По трасето на Линия 3 на метрото могат да се направят паркинги за 1200 коли

Това би допринесло за разтоварване на трафика
47
По трасето на Линия 3 на метрото могат да се направят паркинги за 1200 коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По трасето на третия лъч на метрото има възможност да бъдат изградени буферни паркинг за над 1200 автомобила. Това сочи анализ на "Софияплан" и направление "Архитектура и градоустройство" към Столичната община, пише "Монитор". 

Още по темата
"В големите градове по света отдавна функционира успешно системата от буферни паркинги Park&Ride. Хората оставят автомобилите си в паркингите и се придвижат до желаната дестинация, използвайки добре развитата система на обществения транспорт. Това допринася за разтоварване на трафика в гъсто населените градски центрове, осигуряване на а  повече  възможности  за активно придвижване, повече публични пространства, по-чист въздух и като резултат по-качествена градска среда", се посочва в анализа.

В изследването е следвано е разбирането, че те не бива да се намират в центъра на града или в райони с висока плътност на застрояване и недостатъчна пропускателна способност на уличната мрежа, за да не създават допълнителен конфликт. В рамките на анализа са изработени схеми, показващи зоните откъдето тръгват колите, които биха ползвали паркинга, както и основните дестинации, към които биха се отправили хората, оставящи автомобилите си в подземния гараж.

Седемте терена с най-голям потенциал за изграждане на буферни паркинга според анализа са:

Автостанция Изток - 300 автомобила;
Владимир Вазов - Станислав Доспевски - 100 автомобила;
Владимир Вазов - Васил Кънчев - 72 автомобила;
Красно село - 220 автомобила;
Бул. Монтевидео - 150 автомобила;
Овча купел 2 - 150 автомобила;
Горна баня/СОП - бул. “Президент Линкълн” - 250 автомобила.

При пускането на метрото в "Овча купел" бе открит  буферен паркинг при околовръстния път с "Горна баня". Паркингът е ситуиран между бъдещото локално платно от разширението на Околовръстния път и бул. „Президент Линкълн”. Той е на три нива, свързани помежду си. Освен буферните паркинги до станция „Горна баня” и по ул. „Централна” бе изграден и трети до спирка „Мизия/НБУ” на ул. „Монтевидео”. Заедно с него общо местата за паркиране в квартала са почти 700.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още по темата: метропаркингколи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Метрото е най-хубавото нещо което се случи на кв.Овча купел 1 и 2 откакто е застроен. Почакахме доста, но напълно си заслужава бързото и комфортно пътуване и вече знаеш защо плащаш билет. Не като в автобусите 102,11,60 където е натъпкано с тези от защитения вид на които е разрешено да се возят гратис, да вдигат шум и създават мръсотия.
37
0
 
0
 
! Отговори
9310 преди 2 години
А като се покрият вонящите канали, наричани реки ,Перловска и Слатинска, ще има много хиляди паркоместа.
36
2
 
1
 
! Отговори
Негър Скиор преди 2 години
Е нема да излядат и Юрданка и Тиквата. Горна Волта са по-умни от нас. Ама от мутри толкова. ЧАО
35
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не могат да направят тия Гербави лелки ... #Оставка, съд, затвор ... После Фъндича да плаче на рамото на Бай Ставри и Леля Калина ... Оставка, бе, калинке ...
34
1
 
6
 
! Отговори
До В Лондон преди 2 години
Плащам толкова данъци, колкото ми е поискала общината.И в интерес на истината такса смет ми е 4 пъти по-висока от данъците, а не съм забелязал София да е суперчиста.Така че аз си изпълнявам задълженията. Общината дали си изпълнява своите?
33
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
последниот напън на село софия да стане град. скоро сме отново в пределите на туркия и софистан ще се върне обратно към истинската си същност - малко селце в периферията. а гледам сега и доста джендери, третополови, хомота, антифа, чинганелюбителки, некри, арафи, чалгопитеци и всякаква тем подобна *** се е навъдила там. бетер от зоопарк. да се отвори землята и да го погълне цялото свъртище.
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да сложат такива цени за паркирането, че да няма нито една кола на паркингите след като ги направят...
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така сам богат, БМВ, аипъл телефон и анцонг и всички женки са мои.Не си далече от истината. Интересното обаче е че гореописания индивид прави в пъти повече кекс от средностатистическия гражданин.
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е най модерното нещо в София. Линия 3 е дар Божий! Сигурно по 102 са вече само други българи
29
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как в другите големи градове в Европа успяват да се справят много по-добре от София с движението и паркирането, като там имат два пъти повече коли на пълнолетен човек от София?
28
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пф да седят празни като другите ли някои въобще спира ли на Тея паркинги или важно е крадене да става.
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пф да седят празни като другите ли някои въобще спира ли на Тея паркинги или важно е крадене да става.
26
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко може.
25
3
 
3
 
! Отговори
Жп Линия преди 2 години
Асфалтирай паркинги на и около летището , навремето доста поляни имаше там, на манчерското летище е пълно с много етажни паркинги и бюджетни хотелчета ....
24
7
 
5
 
! Отговори
:) преди 2 години
И аз можех да стана милиардер, ама ... не станах. Но крадливата Тиква стана.
23
7
 
8
 
! Отговори
Край преди 2 години
В нормалните държави с нормални общества в градовете като София колите са притиснати с всякакви такси така че са в пъти по малкоСофия провежда идиотския експеримент - може ли всяко всяко човече да е с кола Българите сме втори по ум след евреите
22
18
 
5
 
! Отговори
В Лондон преди 2 години
Плащам 360 паунда на месец местни данъци. Вие мишоци колко плащате, че искате да имате и паркинг и метро?
21
11
 
7
 
! Отговори
Берач на ягоди преди 2 години
Браво Слави! За няма и месец пусна и метрото на софиянци! Ние, българите от Англия, само за теб ще гласуваме! Ако на другите избори направиш и метрото в Пловдив цена няма да имаш!
20
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо не ги направихте за толкова много време, което имахте?Но спирка на влака направихте, за да може гостите от провинцията да идват на работа у Софето?
19
5
 
10
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
По цял свят правят закрити паркинги, а на открито всяко подходящи за паркиране място се асфалтира и очертава. Само в България вместо да се създават нови паркоместа, се застрояват съществуващите от преди 1989 година паркинги, слагат се колчета за да се ограничи паркирането и се въвеждат платени зони, без да се направи всичко възможно за повече паркоместа