Питбул нападна и уби малко куче до столично училище

Кучето и собственикът му се издирват
17 май 2021 13:07, Ния Христова
68
Питбул нападна и уби малко куче до столично училище
Снимка: Pixabay
Питбул нападна и уби малко куче до столично училище. Питбулът е бил без повод и намордник, съобщи Нова тв. Десетки хора са опитали, но без успех, да спасят по-малкото животно от захвата му. Собствениците на убитото куче се опасяват от други подобни инциденти като не изключват и нападение над деца.
 
Питбулът и неговият притежател все още се издирват, тъй като след инцидента бягат от мястото. Очевидци твърдят, че стопанинът на питбула е наблюдавал отблизо убийството, но по никакъв начин не е попречил на кучето си да го извърши.
 
"Прибирахме се от разходка. Забелязах, че на отсрещния тротоар седи мъж с пуснато куче, което изтича и се оказа до нас. То захапа моето кученце за гърлото и настана суматоха, която не си спомням. В крайна сметка кученцето ми беше убито", сподели стопанката на загиналото куче Гергана Тошкова.
 
"Чух писъци, притичах и видях как питбулът беше захапал малкото кученце за врата. Собственикът не полагаше никакви усилия да помогне в тази ситуация. Той повтаряше едни и същи думи – „Хектор, отвори си устата”. Други свидетели също видяха какво се случва. Направихме всичко възможно, което може да се направи в тази ситуация", разказва свидетелка на инцидента.
 
Свидетели на инцидента опитали да спрат собственика, но безуспешно. Собственичката на загиналото кученце е подала сигнал до полицията за инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с писане не стават необходимите промени.Трябва действие.
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има много *** в България и все ще сме зле.Когато започнат да убиват питбули масово и тяхни собственици,ще спът тези глупости.
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова трябва да отглеждаш тайландски мастиф и да го храниш само със сурови пържоли. Първо ще изяде питбула, после собствника му!
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъжно е, че такива психопати с кучета доминират обществената среда. Колко години, колко убити, разкъсани, обезобразени и изплашени доживот хора...
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти го думкаш, ама да не те види никой, че 3 години в затвора като нищо ще ти лепнат.
27
1
 
12
 
! Отговори
23 преди 2 години
За същото място преди месец колата ми и още няколко бяха изпотрошени именно от куче, предполагам същото. Пръскат колите с някаква течност и тренират кучетатата за боеве - 2 калника и предна броня изядени , както и няколко кабела - щета за около 1500лв, от тях 400лв вече съм платил, за останалото се чака оценка. 125-то е училището в Младост 1. Че удобно не споменават.
26
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тази порода трябва да се забрани вBG
25
2
 
16
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
До 20,Къде са ги забранили? До преди 3-4 години засякох един да си пуска двата добермана в София без каишка, в едно ранно утро, като излезнах да се разходя... :)
24
2
 
22
 
! Отговори
Тео преди 2 години
Решението е просто - всяко улично куче - грижа на общината. Те знаят как - ако е с добър нрав, кастрация и на улицата или в приют. Ако не - инжекцията. Искате собствено куче - няма проблем! Паспорт, ваксинации и чип. Инвестиции от порядъка на 200-300 лева. Ско имате куче без тези надлежни неща - не е вашо а грижа на общината. Ако сгафи и собственика не е намерен - отиваме на горния вариант. Ако се останови куче от рискова порода без намордник - полицията прави акт 1000 лева на секундата!
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има просто решение - с наредба да се наложи по-опасните породи кучета ще се извеждат навън само с намордник. И жестоки глоби за собствениците, които не спазват наредбата.
22
4
 
21
 
! Отговори
Пфффф преди 2 години
На село хората от край време живеят отделно от обора с животните, софиЕнци се омешаха с добитъка... Крави, коне, кучета, котки, кози, ***, лаят мяучат по тия панели всички станаха някакви животновъди... А селата пустеят...
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България вече трябва да я преименуваме на Кучкария.
20
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама това е новина номер едно за днес.
19
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се свидете да тровите или газите питбули ако ви излезе възможност. Така гарантирате сигурността на себе си и околните. В моя квартал така заминаха вече няколко питбула ;)
18
6
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Кво се плашите куче като куче. Собственика е по интересен ако е още жив.
17
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както забраниха доберманите, така ще ги забранят и тези... въпрос на време е, а не дали...
16
0
 
34
 
! Отговори
ime преди 2 години
Ще го хванат, ще образуват поизводство и след няколко месеца, собственичката ще получи писмо , че е прекратено поради липса на доказателства. Така стана с моето куче същата случка , въпреки , че и аз бях целия изпохапан.
15
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До граблива калинкаВ Германия, ако искаш куче, трябва да му осигуриш 12 квадрата само за него. Което пак е малко, но е нещо. Даже за прасетата мисля, че имат такава минимална квадратура.
14
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено че ще избяга. Собствениците на питбули са най големите пyтьoвци на света
13
4
 
38
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Казвали са ми, че ако питбул захапе и не пуска, трябва да се ритне в стомаха .Не съм имал случай да го пробвам и дано да нямам !Тази порода трябва да бъде забранена в България, защото дори и да бъде разрешена след обучение, тов нашата страна такъв документ ще може да се фалшифицира !!!