Откриха новия участък от метрото - до кв. "Горна баня"

До центъра на града ще се стига за 12 минути
Обновена: 24 апр 2021 14:30 | 24 апр 2021 13:46, Елка Василева
38
Откриха новия участък от метрото - до кв. "Горна баня"
Снимка: БГНЕС

Новият участък от третата линия на метрото, който стига до кв. "Горна баня", беше открит днес. С проекта на метрото са построени над 5 км булеварди, изградени са три паркинга, има връзка с жп мрежата, така че метрото е най-важният и стратегически проект за София, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Третата линия на метрото е ново поколение - с нов тип автоматика, с нови преградни врати за пътниците, управлението е от ново поколение, каза Стоян Братоев, управител на "Метрополитен" ЕАД. Братоев посочи, че функциите на машиниста са ограничени, но винаги, ако се наложи, може да поеме управлението ръчно, предаде БТА.

До центъра на града ще се стига за 12 минути, а се очаква дневно около 50 хиляди пътници да се възползват от новия участък на метрото.

Новият участък е с дължина 4 км - от ж.к. "Красно село", през ж.к. "Овча купел", до Околовръстния път при кв. "Горна баня", и има общо четири метростанции - "Овча купел", "Мизия/Нов български университет", "Овча купел 2" и "Горна баня".

С пускането на тези 4 км от Линия 3 дължината на столичното метро става 52 км, с 47 станции.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Метрото е най-хубавото нещо което се случи на кв.Овча купел 1 и 2 откакто е застроен. Почакахме доста,но напълно си заслужава бързото и комфортно пътуване и вече знаеш защо плащаш билет.Не като в автобусите 102,11,60 където е натъпкано с тези от защитения вид на които е разрешено да се возя гратис,да вдигат шум и създават мръсотия.
24
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Вчера на обед го пробвах. От Горна баня отидох до Хаджи Димитър за 18 минути! Браво! На хубавото не може да се каже лошо!
23
0
 
6
 
! Отговори
Браво за метрото преди 2 години
Веднага се изказаха тия, дето в ада вършат работата и на дяволите. Метрото е една хубава придобивка и в близкия месец живеещите в район ще го оценят. Сутрин мотрисите ще минават на 4 минути и само за 6 минути са до красно село. Вероятно за 20 минути ще е до театър София, а за толкова го минавам с колата само късно вечер, когато почти няма коли. Нещата се подобряват постепенно и това се казва точно от хората отсъствали няколко години от България, а метрото е поне с една класа над това в Ню Йорк.
22
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
браво Бойко
21
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога започват ремонтите на новия участък?
20
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до центъра на Горна баня има почти 2 км пеша от метростянцията,а с градски транспорт трябва да смените два автобуса, така от цетъра София до метростанция Горна баня ще стигнете за 12 минути ,но 2 та км до центъра на Горна баня ще ви трябват поне още 30-40 минути
19
12
 
14
 
! Отговори
нема такъв цирк преди 2 години
Браво, много е хубаво метрото. Сега от партията на Слави да видим колко метростанции ще построят
18
0
 
19
 
! Отговори
петър славов преди 2 години
до факултето ще има като почнете да си купувате билети
17
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Метро се прави в град в който разстоянията са поне до 50 км.Какво е това метро с което изминаваш 5 км. Да слезна под земята вместо да пътувам с трамвай или тролейбус и да се наслаждавам на хора улици и девойки с къси полички. Сеяните да слизат под земята аз не.
16
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как Така режат лента без човека в оставка, в отпуска и в болничен? Това е престъпление, да идва Каскета и да арестува всички от снимката
15
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а до факултето и христо ботев кога ще има метро *** како?и ние сме хора бе!
14
5
 
20
 
! Отговори
Каракочев преди 2 години
А бе, къде е Бацко?
13
15
 
15
 
! Отговори
Я да питам преди 2 години
Неуважаеми плюещи по поръчка.Бихте ли ми посочили първо успехите на всички тия управлявали цели 20 години преди ГЕРБ?След това си задайте следния въпрос-дали хората няма да се радват на метрото, понеже такива като вас заработват пиши ги коментари?Хората ползват това Метро и всеки път се сещат кой го е построил.
12
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За летището трябва да изминеш 1-2 часа през цяла София. Няма метро и по турско шосе а трябва през Витоша за да стигнеш летище.
11
10
 
25
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Честито да ни е, безаварийно и благодарности на строителите. Живях в Овча купел през 90-те, учех в центъра, пътуването беше ад, рейс 102 пълен до пръсване посока центъра, след като се напълваше в квартала, се качваха и шведите и беше мечта всеки ден. Задръстванията по 30мин. на Красно село не ги броим....
10
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До-виж-да-не?!?!
9
12
 
20
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
Чакаме първите ремонти.
8
2
 
14
 
! Отговори
Боянският Прилеп преди 2 години
Па моите сараи на Росенец си стоят и никой не мое ме бутне с пръст.. Имам си и Прпистанище, и ТЕЦ. Ся ми дълбаят пристанището за 350 милиона пари от вас, голтаци...Му-ха-хаааааааааааааааааааааааа....
7
14
 
18
 
! Отговори
Sk преди 2 години
Някой знае ли кога ще започне ремонтът? Питам за един приятел.
6
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
идват нови мутри,ще пада здрава лапачка.