Шествие на "Безсмъртния полк" в София

Отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма
9 май 2021 11:05, Петя Славова
150

Снимка: БГНЕС

Шествие на "Безсмъртния полк" се провежда в София в деня, в който отбелязваме 76-ата годишнина от победата над нацизма, предаде БГНЕС.

Шествието започна в 9.30 часа от паметника на Незнайния войни, където бяха положени цветя, и се отправи към Паметника на съветската армия.

Още по темата

"Ден на победата, Ден на Европа. Честит празник", поздрави лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който посочи, че днес е празник всички европейски народи, за целия свят по случай победата над хитлерофашизма. "Тук празнуват не само Русия, бившият Съветски съюз, но техните съюзници от антихитлериската коалиция като САЩ, Великобритания, Франция. Така, че днес е Ден на почит. Ден на почит и към героите на България от Първа българска армия, които загинаха по бойните полета в последната фаза на Втората световна война. Тук почитаме и всички убити, загинали от тази кафява чума, всички участници в антифашистката съпротива, благодарение на саможертвата, на които се извоюва тази свобода и днешния свят, и днешна Европа е по-различна и в този вид, в който се намира днес”, каза Паргов.

Днес е предвидено да бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на съветската армия. Паргов обясни, че след това ще бъдат положени венци и цветя на още два паметника – на костницата в "Лозенец" и на Паметника на загиналите български войни в последната фаза на Втората световна война в парк "Заимов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
5
 
! Отговори
Братска Русия преди 2 години
До 120,121 и други подобни индивиди. Трябва да сте изключително прости за да вярвате на американската пропаганда срещу Русия. В исторически план какво е направила Америка и какво Русия за България
101
1
 
1
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Франция е била окупурана държава и не е имала някаква власт,да не мислиш,че французи ще тръгнат да се бият по желание на страната на окупаторите си и тираните си?--------- Я се върни да си прочетеш историята и прочети какво е Виши.
100
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия трябва НЕЗАБАВНО да се депортират в тяхната си родина Русия. Какви са тези циркове които разиграват по българските улици ?
99
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срам е че български войни дадоха живота си, сражавайки се за въшливото СеСесере, разбирам да са загинали за свобода, демокрация, а то за болшевишка диктатура, по МРАКОБЕСНА и от хитлеризма! Впрочем по време на хитлеризма България е обединено и проспериращо царство на три морета! А " антифашистите" - криминални престъпници и руски джихадисти гърмящи църкви, и де що сварят зада задоволят руската извратеност за убийства!
98
3
 
8
 
! Отговори
Toto преди 2 години
Много малък тоя полк бе, има няма 20 човека.
97
4
 
9
 
! Отговори
Ddd преди 2 години
"Честита победа" , каза Калоян Паргов и изпрати сина си да учи в Германия.
96
1
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Един козел се правил на поет,изблеял нещо във куплет.
95
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 114"Единия ми дядо е бил антифашист, но по странни и неизвестни обстоятелства, когато го е погребвала баба ми 1968г., са пристигнали някакви непознати хора и са извадили и взели всички медали от гърдите му, преди да бъде погребан"Ами, трябвало е други "антифашисти" да продължат делото му.То затова в Русия се появяват нови и нови "герои", нищо, че вече трябва да са на 90 плюс. То Русия е номер едно по нерегистрираните "Столетници". Още поне 10 години ще могат да ги играят тия.
94
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писмо до Ванка с танкаРадой РалинПиша ти от Плевен, драги Ванка.Помниш ли кагда пришол със танка?Беше млад, но се държеше мъжки.Зарази семейството ми с въшкиВзе на мама златните пендарии дори галошите ми стари.Помниш ли, как кушаше картошки?Наконец забърса три кокошки.После си преспал със какa Сияи изпил си всичката ракия.А след време чухме и мълвата,че си гръмнал тате във главата!Длъжен бях да те обичам, Ваня.Даже кръстих дъщеря си Маня.Залъкът си давахме насилана Русия тая дива сила.После цели девет петилеткиграбихте уран и руди редки.Грабихте и жит
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единия ми дядо е бил антифашист, но по странни и неизвестни обстоятелства, когато го е погребвала баба ми 1968г., са пристигнали някакви непознати хора и са извадили и взели всички медали от гърдите му, преди да бъде погребан
92
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-радващото на тези снимки е рехавото присъствие: заблудените стават все по-малко, въпреки, че си личи, че руското посолство отново щедро е помагало.
91
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая година що няма снимка на другаря Ташко Ерменков с ордените?
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До продължение от 102Глупости пишеш,да ти покажа ли как при срещата си в Берлин руски и американски войници(жени и мъже) се прегръщат от радост?
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Отечествен ФронтФранция е била окупурана държава и не е имала някаква власт,да не мислиш,че французи ще тръгнат да се бият по желание на страната на окупаторите си и тираните си?Тези французи са били използвани насилствено като пушечно месо в полза на Хитлеристката държава, а доста французи са били убити или пратени в нацистки концлагери!
88
6
 
13
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 2 години
Каква Франция бе ей .Франция изпрати 50000 души да се бият на страната на вермахта бе ей
87
17
 
15
 
! Отговори
БуранАга преди 2 години
Как комунизъмът,СССР,БКП и изобщо всичко свързано с тези неща-не работи!Така както не работят и главите на русофилските предатели.Жалко е да се продаваш за долари,но още по жалко е да се продаваш за рубли.Само не разбирам,защо СССР е освободил Европа и изобщо планетата от хитлерофашизма,при условие че битки са се водили в Европа и Африка.А още по странното е,че червените паплачи мълчат за хилядите танкове, самолети,дрехи и т.н.,които им изпращаха американците.
86
22
 
15
 
! Отговори
продължение от 102 преди 2 години
Комуно- русофилите случайно така, да сте си задавали въпросчето: абе защо сталин спря по средата на Берлин? И не мръдна и сантиметър на Запад? Еми АТОМА е отговора, САЩ имат атомна бомба и промишлен потенциал да направят русия трудна за различаване от Лунната повърхност, а вашето СеСесере няма и помен от подобно оръжие чак до кражбата му от САЩ 1949 г, посредством двама евреи, които предават " за да имало баланс" чертежите на плана " Манхатън"! За този план чували ли сте? хахаха неграмотници
85
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПитанкатаНапротив, осъдени на Запад са хиляди на хиляди проведени процес,и има и хиляди смъртни присъди . Не бъркай със съда в Нюрнбер,г дето са съдени само най висшите нацисти .
84
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше превзет Цариград сега протоците Босфор и Дарданели сега щеше да са християнски а фесовете натикани в Азия .
83
19
 
19
 
! Отговори
Питанката преди 2 години
Колко българи са загинали сражавайки се срещу нациска Германия? А колко са убити в следващите месеци от комунистическата хунта - 30хил! За сравнение осъдените нацисти в Германия след войната са 3хил.!Няма по-голям геноцид в следвоенната история. Сталин и Георги Димитров сложиха Хитлер в малкия си джоб! И до днес берем плодовете на изтребването на интелигенцията и освобождаването на разбойниците от комунистите.