Шествие на "Безсмъртния полк" в София

Отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма
9 май 2021 11:05, Петя Славова
150

Снимка: БГНЕС

Шествие на "Безсмъртния полк" се провежда в София в деня, в който отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма, предаде БГНЕС.

Шествието започна в 9.30 часа от паметника на Незнайния войни, където бяха положени цветя, и се отправи към Паметника на съветската армия.

Още по темата

"Ден на победата, Ден на Европа. Честит празник", поздрави лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който посочи, че днес е празник всички европейски народи, за целия свят по случай победата над хитлерофашизма. "Тук празнуват не само Русия, бившият Съветски съюз, но техните съюзници от антихитлериската коалиция като САЩ, Великобритания, Франция. Така, че днес е Ден на почит. Ден на почит и към героите на България от Първа българска армия, които загинаха по бойните полета в последната фаза на Втората световна война. Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес”, каза Паргов.

Днес е предвидено да бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на съветската армия. Паргов обясни, че след това ще бъдат положени венци и цветя на още два паметника – на костницата в "Лозенец" и на Паметника на загиналите български войни в последната фаза на Втората световна война в парк "Заимов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
6
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Вечна слава на Симо Хаюха, неуважаеми другарю Паргов!!!
1
19
 
32
 
! Отговори
Славка Трифонова ОФ преди 2 години
Безмозъчния полк