В София отбелязаха Деня на Европа и Деня на победата

Много поднесоха цветя
9 май 2021 13:01, Петя Славова
211

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

София отбеляза Деня на Европа и Деня на победата. Много хора поднесоха цветя на Паметника на Съветската армия в столицата.
Още по темата

По-рано днес президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илиана Йотова поднесоха цветя пред Паметника на незнайния войн.

В социалните мрежи премиерът Бойко Борисов и лидерът на БСП Корнелия Нинова поздравиха хората с празника. Поздравително съобщение изпрати и външният министър в оставка Екатерина Захариева по повод Деня на Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 години
Стига с тия простотии бе злобари !Съветската армия е минала през България транзит , изобщо не са спирали /за да грабят от опосканата България / Как се гани немска армия бе лайнарчета недоносени ?!
104
0
 
2
 
! Отговори
До 191 преди 2 години
Да бе втори фронт. Целта на този втори фронт е единствено да се грабне парче от беницата и то голямо, тлъсто парче. Червената армия спокойно щеше да приключи войната сама, ама хамериканците нямаше да командват в З Европа а Сталин. Целта са били какато винаги парите.Да ускорен е края на войната но не особено много.
103
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До към к.187А ти какъв си -турчин ?
102
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако американците не бяха открили втори фронт руснаците трудно щяха да стигнат до победата
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евалата.
100
1
 
2
 
! Отговори
към к.187 преди 2 години
Мехмед (Мохамед) Али паша - потурчен немец - Karl Detroit - главнокомандващ на турската войска, сетне отстранен от този пост и заместен от Сюлейман паша - евреин - Соломон Леви Явиш, завършил Сорбоната.
99
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В турската войска през 50-те години на 19 век е имало цял конен полк на поляка Чайковски, който се е потурчил и е приел името Садък паша, Формированието на Чайковски е носело името "Садък алай" (виж биографията на Хр.Ботев написана от Захари Стоянов). Четирите крепости в СИ България, с които турците са замисляли да атакуват левия фланг на руската армия, са строени под ръководството на немски военни инженери. Така че руснаците са освободители, а Западна Европа са поддържали Турция.
98
2
 
5
 
! Отговори
до к.183 преди 2 години
Ти знаеш ли, че си прав: ние сме освободено от турско робство от американците, които наскоро преди това са станали държава, а англичаните не са били старши офицери на корабите на турския флот, нито германци и французи са се потурчили и са станали паши в турските пехотни части. Мехмед Али паша и Сюлейман паша са правоверни турци, нали? Синклер по-късно не е вдигал бунт в Родопите, а е бил там на разходка.Брянци и орловци не са се били на Шипка. Хайде почети малко, а сетне влизай в дискусия.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че е Радев ,защото фандъкс ще ще да чества деня на еврогейския съюз)
96
6
 
8
 
! Отговори
Разединени преди 2 години
Денят на Победата руснаците го честваха сутринта и с военния парад показаха, че който реши да се втурне в. Русия трудно ще излезне оттам. Денят на Европа беше отговор на ЕС на руския празник на победата над нацизма. ЕС не е обединен: обособи се Вишеградската четворка, а Западна Европа не гори от желание да дава залудо пари на държавите от Източна Европа, а те да надигат глава с повод и без повод.Скандинавските държави имат добро икономическо ниво,което не желаят да делят с държави от бившия СИВ.
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 185"Това са сформирования под диктовката на СС бе, леш!"Това са БАШ СС формирования: предислоцирани от Дахау и други оперативни центрове. ТОЧНО от концлагерите! МЕГА неграмотен си!Дадже изразните средства са ти на пуберче, което е безцелно в живота: такива като теб са идеалната мишена: несретници, които нямат нищо за губене и за подаяния са готови на всичко, особено срещу обществото, което мразят, защото се извиняват за некадърността си с него!
94
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 181"Никога не са били в СССР"Продължаваш да демонстрираш ВОПИЮЩО невежество!Прочети за СС дивизията Тотенкопф, която е и най-известната от СС формированията воювала в Русия.Изобщо, кой ви внуши да работите срещу БЪЛГАРЩИНАТА И БЪЛГАРСКОТО в услуга на руснаците? НЕграмотни сте и ви личи, тъй че въпроса е, кой ви подшушна да ги правите тези неща?
93
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 180Питай комунистите къде е бил.Те са СПЕЦИАЛИСТИ по фалшифициране на история. Както вече над 150 години ни набиват фалшивите опорки за "освободителите" и "братята".
92
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 178"Те (СС) са деиствали на територията на Германия само."МОЛЯ?Ти си АБСОЛЮТНО НЕГРАМОТЕН, моето момче.
91
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 177ДА ГЛЕДАМ Стойчо Керев? Както филма Сталинград ли? ТОВА ли са ви "източниците"?Информацията за Величка Хашнова идва от едион учител, който е написал книга базирана на известното тогава за историческите събития.Информацията за избитите от съветските войници в МИРНО време в България е събрана в историография с дадени източници.Вие тук ми разправяте БАСНИ!Пак ще ви питам: кой и кога ви подлъга да работите срещу БЪЛГАРСКОТО и срещу БЪЛГАРИЯ като работите за руснаците?
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 174Приятелю, ти можеш да ми даваш примери с игрални филми, аз ти говоря какви са били реалните обстоятелства: с жестокости са се занимавали основно СС дивизиите. Руснаците са карали наред и то на места СЛЕД като войната е приключила , както е било и в България.Пак ще те питам, кой и кога ти насади да работиш срещу БЪЛГАРСКОТО И БЪЛГАРИЯ в полза на враговете ни руснаци?
89
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 172Както казах, това е само една от версиите, че или е тя самата, или дъщеря й или някой свързан с нея.Разбира се, източниците от това време от такива събития са абсолютни спекулации, защото няма почти нищо писмено. Нищо общо с източниците за събития станали 70 години по-късно, нито възможностите за проследяване на свидетелските думи.
88
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 166"Ми нали твърдиш, че руснаците са извергите и изнасилвали, а немците са имали съвсем различен манталитет от тях и едва ли не са подарявали цветя на рускините немските войнци в Русия??? Сам се оплиташ в простотиите си!"Вече ти обясних, че такива неща са правени и от немците, но от СС дивизиите. Явно не можеш елементарен текст да прочетеш и разбереш.
87
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 169Някои версии твърдят, че е Величка Хашнова, но това няма нищо общо.Не "всеки" може да напише книга, и такива книги (граничещи с историографии) се проверяват много внимателно, като източниците се ЦИТИРАТ, за да могат да бъдат проверявани и сверявани!Изобщо, не знам кой и кога ви е подмамил да работите за каузата на вредните за България руснаци, но вие работите срещу БЪЛГАРСКОТО и срещу БЪЛГАРИЯ!
86
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 167"Тоз бай ти Диню Шарлатанов как успя да преброи. .?"Ами, той това е работил, да рови по източници, да ходи да говори с очевидци и да записва техните показания, да ги сравнява с други източници, за да се потвърдят или анулират и така нататък. Всъщност това е само малка част от данните за действията на червената армия в България по това време. Тук не влизат данните за депортираните таврийски българи,които са били разстреляни във Варна, или издавени на път за Одеса.