Протест срещу презастрояване в столичния квартал "Младост"

Хората искат оставката на кмета Йорданка Фандъкова
27 май 2021 20:04, Петя Славова
43

Жители на столичния квартал "Младост" се събраха на пореден протест заради презастрояването на квартала. Те настояват за запазване на зелените площи, детските площадки и паркингите.

Причините за недоволството са неразрешените от 10 години проблеми с презастрояването и последствията от него. Според жителите на "Младост", общината препродава терени на безценица, на които се строи.

Последните два такива обекта, според тях, са в близост до болница "Света Анна" и в "Младост" 3.

"Строежът е придобит на цената на по-малко от една гарсониера, терени се дават за без пари на инвеститори, строят се сгради, не се спазват законите за зелените площи, не се спазват отстоянията между сградите, не се осигуряват достатъчно паркоместа", заяви организаторът на протеста Панайот Бориславов.

Протестиращите искат и оставката на столичния кмет, предава Bulgaria ON AIR.

"Първата ни точка в протеста ще бъде оставката на Фандъкова, тъй като е очевидно, че тя не си върши работата и не полага абсолютно никакви грижи за район "Младост" и другото е за повече правомощия на районните кметове. Не останаха вече зелени площи в "Младост", всичко се застроява, инфраструктурата не е направена подходящо, за да може да издържи цялото това натоварване на трафик, публичния устройствен план трябва да бъде преработен, преразгледан и да се регулират строежите в "Младост" задължително", призова Бориславов.

В своята официална позиция районната администрация казва, че ще подкрепи всяко справедливо искане на протестиращите. Но, ако исканията им не бъдат чути, недоволните готвят и протест пред Столичната община.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка и затвор за самоковската крадла!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо застроявате вътре готовите стари квартали и унищожавате градинките, като може да разширявате София навън, с много парково пространство и места за паркиране около новостроящите се сгради или подземни гаражи, обаче някой трябва да положи и инфраструктурата, но ако се вложат средства и за инфраструктура,няма да има за крадене!Вчера гледах улици от ценрална София, пълна сръб, на гамули(вълни),с дупки, с изчеващ асфалт,локви, с липсващи и начупени плочки и тротоари, изобщо - грозна работа!
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешефтака гушна апартаментите от оня ваклия, и вместо да ги плати, сготвиха кметицата. Глигани с бетонпомпи да вилнеят на воля. Така говорят злите езици.
3
1
 
6
 
! Отговори
попа преди 2 години
нищо не направиха когато мутрите смачкаха кметицата им,сега пак се размрънкаха..трудно ми е да им съчувствам..
2
4
 
2
 
! Отговори
младост 11 преди 2 години
ами бранят зелените площи и детските площадки , там си паркират колите !
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избрахте бананите пред градинките. Не може и банан в устата, и в градинката пред блока..................България направи стратегическия си избор преди 30 години да бъде една презастроена от алчни капиталисти държава.