Шествие на "Безсмъртния полк" в София

Отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма
9 май 2021 11:05, Петя Славова
150

Снимка: БГНЕС

Шествие на "Безсмъртния полк" се провежда в София в деня, в който отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма, предаде БГНЕС.

Шествието започна в 9.30 часа от паметника на Незнайния войни, където бяха положени цветя, и се отправи към Паметника на съветската армия.

Още по темата

"Ден на победата, Ден на Европа. Честит празник", поздрави лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който посочи, че днес е празник всички европейски народи, за целия свят по случай победата над хитлерофашизма. "Тук празнуват не само Русия, бившият Съветски съюз, но техните съюзници от антихитлериската коалиция като САЩ, Великобритания, Франция. Така, че днес е Ден на почит. Ден на почит и към героите на България от Първа българска армия, които загинаха по бойните полета в последната фаза на Втората световна война. Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес”, каза Паргов.

Днес е предвидено да бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на съветската армия. Паргов обясни, че след това ще бъдат положени венци и цветя на още два паметника – на костницата в "Лозенец" и на Паметника на загиналите български войни в последната фаза на Втората световна война в парк "Заимов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава СССР!
21
5
 
18
 
! Отговори
Светла памет преди 2 години
На всички дали живота си за победата.
20
16
 
13
 
! Отговори
Тошето Ю ЕС ЕЙ преди 2 години
Заради тези от снимките още дълго ще стоите с визи за Ю ЕС ЕЙ и няма да можете да изживеете американската мечта, селяци !
19
16
 
23
 
! Отговори
Истината: преди 2 години
Някой може ли да ми обясни с какво нацистите са били по-лоши от комунистите след тях и какво добро ни е донесла тази чужда победа на нас, българите?
18
6
 
22
 
! Отговори
дони преди 2 години
Все едно ,аз да празнувам ,че на комшията през две улици , му се родило внуче и си е купил нов москвич.
17
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега руснаците в София са на шествие и не слагат масово минуси и не пишат слава на ссср.Работят само тези от морето.
16
5
 
20
 
! Отговори
Albanian, Plovdiv преди 2 години
Официалните военни трофеи на СССР от България са по онова време цветът на българската икономика: сегашен Булгартабак, всички рафинерии и т.н.
15
12
 
27
 
! Отговори
Оня преди 2 години
Какъв Безсмъртен полк? Това е измислено в Путинова Русия преди няколко години. Не се излагайте. Не играйте по гайдата на държава, която ни обяви за НЕПРИЯТЕЛИ. Бъдете преди всичко българи
14
6
 
14
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Това *** на австрийския глупав селак Адолф паметник трябва да му издигнат че след като превзе цяла цивилизирана Европа, след което набута германският "Вермахт" в руско-азиатската кал! Там дето нямаше пътища, релси, мостове и накара *** да мислят и създават оръжия. Те сами щяха да се удавят в собствената им кал след време!
13
11
 
22
 
! Отговори
Нмк преди 2 години
Дядо ми е участник във ВСВ!за радост е оцелял!Но аз и роднините ми никога няма да участваме в подобно мероприятие.това е гавра с паметта на загиналите ,а не почит.такава подигравка каквато правят путин и под логиге му никой не си е позволявал до сега !
12
15
 
1
 
! Отговори
Есаул преди 2 години
Вечна слава на Михаил Сурков, Владимир Салбиев, Фьодор Охлопков, Ахат Ахметянов....!
11
22
 
7
 
! Отговори
Агитпроп преди 2 години
Крайно време беше и тук да се възстановят манифестациите във възхвала на комунизма. Комунизма отново ще победи!
10
14
 
6
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Емблематичен участник в Безсмъртния полк е Владимир Путин. Роденият през 1952 г. Путин носи портрет на баща си, загинал през Втората световна война.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До А.Х.а вие нормален сте -всмчки не нормални тека си говорят и пишат
8
32
 
11
 
! Отговори
СССР преди 2 години
ЕС и НАТО вън от България!!Вечна дружба с Русия!!
7
2
 
10
 
! Отговори
Оффффф! преди 2 години
Отново журналиста пишат с грешки. Правописни.Няма ли кой да им покаже разликата между "войни" и "воини"? Дребни грешки, но дразнещи, пък и се затвърждават с времето, защото децата, които биха прочели това, биха си помислили, че така е правилно.
6
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мъка мъка
5
23
 
28
 
! Отговори
А.Х. преди 2 години
Няма нищо по жалко от това да си комунист и предател.Днес не е ден на победата,а черна дата в историята на България.Хитлерофашизъм дрън- дрън та пляс.Един руски *** не е умрял в битка за България.Умрели са само няколко бройки и то от препиване със спирт.Който му се радва и празнува този "празник" единственото,което мога да му предложа,е да си отреже вените,че да ни олекне и на нас нормалните хора.
4
25
 
20
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Напред, братушки!
3
13
 
15
 
! Отговори
Есаул преди 2 години
Ей сега ако се зададат 2 танка с червени петолучки, актива на Герб начело с Главния евроатлантик първи ще се наредят да ги посрещат с червен партиен билет в лява ръка и букети китки в дясна! Радев, Нинова и малинов ще бъдат обявени за агенти на империализма и изправени пред народния съд!