свински черва,на тези хрантутници заедно с фигуранта им се губят не първите седем,а цели седемнадесет години.Нищо не заслужават,приказват си все едно са на пазар,нищо хубаво не ни очаква.Кой ще им потърси отговорност на всички закъснели,защо са от 09.00ч а не от 08.00ч.това показва власт,неуважение към нас,ДОКОГА?
54
1
 
5
 
! Отговори
До аз преди 3 години
"Гвардейци,червени килими.Тези мийлюзи в НС ли ще влизат или на конкурс за Оскари ще ходят.-------Очевидно е, че за теб конкурс за актьори зад океана стои над законодателната власт в собствената ти държава. Нищо чудно, че законите от сега нататък, ще се пишат от чалгари избрани от такива като тебе. Всеки народ си заслужава управлението!
53
0
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
И такъв титан като сина на кмета на Симитли за втори път е депутат! Ама поне едно е вярно-Черепа не е плащал за него! А кой - това го знае всяко хлапе!
52
0
 
1
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
И такъв титан като сина на кмета на Симитли за втори път е депутат! Ама поне едно е вярно-Черепа не е плащал за него! А кой - това го знае всяко хлапе!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седи си човечец в ладата в голямо Задръстване пред народното събрание. По едно време му почуква някой по стъклото, отваря той и другия му казва- терористи държат депутатите заложници и щели да ги запалят живи и изгорят ако не платим откуп за тях,та аз минавам да събирам помощ.- ок ще дам. По колко долу горе дават другите шофьори?- ами по два три литра.
50
9
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПЪРВА СТЪПКА НА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НИ ОТ БОРИСОВСКО ИГО!!!
49
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България отново ще потъне в небитието, трагедия.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко искаше майка му да го види как влиза в НС. Това е! Кой знае, може да няма друг път възможност
47
4
 
15
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Искахте промяна и нови лица, нали? Е, да са ви честити, Мария, Капон, Атанас Атанасов, Мая Манолова, Татяна Дончева, Мика Зайкова, Румен Гечев.... Това ли са новите лица? Те ли ще правят нови политики? Редом до тях чалга трупата пристигнала с автобуса на балета. И вдигат ръце като пионерчета. Браво, честита промяна
46
5
 
15
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
УЖАС ! УЖАС ! УЖАС И ПОКВАРА ! Бащата на фалшивите новини, адвокат Хажигейов на мутра убиец, Маяма мутреса, чалга трупата, гледам и не мога да повярвам, че това наистина се случва ! Пр.ост народ , който си заслужава съдбата ! ЗАКРИВАЙ !
45
5
 
5
 
! Отговори
Въпросче преди 3 години
Машинният инженер Цвета Караянчева, по-популярна сред българите със срамния си прякор, даден ѝ от премиера Бойко Борисов, пак ли ще председател на праламента?
44
10
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ГОЛЯМА КРАЧКА НАПРЕД ЗА БЪЛГАРИЯ!!!-------------------------------------------------------------------НО ЧУДОВИЩЕТО БОРИСОВ Е ВСЕ ОЩЕ НА ВЛАСТ!
43
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 3 години
Гвардейци,червени килими.Тези мийлюзи в НС ли ще влизат или на конкурс за Оскари ще ходят.
42
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека прочетем знаците- Патриархът не присъства на първото заседание защото е болен. Няма да го бъде задълго 45-тото НС.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките техници и служители на луди са ги направили за местенето на дивани, кресла и обурудване, защо за един каприз на новите величия! Какво значение има къде ще се събират, важно е какво ще свършат! Само тях съжалявам, на новите депутати пак ще им е добре, особено на новите звезди!
40
9
 
8
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Аз пък все пак си мисля, че ГЕРБ имат място в парламента - все пак някой трябва да представлява ромската общност в България, а те са си основните избиратели на ГЕРБ.
39
8
 
4
 
! Отговори
До Калекото преди 3 години
Така ли бе умник - само, че *** е средно статистическия избирател на ГЕРБ и живее във ромските крепости на ГЕРБ - Факултета и Столипиново. Цъкай си с ВПН-а плюсчета, да се почустваш по-добре.
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисля ,че е от "Иван Кондарев"