Безконтактно плащане тръгва в градския транспорт в София

Няма да има билет с прекачване между различните превозни средства
11 май 2021 09:38, Елка Василева
32
Безконтактно плащане тръгва в градския транспорт в София
Снимка: архив, БГНЕС

В градския транспорт на София от днес трябва да действа безконтактно плащане на билети, както и използване на нови карти пластики за пътуване в наземния транспорт, съобщи директорът на Центъра за градска мобилност Димитър  Дилчев.

Той обясни още, че предстои на 17 май в Общинския съвет да бъде внесено предложение в градския транспорт да се издава и т.нар. билет за време.

„На сайта на Центъра за градска мобилност създавате вашия профил със снимка, с имейл, с телефон, при което на ПУК на Центъра за градска мобилност само ще продиктувате вашия имейл или телефон, профилът ви ще бъде зареден и картата ще излезе с необходимия превозен документ, който желаете да заредите върху нея. 60 минути за валидация.

Това означава, че на 59-ата минута може да се валидирате и да пътувате още 15, 20, 30 минути и така нататък.

Отново ще повторя. Нека да се разгледат конкретно предложенията. Могат да дойдат и други идеи от съветниците. Знаете, че има много активни сред тях. Тази електронна система ще бъде изплатена през 2028 година и по договор струва 83 милиона лева“, каза Димитър Дилчев от Центъра за градска мобилност, цитиран от БНР.

От гражданската организация „Спаси София“ критикуваха старта на новата билетна система в София, която не дава възможност на гражданите да ползват билет с прекачване между различните превозни средства. Според организацията така се оскъпява пътуването на столичани със система, за която ще се платят близо 100 млн. лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
Издънкова преди 2 години
Разследване на това дружество от до
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо накарайте индийците да си купуват билети после намалявайте времето за тези, които си купуват.
6
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5Май си първобитен човек от 1944 година и СТАЛИН!!!!!!РАБИРАСЕ ЧЕ ТАКСУВАТ НИЩО НЕ БЕЗПЛАТНО ОСВЕН ЗА ЕЛЕТОРАТС НА ГРОБ
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО! ама за Сарказма нали има Филиповци и Факултето където БЕЗПЛАТНО СЕ ВОЗЯТ ама нали вечен ЕЛЕКТОРАТ и могат да томорзят околните.).
4
3
 
10
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
Никой никакви трансакции не таксува, бе авcтpaлопитек. Слез малко в цивилизования свят.
3
1
 
6
 
! Отговори
Асма от Ветрен-28г. преди 2 години
Ас иман бесплатна билет до гроп.
2
3
 
9
 
! Отговори
HELL преди 2 години
"На сайта на Центъра за градска мобилност създавате вашия профил със снимка, с имейл, с телефон, при което на ПУК на Центъра за градска мобилност само ще продиктувате вашия имейл или телефон, профилът ви ще бъде зареден и картата ще излезе с необходимия превозен документ, който желаете да заредите върху нея. 60 минути за валидация." ДОБРЕ ДЕ ВСИЧКИ ДА ИМАТЕ ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА ХОРАТА GDPR НА КУКУВА ЛЯТО!!!
1
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХахахахахаШарлатани и да копуват с дебитна и кредитна карта БАНАКТА ТАКСУВА ТРАНЗАКЦИИТЕ, а за ВАС комисионите!!!!Транспорта УМИШЛЕНО трябва 2-ти ли 3-ти ПРЕКАЧВАНЕ