Преди празника: Пекарна в София предлага козунаци на нуждаещи се

Идеята дошла миналата година при първия локдаун
1 май 2021 09:35, Петя Славова
23

Преди празника малка пекарна в София отново предлага безплатни козунаци за хора нужда. Оттам дават възможност на всеки клиент заедно с поръчката си да купи и т.нар. "Висящ козунак“ за човек, когото не познава. Идеята се ражда миналата година по време на първия локдаун и се радва на голям интерес и сега.
Още по темата

Точно преди година, докато страната е в извънредно положение заради коронавируса, много хора остават сами за Великден. За да помогне на нуждаещите сe, пекарната на Дарин Стойков започва благородна инициатива

"Инициативата е много проста. Хората, които имат възможност, плащат козунак за някой друг. За човек, който не познава, за човек, който е в нужда, и понеже ние твърдим, че на доброто трябва да се помага, на всеки такъв платен висящ козунак, ние даряваме един от нас", заяви Стойков пред Bulgaria ON AIR.

Година по-късно мерките са разхлабени, но нуждаещи се от внимание по празниците все още има.

"Всеки може да дари. Никой не сме върнали. Днес имаме няколко обаждания и съобщения от хора от Берлин. Едно момче от Истанбул ни писа, че ни е превело пари. Каза, имайте ме в предвид, парите ще дойдат след празниците. Не знам какво да кажа. Ние сме меко казано учудени", каза Стойков.
Дарин споделя, че има толкова желаещи да дарят козунак и грижа, че той и колегите му ще продължат с инициативата и след великденските празници.

"На доброто трябва да се помага. Сигурен съм, че навсякъде има нещо, което има нужда някой да отдели 1 час от времето си или да отдели 10 лв.", добави собственикът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спокойно, мнного се разпалихте на тема математика. Който иска си купува козунак, ако има възможност плаща още един, който пекарната ще даде на някой нуждаещ се и от себе си дава още един, пак за нуждаещи се. Това е само ако искаш. Сетили са се хората, похвално е. (Трябва да има и други такива) Един помага с козунаци, друг с каквото може, а трети от дивана - сметка прави и оценява.
12
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иисус Христос е казал "Когато правиш добро, нека лявата ти ръка не знае какво прави дясната", а тук едни схеми, висящи козунаци, формули, статии в медиите... Ако искат да дарят, да дарят и толкоз. За какво е цялата тази сапунка?
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ахъм, а друга пекарна продава козунак по 72 кинта парчето
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако пекарната дарява един козунак на един висящ, платен от клиент, т.е. два козунака отиват при нуждаещ се, тогаа заглавието е правилно. Но ако този висящ козунак е платен от клиент и те го дават на нуждаещ се, значи самата пекарна не дарява нищо, а чисто и просто продава на двама клиента, от които само единият плаща. Каква е реалната ситуация някой знае ли?
9
0
 
5
 
! Отговори
Респект! преди 2 години
Дано "повлекат крак".
8
8
 
8
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
На хора в нужда козунаци ли се дават бе? Няма лошо и козунак да хапнат ама туй ли им е голямата нужда на нуждаещите се?
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете и размишлявайте по абзац трети. Задачка като за втори клас. Тотална функционална неграмотност, която вече не ме изненадва. Платени от клиенти + добавени толкова от пекарната=?
6
5
 
5
 
! Отговори
добра инициатива преди 2 години
Браво, подкрепям. Нормално е при демокрацията да има бедни и нуждаещи се. И България все повече се демократизира, както старите демокрации в Африка след като западът ги демократизира, вече 80% са нуждаещи се.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A пък Савина Николова в пекарната си- гр.София предлага козунак/панетоне с квас/ по 72 лева.
4
3
 
8
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
И ти не си разбрал, похвално е, че поне си направил опит.Колкото платени "висящи" козунаци има ,още толкова подаряват на нуждаещи се.Пример: платени 20 + 20 от пекарната=40 подарени.
3
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е значи не е безплатен козунака де, налага се някой друг да го плати и това не е пекарната.
2
7
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
КОГАТО ГЕРБ СЕ МАХНЕ И НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ СТАНЕ МАЛКО ПО-ЧОВЕЧНО , БЕЗ КОМУНИСТИТЕ И ГЕРБЕРИТЕ ТЕ СА СИ С ВРОДЕНО ЗЛО В ТЯХ!
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото, Бог е любов!