Глобиха с 300 лв. в автобуса за неправилно поставена маска

Това са много пари, сгрешил съм, заяви пътникът
Обновена: 16 апр 2021 15:53 | 16 апр 2021 15:52,
38
Глобиха с 300 лв. в автобуса за неправилно поставена маска
Снимка: БГНЕС

Двама пътници с непоставени правилно маски бяха глобени при съвместна проверка в столичния квартал Красна поляна. Проверките са всекидневни и на различни места в града. Това заяви пред БГНЕС директорът на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев.

"От 2 до 8 април са проверени над 750 превозни средства от съвместните екипи на ЦГМ и полицията. Всеки ден по този начин в столицата работят 7-8 екипа в зависимост от ресурса, който може да отпусне полицията", заяви Дилчев и добави, че над 14 000 пътници са били санкционирани заради липса на превозен документ и 17 за неносене на маски през изминалата седмица. Той увери, че тези екипи работят всеки ден и на различни места в града.

"Информацията от последните няколко дни е, че пътниците продължават да бъдат под половината, на това което са били в обичайните дни преди пандемията. Наблюдава се съвсем леко увеличение, когато учениците тръгнаха", коментира той и посочи, че отдава спадът на затворените училища, университети и хората, които работят от вкъщи.

Станислав Станков, който е организатор контрол в дружеството от началото на годината досега са съставени 58 акта, 83 полицейски протокола и 4 полицейски разпореждания на пътници, които не носят маска в градския транспорт.

"За този период са проверени 5032 души, линиите, проверени от съвместните екипи са 1289. Глобата за неносене на маски по Закона за здравето е 300 лв.", посочи той.

Един от нарушителите призна, че е сгрешил и ще трябва да плати за това.

"Глобиха ме за маската, че не я нося правилно. 300 лв. глоба са много пари. Сгрешил съм", каза пътникът, заловен в нарушение.

Дилчев обясни, че все още не може да каже със сигурност кога водачите ще започнат да продават билети и че всичко зависи от развитието на пандемията.

"Макар че намаляват случаите на вируса се намираме в сериозна пандемична ситуация и не можем да си позволим да рискуваме здравето на водачите и да поставяме под риск функционирането на градския транспорт", заяви Дилчев.

От думите му стана ясно още, че тикет системата вече работи, но през май месец се очаква да бъдат пуснати още функционалности от нея.

"Валидаторите в градския транспорт работят повече от 2 месеца. Има възможност и от приложение да закупите както единични билети за наземния транспорт, така и за метрото. Имате възможност да закупите и дневна карта. Очакваме през май месец да стартира и възможността за плащане на карта за еднократно пътуване с безконтактен платежен инструмент. Очакваме да стартира и услуга, с която да може да зареждате картата си през интернет", обяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
5
 
! Отговори
Защо? преди 3 години
Не се ли намериха Човеци да защитят пенсионера от тия инквизитори???От години индийският контигент на красна поляна и Западен парк се возят безплатно и контрольорите ги подминават демонстртивно.В пенсионера ли се огледахте,вампири?Дето всички сметки са му платени незнайно как с мизерната си пенсийка?Защо никой не е защитил човечеца????
24
0
 
8
 
! Отговори
Селтикс от Люлин 1 преди 3 години
Тъмно русите избиратели Не ги закачат.............Ама са електорат.
23
1
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕТО ТОВА Е НАГЛОСТ!!!ЩОТО АЗ СЕ ВОЗИХ ОНЯ ДЕН ДО МЕН С ЕДНО МОМИЧЕ НА ОКОЛО 20 И ЕДНО МОМЧЕ И ТЕ БЯХА ИЗОБЩО БЕЗ МАСКИ!
22
2
 
0
 
! Отговори
BATMAN преди 3 години
Do anonimen.. za tozi deto vikaj ot gore dali sashestvuva povqrvai mi sashestvuva nashiq spasitel isus hristos slava na imeto my... prosto choveka e izbral da reshava i pravi kakvoto si iska choveshkoto sashestvo nee iska dae nad boga az si pravq kakvoto iskam.. taka che ne bog dade virusa a lajlivite darjavi go izmisleha zashtoto sa ovladqni ot dqvola no po tqhen izbor... znaesh li kolko govorqt che 100 godini hora preodolqvat lajata COVID-19...
21
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С тези 300лв. откраднати от този човек, по този долен начин,както са го оставили без хляб и oбрекли на смърт, с тях свещи да си купят, а онзи от горе, ако изобщо съществува с една шепа пръст да ги нахрани два метра под земята!
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жал нямате ли за тоз бедния народ
19
4
 
