Лекари от Александровска: Нека има проверка, но без шум!

Според тях, лечебното заведение е било на загуба преди 7-8 години
31 май 2021 15:00, Петя Славова
23
Лекари от Александровска: Нека има проверка, но без шум!
Снимка: БГНЕС

През последните 2-3 седмици обстановката в Александровска болница е много далече от нормалната. Основно това се дължи на това, че всеки ден сме в медийното пространство с тезата, че болницата е пред фалит. Това заяви пред БНТ проф. Марин Георгиев, началник на клиниката по урология в Александрвоска болница.

Още по темата

"Ние сме гръбнак на Медицинския университет", коментира по темата проф. Красимир Янев, ръководител на катедра "Урология". На практика основните катедри са в Александровска болница, обучаваме над 4000 студенти, коментира проф. Янев.

"Болно, тъжно и обидно е по този начин да се представя болницата след толкова работа, след толкова обучени лекари и специализанти. Ние сме "за" проверка, но нека тя да бъде извършена по надлежния ред, без медиен шум", допълни още проф. Георгиев.

Даде още данни, че през последната година основно разходи са били за консумативи и медикаменти, за ремонтни дейности, договори за поддръжка на апаратура и 90% от протоколите са били свързани с организацията и реорганизацията на дейността, свързана с COVID-19.

По думите на проф. Георгиев състоянието на Александровска болница е било тежко преди 7-8 години, когато не е имало с какво да работят, но сега лечебното заведение разполага с последно поколение апаратура.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е на комсумативите и медикаментите да им слагат баркодове против кражба. Да видим тогава лекарите ще изнасят ли към частните кабинети?
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До не разбрал-----------------------------------Защото пречи на работата. И не е приключило разследването да се вдига шум.
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обикновен реваншизъм и отмъстителност от новите управляващи.Посочете една болницав България,която да няма дългове.
6
5
 
3
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Защо без шум?Там са с много деликатен слух или..................?!
5
7
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 години
Защо не искат "шум"? Нали нямат нищо за укриване. Пък и това не е частна фирма.
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Александровска бе на печалба от 2.5млн лева годината преди Ботокса да я поеме. Ботокса го насаждат да е директор по партийна линия и след 8 години болницата е на минус 76 милиона. Кое не е ясно? Или проблема пак е в Хан Аспарух, руските хакери или глобалното затопляне?!?
3
7
 
10
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Наскоро една близка бе там. Стая за 7 човека. 7 различни диагнози. "Леченето" - еднакво за всичките 7!!! Е как става така?
2
6
 
12
 
! Отговори
Tiho tiho преди 2 години
Не искаме да се разчува че сме на загуба с 68 милиона въпреки зверските инвестиции ...
1
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С други думи,откакто си имате министърче,живнахте.