Протест на жители на "Горубляне" блокира "Цариградско шосе"

Недоволните пропускаха линейки и градския транспорт
74

Пореден протест на жителите на квартал "Горубляне" блокира "Цариградско шосе". Това предизвика и сериозно задръстване.

Протестиращите пропускаха линейките и градския транспорт. Недоволството на хората отново е предизвикано от принудителното отчуждаване на частни терени за зелени площи на изключително ниски цени.

Те поискаха и инфраструктурни промени - изграждане на детски площадки, велоалеи, канализация и тротоари в столичния квартал, предаде Bulgaria ON AIR.

"Промяна няма, отново искат да се откраднат земите", каза един от протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
3
 
! Отговори
Потърпевша преди 2 години
Хайде да отидете да протестирате пред Общината или пред домовете на когото трябва, а не да блокирате само Цариградско шосе, Орлов мост и Ректората!!!
42
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не вземат да отчуждават и на "наши" хора по същите разценки?
41
7
 
12
 
! Отговори
докога преди 2 години
Кога държавата ще приключи с тия блокажи? Всеки *** недоволен от нещо застава на ппътя, тормози населението, а полицаите гледат тъпо
40
5
 
6
 
! Отговори
до 51 преди 2 години
Тъй-тъй, а новите въобще нямат намерение да крадат.Борбата за власт е само с една единствена цел - кражба/гранеж и така е от хилядолетия.Мноого заблуда броди по този свят...
39
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фандъка е на баце тъй че каквото могат чрез нея ще краднат сега...
38
4
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 2 години
Каква е разликата м/у частен феодализъм и капиталистически монопол не разбрах.Тук монополите (примери бол) се приемат по-болезнено, защото заграбилите ресурсите са бивши "комунисти" и по време - отскоро, а на Запад това е правено под друга форма и то доста по-дълго. Целта е една и съща, формата няма значение.
37
3
 
9
 
! Отговори
до 48 преди 2 години
Не бъркам,а просто на комуниста му дай само да лъже и да краде.А капитализма в БГ още не е дошъл,защото няма капитали.Щом бягат инвеститорите с капиталите си от една страна,значи капитализъм няма там.Има монопол и петилетка,а в БГ и частичен феодализъм все още.Едно е положението където е Стъпил Чърчил след войната и съвсем друго където е стъпил Сталин.В БГ социализма от държавен до 1990 стана частен,но пак е социализъм.Същите комунисти са на власт,нищо,че се пишат десни и капиталисти.
36
3
 
7
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
Нещо бъркаш понятията. Комунизъм и Капитализъм са кухи думи.Да, различават се като идеи, но общото им е че създават предпоставки за грабеж и робство.Е да, комунизмът е по-кофти вариант, тук не мога да не се съглася.Страните, през които комунизма (наричаха го социализъм) е минал, най-страдат.Както казва Чърчил, "Капитализмът не е идеален, но нищо по-добро на този момент няма".
35
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунизма не си е тръгвал!Някои закони си останаха,особено за частната собственост.Типичен пример е Бояна и земите на хората,които са взети за двор на резиденцията.След 1990 уж реституция,уж капитализъм,уж частна собственост,няма такова нещо.Застроиха я БФС и не им я върнаха на хората.
34
3
 
9
 
! Отговори
горублянско ханче преди 2 години
е като ви направят детски площадки и велоалеи , къде ше си пасете кравите бе ?
33
4
 
8
 
! Отговори
Мутроген преди 2 години
Всииички мутри - вън, някой се изкряска.Само наще да останат.Наще мутри не са мутри.
32
7
 
15
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Частна собственост значи, че никой не може да ти я отчуждава под никакъв предлог. Има някакви формажори - война, бедствие, но не и да те ограбят, за да си строят парк. По каква логика желаещите парк имат право да ограбвт някого? Какъв парк на земеделска земя, кое е с предимство - земеделието или лежането по тревата ? Вие въобще с акъла си ли сте? Комунизъм ли ви се иска?
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще станат държавни и после ще се продадът на нашите хора.
30
5
 
9
 
! Отговори
Гост преди 2 години
в тази държава всеки си прави каквото си иска.искали високи цени,ами на колко си плащаш данъците на това ще се плати.навсякъде е така,или на повечето места.на други просто се отчуждава безвъзмездно и така...
29
4
 
5
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Не е нужно да е мерцедес или бмв, ама не е и забранено, и то само затова, че там средната класа еди-кво-си правела. Да прави като вятъра ако ще. Средната класа там избира Меркел и Макрон, а тука сваля Тикквата - значи сме по-умни.
28
3
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Всяка кола има пътно поведение, ако си некадърник и не я усещаш, тогава няма пътно поведение. Освен ако под пътно поведение не разбираш да правиш ластици на правите отсечки.
27
6
 
2
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Тези коли се карат за кеф, а не за да ти правят на тебе добро впечатление. Никой не се интересува дали ги одобряваш, нито му дреме на колко си възмутен и огорчен от живота.
26
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Откъде накъде някакви гламари, назначени от кол и въже решават да отнемат частна собственост? Какъв е тоя идьотски комунизъм, в който едни хора легално ограбват други хора? Защо не отчуждите земята на Доган в Росенец или квартала, който Бойко Борисов е изкупил в село Банки ? Там си инсталирайте беседки и се събирайте да мйекате, новите столичани, дето имате нужда от кър за да си почивате.
25
8
 
3
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Навсякъде умните хора си купуват употребявани мередеси и бмв-та, ти като си прос, карай рено. За твое сведение, официалния сервиз на рено са пълни гламари и надменни некадърници. Могат само да сменят старо с ново без никаква мисъл. Два пъти съм карал кола в Дачия-Рено, и двата пъти станах пишман.
24
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е човекът, служебното правителство тероризира гражданите и трябва да има отпор!