11
 
! Отговори
Вуйчо Ваньо преди 3 години
Ако съм на мястото на "лошия недобросъвестен" гражданин,който са глобили за "неправилно сложена маска" ЧЕ го намерим тоя дето ми е писал акта и ЧЕ му строшим коленете!!!!
18
4
 
22
 
! Отговори
Театър Сълза и Смях преди 3 години
Богата държава с висок стандарт на живот остави Буци...............щом глобата е колкото пенсията на глобения!
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога че глобяват фирмите които патуват по 6--7 часа пример София Бургас ,пълни малки автобусчета за 24 човека ,къде е дистанцията през седалка ,защо РЗИ и полиция си затварят очите !
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още малко им остана на тия фашисти!
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено че тези от мургавото племе и без маски не ги глобяват те са висшата раса а ние сме в ролята на евреите носим маски както те носиха жълти звезди за да знае висшата ***...алска раса с кой може да се е....бава и с кой не щото е съюзник.Че глобяват естествено нали трябва да се избият от някъде разходите по операция криза и естествено ще е от народа.Глоби има заради кризата криза има заради мерките скрепени с глоби абе фантически лекарството причинява болестта и също клиенти не липсват.
14
6
 
2
 
! Отговори
Над нещата.. преди 3 години
Що мен досега не ме глобиха за неносене на маска,бачках в немски завод и редовно идваха да проверяват лепеха яко глоби а на мен не?
13
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди два часа,точно в Красна поляна в авт.72 се качиха двама от племето на местните ***. Без маски. Естествено,че няма кой да глоби или поне да свали от рейса такива.Но гордо рапортуваме,че пускаме метрото.Аферим!
12
2
 
15
 
! Отговори
Ник преди 3 години
до предходния с паплачта - ти си ***. мерките са абсурдни. не сме ферма, където затварят, бъркат по дупките и боцкат джоланите на ред. ако това искаш- бягай на коритото и слагай веригата на врата. проблема е, че само в китай ще те вземат да те запечатат в буркани за африка.
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ФАКТ"САМИ РЕШАВАТЕ ЗА КАКВО ЩЕ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ СИ"Хахах, тази глу пост откъде я измисли? Пълно е с данъци, осигуровки и такси, които човек ще не ще трябва да плаща. В Германия например си длъжен да плащаш по 18 евро на месец на домакинство за радио и телевизия. И това, че нямаш телевизор или радио, и че не искаш да консумираш държавните им медии няма никакво значение. Плащаш като поп.
10
23
 
10
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
КОВИД глобите в Кралството са до 10000 паунда, има и опция до 10 години затвор .Така се учи паплачта да спазва изискванията....и го правят.Нашите глоби са ...муха те ухапала
9
23
 
20
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
Така трябва, кво се правят че не знаят как се носят маските. Българина трябва да се научи да спазва правилата и начинът е само с яки глоби. Аман от философи, умници и други смърдящи на пор умници!
8
3
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
вчера в автобуса много хора бяха без маски след като разбраха че НОЩ се е разпуснал.
7
13
 
13
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Незаконните глоби ше паднат в съда , споко.Нужен е само 1 аргумент(а има над 20) и той е :НЕ СТЕ ДЛЪЖЕН ДА КУПУВАТА ДАДЕНА СТОКА(било то и намордник) ,ТЪЙ КАТО ИМАТЕ СВОБОДЕН ПАЗАРЕН ИЗБОР И ВИЕ САМИ РЕШАВАТЕ ЗА КАКВО ЩЕ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ СИ .Мерси
6
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДУПЕЛИ**ЗЦИ СА ТЕЯ КОНТРОЛЬОРИ! ДА НЕ МИСЛЯТ ЧЕ ЩЕ СТАНАТА МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛИ ИЛИ ШЕФОВЕ НА ЦГМ