Ще се смени ръководството на "Александровска болница"

Проблемът бил как са разпределяни средствата в болничното заведение
4 юни 2021 09:36, Петя Славова
55
Ще се смени ръководството на "Александровска болница"
Снимка: БГНЕС

Ръководството на "Александровска болница" ще бъде сменено. Това заяви пред БНТ заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров.

В "Александровска болница" проблемът е как съветът на директорите е разпределян средствата без участието на един от членовете. Това е нарушение на договора за управление, те не могат да заседават по подобен начин, уточни заместник-министърът.

Още по темата

Финансовото състояние от 7 години се влошава, натрупаната загуба почти е достигнала размера на капитала. Трупат се по 5-6 млн. дългове на година от 2013 г.

По повод проверките в болница "Лозенец" д-р Петров заяви, че НЗОК е констатирала множество пациенти с една и съща диагноза в обхвата на съдовата хирургия. Това практически са били амбулаторни пациенти, които са отчетени по клинични пътеки.

Възстановени са голяма част от средствата, разговаряно е с ръководството на болницата. Те са споделили, че вероятно става въпрос на грешка, но заместник-министърът заяви, че има съмнения това да е вярно. Министерството ще провери такива сигнали и в други болници.

По думите му по отношение на твърденията за трансплантацията на висш държавен служител само министър-председателят и министърът на здравеопазването са можели да наредят подобно нещо.

Ваксините, които са излишни, вероятно ще бъдат дарени на съседни държави или ще се продадат. На първо време става въпрос за около 150 000 ваксини на "Астра Зенека".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
0
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
11 юли, Видовден.Време е ОПГЕРБ да бъде навряна там, където й е мястото.
25
0
 
0
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Корупционните схеми трябва да се разбиват и по такъв начин, че повече никой политически месия даже да не си и помисли да прави такива работи. По-долу някакъв "медик" ми говори за Варнава и иска да ни внуши, че ББ е Исус. Ха-ха!Заради такива като тоя сме на тоя хал.
24
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо по-точно, там си е ок, то въобще gelb партия ли е, какво значение от кои е бил министърът, той си работеше в трудната обстановка, сегашният - най-много да прави същото.
23
2
 
0
 
! Отговори
Медик преди 2 години
Ръководството се сменя, да почнат да ровят по архивите да намерят нещичко за професор Ангелов,щото той беше шеф на тази болница преди да стане министър!!***,комунистическа,КГБ на па ст!!А вие дето се хилите и се радвате като малки деца на някой лу д дето си пали огън на бензиностанция и гласувате за тези дето ще ви доведът Адът,не мислете,действайте и си отрежете веднъж и завинаги главите!В крайна сметка животът си е ваш!!Щом са ви важни крадците,а не свестните хора гласувайте за Варава!!
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много добре се движат служебните министри, особено в здравеопазването. Кеф да ти напраави как разтурват на герберушките схемите!
21
2
 
2
 
! Отговори
ПЕНСИОНЕР преди 2 години
ДО ДИВИТЕ ЧЕГЪРТАЩИ-КОЛКО ОСТАНА ДО 11.06.2021АААААААААА? НЕ СЕ РАДВАЙТЕ !!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Ботокс нещо му се объркаха сметките, ток очакваше никой да не го притеснява за краденето... така де, толкова години никой не го е притеснявал, пък сега - какви са тия неща? Шашардисахте го човека...
19
1
 
7
 
! Отговори
браво Слави!!! преди 2 години
мачкай всичко от герб под ножа ще ги изчегъртаме от земята ще гласуваме за ИТН!!!
18
1
 
6
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Балтов, зад завоя сме.Слагай трапезата, че ще ти е за последно.А Жени Начева кога?А Бай Киро Ананиев забравихте ли.Респект господин Министър.
17
6
 
3
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
А по другите болници няма ли злоупотреби? Защо точно "Александровска"? Защото бившият й директор е в ГЕРБ, нали гаддове? Да мачкаме само тях, това е целта мръсни нови диктатори.
16
2
 
1
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 14. Ами не разбра ли защо се нервя? Защото такива като теб ги вкарват направо в затвора (само дето не ги разстрелват), както след 9.9.1944. Затова, глупчо.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо не се е явявал на събранията на борда на директорите толкова дълго време като му е задължение да представлява държавата значи не си е вършил работата
14
2
 
6
 
! Отговори
До Изнервен преди 2 години
Ами дано ги разследват , ти що се нервиш нещо те притеснява ли?
13
4
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 1,9, 12 и други подобни. А да си чувал нещо за разследване, доказателства, съдебен процес и чак тогава се влиза в затвора, тъппак. Разбра ли го?
12
5
 
4
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Стани ти, за да седна аз!
11
3
 
6
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Все съм се чудел като обявят, че "българина държал милиарди спестявания в банки"... Питал съм се, откъде тези пари, а баща ми ослепява и с едната пенсия не може да си плати двете операции на очите (всъщност и една не може да си плати).. А то, май става ясно от къде е този кеш у голяма част от хората! Масово се краде! Масово! Е, как няма да сме най-бедни в Европа и да се обличаме с дрехи втора употреба и да нямаме пари за зъболекар? Смъртно наказание ги оправя! Не затвор!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кражбите и корупцията в Александровска са в такива размери, че възмутиха доц. Александър Оскар. Той не е случаен човек, а председател на организацията на евреите в България Шалом. Щом той е шашардисан мислете за какво блато става дума.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам на Малдивите ама с честен труд а с таз африканска заплата кога ?
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен То хубаво че махат корумпираните, ама откраднатите пари къде са ? -------------- Ами къде са? Изядени и изпити! Кyрви, ходене до Малдивите, помощ на децата и внуците, смяна на колата, някое друго имотче (за някои - къщички в Лозенец)... Всеки според желанията си ги е харчил! Но не е луд този дето яде зелника, нали?...
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А главната институция за мутризация в сферата - Пирогов - кога ще проверяват? Там м*рише от години.