Разкарват по болници майка на бебе в тежко състояние

Майката твърди, че е обикаляла между лечебните заведения посред нощ
18 май 2021 08:45, Ния Христова
46
Разкарват по болници майка на бебе в тежко състояние
Снимка: Pixabay
Отказан ли е прием в две болници на 9-месечно бебе в тежко състояние? Сигналът за случая подава майката на бебето. Тя разказва, че детето й през нощта е било с 40 градуса температура, сатурация под нормата и не е можело да диша нормално. Жената е отишла спешно първо в "Пирогов", а после и в "Александровска" болница. Казва, че и от двете лечебни заведения са отказали да приемат детето. В крайна сметка бебето е прието във Втора градска болница, където се намира и към този момент.
 
"В момента синът ми е в стабилно състояние. На 12 май той, без никаква причина, вдигна температура 38-39 градуса. След преглед личният лекар установи, че той има бронхит и ни изписа лекарства. Часове по-късно обаче детето ми вдигна 40 градуса температура, която първоначално овладях, но след това температурата отново се вдигна", разказа пред Нова тв майката на детето Арша Йорданова.
 
Майката се отправя към спешния кабинет на "Пирогов". Там преглеждат детето, но го пренасочено към "Александровска" болница поради липса на места. От "Пирогов" отговориха, че детето е било с остър бронхиолит и му е предписана хоспитализация.
 
"В „Александровска" болница лекарката прегледа детето по-неглижиращо и ми каза, че нищо му няма. Изписа ни лекарства и ни изпрати да се лекуваме вкъщи. Детето беше с предгърчови тикове", сподели майката.
 
От "Александровска" болница заявиха, че по време на прегледа детето не е било за хоспитализация. След посещението в лечебното заведение, родителите се отправят към Втора градска болница. Там детето е прието в много тежко състояние, със затруднено дишане и веднага е поставено на кислородно дишане.
 
"Лекарите тук ми казаха, че ако не бях дошла навреме, детето нямаше да е живо. Благодарна съм на целия екип за голямото внимание. Има много добри доктори, но има и някои, които неглижират всеки пациент", смята Арша.
 
Бебето й ще остане за лечение в болница още няколко дни, след което ще бъде изписано. А Арша ще подаде жалба срещу болниците и ще търси правата си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо голямите "медии" не влезнат в голямите държавни болници под прикритие и да разкрият ужасяващото отношение на по голямата част от лекарите и сестрите ,както и условията вътре ?! Там е ужас и перялна за пари !
12
2
 
15
 
! Отговори
Още днес... преди 2 години
Имамаме нов министър на здравеопазването.Той да каже няколко думи. Да не се крие.
11
2
 
12
 
! Отговори
Още днес... преди 2 години
Имамаме нов министър на здравеопазването.Той да каже няколко думи. Да не се крие.
10
3
 
10
 
! Отговори
коментар преди 2 години
Добре, че детето се е оправило!Не политизирайте един частен и много личен случай!Има хора и хора, независимо към коя партия са и далиса аполитични!Този бяс, който е обзел някои да демонизират другиняма да доведе до нищо добро!Напротив, всички ние гражданите ще пострадаме!
9
8
 
11
 
! Отговори
Плюете соца...но преди 2 години
тогава беше по-добре от дивия хищнически капитализъм днес.
8
4
 
16
 
! Отговори
до трола 9 преди 2 години
Управниците на Александровска и на Пирогов са ортаци на Бойко Методиев Борисов Мутрата.Все още всички отговорни позиции са заети от калинки на ГЕРБ.За няколко дни смениха 5-10, които реват на умиралка, но има още хиляди, включително любезните господа, които връщат майка с умиращо дете!
7
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гарантирано от Радев и кумунетата на власт
6
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ди МдааНикой не е застрахован от недоимък, дори милионери днес, може утре да нямат нищо.Моли се шефа горе (не Бойко) да не те чуе, защото и ти ще обикаляш болниците с дете на умирачка, без пари в джоба и без застраховки!
5
16
 
4
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Коя е Арша и плаща ли осигуровки?
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им е дала мангизи иначе не приемат в болница. Не си ли плати нема болница. Детето щеше да мре а докторите щяха да кажат ами то нищо му нямаше. Ман...галите затова им трошат кокалите и после ги обвиняват че ги бият. Не само ще ги бият ами ще започнат да ги тепат. Болниците не трябва да са търговски дружества. Здравето на хората не се търгува.
3
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Александровска е трябвало да отиде с едни милиони и щеше да стане работата. Вчера им лъснаха измамите как 500к се пишат 1.2м и то не от някоя мисирка с флашка , а от един от 3-мата директори!!!Публичен линч за такива!
2
5
 
6
 
! Отговори
ВРЕМЕТО е НАШЕ преди 2 години
Има много добри доктори, но има и някои, които неглижират всеки пациент", смята Арша.==Така е, медицинска застраховка за възрастен е ~150лв. на месец.Там няма неглижиране.
1
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ужас просто, добре че не е умряло.