Бави се отварянето на нова забавачка, а за хиляди деца няма места

Родители продължават да чакат пускането й в квартал "Кръстова вада"
18 май 2021 15:19, Ния Христова
46
Над 10 хиляди деца в София останаха без ясла и детска градина след първото класиране поради липса на места. В същото време родители в столичния квартал "Кръстова вада" продължават да чакат пускането на детската градина.
 
Детското заведение трябваше да отвори врати още минала есен. Градината е единствената в "Кръстова вада" и живеещите там я очакват с нетърпение, както и целия район "Лозенец", тъй като проблемът с местата в градини и ясли в тази част на Столичната община е много сериозен.
 
"И всеки се оправя както може, търси роднини в провинцията. Проблемът тук е доста голям", сподели пред Bulgaria ON AIR Стоян Шерденов.
 
Строежът на детската градина започва през февруари 2018 г. Срокът за завършване на обекта беше променян неколкократно по различни причини. Последно детската градина трябваше да е готова през октомври миналата година.
 
Сега строителят обещава детската градина да бъде предадена с акт 15 на 19 юни.
 
"Всичко е изградено напълно, срокът от 19 юни е напълно постижим", каза представителят на фирмата строител - инж. Калин Божилов.
 
Свободните места в новата детска градина трябва да бъдат обявени за текущото класиране в края на август. Това обаче няма да реши проблема на хилядите родители, чиито деца останаха извън първото класиране.
 
"Аз трябва да успокоявам и себе си, защото и моето дете не е прието на класирането снощи, проблемът засяга всички. Надявам се в следващите години да се случат нещата", заяви зам.-кметът на район "Лозенец" Михал Сотиров.
 
В район "Лозенец" има планирани 3 разширения на детски градини. Очаква се строителството им да започне до края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
37
0
 
2
 
! Отговори
Професионалист преди 2 години
Оставка на фигурантката Фандъчкова!
36
0
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
ФИГУРАНТА ШЕ Я ОТВОРИ , БЕ...ХА,ХА,ХААААААА...АКО НЕ Я ОТВОРИ ---ЩЕ ПЛАЩА НА РОДИТЕЛИТЕ ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА!НАЛИ , ЗОРТА БЕШЕ ---ДА НЕ СМЕ НАЙ-БЕДНАТА ДЪРЖАВА В ЕС??!ЕТО---СЕГА МУ Е ВРЕМЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ , ФИГУРАНТЧЕТО...!
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** *** - ***.***
33
1
 
5
 
! Отговори
кръпел преди 2 години
всички ливади около София станаха квартали , без общината да помисли за детски градини, училища , поликлиники .... и продължава застрояването без инфраструктура
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Резултата от 10 години работ, работ, работа
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
виновни са алчниците дето ни Крадът 30години !Застроиха в София всички ливади , вади ,долини и младите провинциалисти за по-евтинко накупиха там !Защо долния Алчник не построи и няколко детски градини - държавата трябва да ги задължава и парк и детски площадки и поликлиники
30
8
 
4
 
! Отговори
лочо преди 2 години
служебния премиер вместо да пълни раклата на румбата, да вземе да свърши малко работа, заради такива правителства сме на тоя хал - два месеца управление и после 10 години не можем да се съвземем - пфууууу
29
0
 
5
 
! Отговори
Munchen_DE преди 2 години
В квартал Славия (община Красно село), един от районите с най-голям дефицит на места има сграда, която по устройствен план е предвидена за ясла. В нея обаче се шири ЦНСТ със 7 деца, като само 4 от тях са на подходящата възраст да ползват оборудването. Тази сграда на времето побираше 40 си спомням. Родители от квартала карат децата си с километри, които изобщо са се добрали до няколко места.Говоря за хора, които са 3 поколение в София, всичко е строено през 1950-те години!
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 2 години
Когато наливаш пари от данъкоплатците от цялата държава в един град така става. Може да се сърдит на пришълците, но за тях това е начин на оцеляване благодарение на всички управляващи. Разходите се по Северна България и ще разберете. Всеки си търси мястото повод слънцето за да оцелее той и семейството му.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един и същи Гербав *** пише коментар след коментар, за да изглежда че са повече, но натрапчивото му плиткоумие и копиране на чужди коментари са очевидни!За провала на последните поколения са отговорни изцяло и единствено ГЕРБ!
26
1
 
0
 
! Отговори
До 3 преди 2 години
Я тихо, че за моите 65 г. помня, че само Ентелектуалци нахлуваха в София, говореха на чист български език, носеха си речника на БАН и никакъв, ама никакъв бачкатор не можеше да видиш. Че сега потомците им най-много пищят срещу "навлеци и бачкатори", щото им напомнят на техните баби и дядовци.
25
0
 
4
 
! Отговори
сс преди 2 години
забавачката е между краката ти Ния Христова, това са държавни детски градини където се обучават и подготвят децата за първи клас. Не ти е детския кът в мола ама ти от къде да знаеш като нямаш деца и по цял ден си бараш забавачката...
24
4
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 2 години
Миьекащите родители не гледаха ли къде купуват апартаменти? Сетиха ли се да питат "инвеститора" къде са им паркоместата, улиците и детските градини?? Или дойдоха на готово и чакат сега общината да им построи??
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми бутайте се по ливади и поляни, па после пищете, че това нямало, онова нямало, инфраструктура и места за паркиране липсвали. Хвърляйте луди пари за кафезчета и се надявайте на Господ. Нормалните хора не са мазохисти, останалите си го заслужават.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
14 години след идването на власт на ГЕРБ в София равносметката е следната: 10 250 са неприетите деца в детска градина. Сценарият е известен - повтаря се всяка година. Кметицата Йорданка Фандъкова всеки път се зарича, че на следващата ще има места за всички деца. Това обаче не се случи за пореден път. Познайте сега виновните били родителите.
21
8
 
3
 
! Отговори
обикновен преди 2 години
Ми Служебниците на РадеФ да го побързат, ама са заети с други, по-доходоносни задачи по смяна на постове, които нямат отношение към предстоящите избори! Лозунгът им е "Да крадем, колкото лижем за 2 мед, че Черепа и Слави може да се извърнат и да не дадат нищо после"!
20
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
правителството н Радев бави отварянето на забавачки - що ли?