Шествие на "Безсмъртния полк" в София

Отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма
9 май 2021 11:05, Петя Славова
150

Снимка: БГНЕС

Шествие на "Безсмъртния полк" се провежда в София в деня, в който отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма, предаде БГНЕС.

Шествието започна в 9.30 часа от паметника на Незнайния войни, където бяха положени цветя, и се отправи към Паметника на съветската армия.

Още по темата

"Ден на победата, Ден на Европа. Честит празник", поздрави лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който посочи, че днес е празник всички европейски народи, за целия свят по случай победата над хитлерофашизма. "Тук празнуват не само Русия, бившият Съветски съюз, но техните съюзници от антихитлериската коалиция като САЩ, Великобритания, Франция. Така, че днес е Ден на почит. Ден на почит и към героите на България от Първа българска армия, които загинаха по бойните полета в последната фаза на Втората световна война. Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес”, каза Паргов.

Днес е предвидено да бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на съветската армия. Паргов обясни, че след това ще бъдат положени венци и цветя на още два паметника – на костницата в "Лозенец" и на Паметника на загиналите български войни в последната фаза на Втората световна война в парк "Заимов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
26
 
25
 
! Отговори
СПАС преди 2 години
СЛАВА НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА!!!!!! СЛАВА НА РУСИЯ, НАШИЯ ДВОЕН ОСВОБОДИТЕЛ!!!
81
2
 
23
 
! Отговори
светлана преди 2 години
Честит празник Ден на победата и Ден на Европа, победата над хитлерофащизма! Да почетем паметта и на всички цивилни по света загинали в редовете на антифашистката борба както и паметта на жертвите на хитлерофашизма в концентрационните лагери на Хитлерофашистка Германия. Никога повече война, нека мирът и разбирателството между народите да пребъдва.
80
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
91 Братчед славянец, цялото командване на Вермахта са търсели начин да се предадат при американците!!! Това в " руските книжлета" не го ли пише? От обикновения германски войник до висшето командване всички са бягали от МЕЧКАРСКИ плен, а точно САЩ по това време- 1945 г вече имат АТОМНАТА БОМБА, та твоя мЪршаль жуков ли е или какъвто и да е, щял да гризне АТОМА и да фосфорицира като светулка! есесере- то получава от двама евреи схемите на щатската атомна бомба, НО ЧАААК 1949 г....
79
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат Н Има нещо вярно, но човешките жертви и кръвта си проливат руснаците и другите народи от царска Русия .Великите сили само дават картбланш на Русия и да не се намесват на страната на Османската империя, но все пак не допускат да бъде превзет и Цариград, като заплашват с военна намеса .
78
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мръсни родоотстъпници и ***
77
9
 
16
 
! Отговори
До анонимен 93 преди 2 години
До АнонименА можеше още да носиш феса ако не бяха руските "просяци" Никой от англосаксонския свят тогава не си мръдна пръста да ни освободи от 5 века робство . Даже англичаните превозиха войските на Сюлейман паша от Албания за да се бият на Шипка .
76
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
русофилска болшевишка вакханалия!!!!!!!! Бомби за просия!!!!!!
75
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Финландия пра СССР през 1918г. и извоюва независимостта си, Пра Червената армия през 1939/40 г Втори път, през 1941г яко ги пра, за 3-път,през 1944г пак за 4-ти път и защити НЕЗАВИСИМОСТТА СИ. Така се прави, не с на-дупване като България....Бий руските ПРОСЯЦИ -ДА ТЕ УВАЖАВАТ...
74
5
 
11
 
! Отговори
куку преди 2 години
Преброяване на дивите *** в България .
73
5
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Какво точно празнуват франция, британия и сащ? Да напомням ли реакцията на генерал Кайтел, който - отивайки да подпише капитулацията на Германия - като видял на масата представители на тия три мишешки държави, пита учудено маршал Жуков: "Кои са пък тия? И те ли са ни победили?"
72
3
 
7
 
! Отговори
Родолюбец преди 2 години
Ама Финландия е неутрална държа ва,хайде попитай се защо ,куха кратуно?И стига надува цифрите 300 000 пъти да ти го вкарат отзад либералите и афроамериканците - любими ,ха,ха,ха!!!!!
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли снимки на български войници в този безсмъртен полк?
70
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечна слава на малка ,но героична Финландия, защитила свободата, независимосттта и достойнството си в неравна схватка с Червените орди и отправила в небитието само през 1939-40г 300 000 руски нашественици ."300 000 руски воини гледат с невиждащи очи нашето сурово и мрачно небе"/Маршал Манерхайм/.Вечна слава на Симо Хаюта-отправил над 900 "интернационалисти" в Рая..
69
22
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вечна слава на всички герои - живи и мъртви - които победиха кафявата чyма преди 76 годиниПрадядо ми също е участвал в антифашистката съпротива като ятак. В негова памет нося Георгиевска лента днес, макар и да не съм на шествието на Безсмъртния полк
68
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма"Отбелязваме 76-тата годишнина от победата над нацистка Германия.
67
4
 
15
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Не се прави същото в памет и чест на загиналите във войните за национално обидинение и ПСВ?
66
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 82,Само дето след като гони хитлеристите от СССР, Сталин вуче не му пука дали получава помощ или не. Та след капитулацята на Германия и липсата на англоамериканска армия в Германия, че и във Франция, дали Сталин нямаше да претендира да сложи ръка и на последната?
65
26
 
27
 
! Отговори
до 82 преди 2 години
Поредната комунистиеска опорка.Как ще завладее Европа като без европейска повмощ дори нямаше да може да изгони Хитлер от СССР.Стига сте писали опорки преписване от Работническо дело.
64
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До читател,Ти сигурен ли си че са загинали за нищо. При условие,че не са отишли дасе бият тези наши предци дали Сталин щеше да се застъпи за запазване на териториите на страната ни.
63
23
 
18
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
БСП, откъде ги намирате тия биологични отпадъци - истински панптикум от ***, роми, алкохолици, наркомани и хомосексуалисти.