Пожаникари, евакуация в училище... Как се спасяват човешки животи?

Това, което научават децата днес, е важно за утре
26 апр 2021 18:00, Ния Христова
13

Снимки: Димитър Кьосемарлиев 

Пожарникари, доброволци и представители на БЧК проведоха мащабно тренировъчно и демонстративно занятие в столично училище, предаде БГНЕС.
 
Обучението включва евакуация, височинно спасяване и гасителни действия и се проведе в двора на 81 СУ "Виктор Юго".
 
Целта на тренировката е формиране на готовност при учениците за навременни и адекватни действия в ситуации, свързани с пожари, бедствия и извънредни ситуации, както и създаване на интерес към участие в доброволчески дейности.
 
"Това е демонстрация на евакуация в училище", каза старши комисар Красимир Шотаров. Той посочи, че занятието е изключително важно, защото чрез него децата се научват как трябва да излизат от сградата, независимо дали е училище или друга сграда, ако попаднат в подобна ситуация.
 
"Да знаят, че трябва да са много дисциплинирани  по време на тази евакуация и да бъдат много отговорни както към себе си, така и към другите, с които са", заяви комисар Шотаров.
 
Според пожарникарите от голямо значение е също така да могат да информират дали има техен приятел, който е останал в сградата и къде точно се намира. Така те ще помогнат за спасяването на човешки живот.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
ПОЖАНИКАР преди 2 години
НЕМА ЛИ ПАК ДА МЕТНАТ НЕКОЯ ГРАНАТКА ГЛЕИ КАК СЕ ВЛАЧАТ?
4
1
 
1
 
! Отговори
Неанонимен преди 2 години
Моля, стегнете се! Грешките в заглавията са НЕдопустими.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям инициативата и трябва всяка година във всяко училище да има по едно такова учение.Въпросът ми е за училищата със турникети на входната входната врата. Двата турникета със прибрани рога отнемат 1м от светлия отвор. Има още една аварийна врата със евакуационна брава. Но всички останали аварийни изходи имат ролетна мрежа или вратите са заключени, която едва ли има акумулаторно задвижване. При реален случай на евакуация и цялата паника едва ли ще излезе евакуацията 15мин.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... Хората са бясни, т. к. Очакват след няколко месеца спасителната вакса от модното вирусче просто да бъде вмъкнато по тъмна доба в графата "задължителни"...
1
1
 
1
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
В Руската федерация населението е притеснено от новият закон за опазване на населението при спец ситуации. /техногенни, природни.. /Тихомълком е добавен и епидемиологични случаи... Та по него... кмета казва... имаме епидемия от барановирус..., всички трябва да се евакуират, като вземат само най-насъщното +храна за 3 дни. ДЕЦАТА от училищата ги еваку отделно, като за "общото благо" на населението е предвидена и ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ваксинация от законово определен лист. Без знанието/одобрението на настой