Затварят участък от Южната дъга на София за 3 часа утре

В отсечката ще се монтира последната трета пасарелка
Обновена: 25 апр 2021 07:03 | 24 апр 2021 18:23, Анисия Иванова
16
Затварят участък от Южната дъга на София за 3 часа утре
Снимка: БГНЕС

Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път утре, 25 април. Отсечката между пътните възли „Лозен“ и „Герман“ ще бъде затворена за три часа сутринта - от 7 ч. до 10 ч., съобщиха от АПИ.

Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта в неделя, когато трафикът е по-малко, ще се монтира последната трета пасарелка в участъка.

През март бяха монтирани първите две пасарелки. Едната е в района на кръстовището за с. Лозен, а втората е между Лозен и Герман. Третата, която предстои да се монтира в неделя, ще е преди кръстовището за Герман в посока от АМ „Тракия“ към „Младост“. Съоръженията ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община.

И трите пешеходни надлези ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети. Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

6-километровият участък от СОП по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове. В момента се извършват довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. При подходящи метеорологични условия вече се полага последният износващ асфалтов пласт.

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.


16
Още от София
Откриха новия участък от метрото - до кв. "Горна баня"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
софиянец преди 3 седмици
това новософиянците не ги интересува , те ше се прибират след 19 ч .
7
9
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 седмици
След 5 години пасарелките ще отидат на вторични суровини.
За всяко пребоядисване ще трябва да се затваря Околомръсното.
6
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако Чалгаря трябва да боядиса това, което Бойко и Герб построиха ще му трябват десетилетия.
5
2
 
4
 
! Отговори
тъй де преди 3 седмици
До Мая

Явно от тук има повече за Победителя, дето не е кадърен да състави правителство.
4
0
 
3
 
! Отговори
Ти преди 3 седмици
До Аз

Абе, ти си голЕм гражданурчовец уа?
3
4
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Ей добре поне че след 30 години стана това рязширение. То за времето дето се висеше там в задръстването заедно с компотите на селяндурчовците, миже да се стигне до Пловдив
2
3
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 седмици
Сега поле утре нов Люлин за селяндурчовците
1
11
 
13
 
! Отговори
Цииииирк преди 3 седмици
Насред полето, пешеходен надлез!