"Пирогов" организира кампания за кръводаряване на 17 и 18 юни

Кръводарителският пункт ще бъде разположен на втория етаж в болницата
8 юни 2021 13:53, Ния Христова
22
"Пирогов" организира кампания за кръводаряване на 17 и 18 юни
Снимка: БГНЕС
На 17 и 18 юни 2021 година УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов" ще подкрепи Националния център по трансфузионна хематология в усилията им да спасят живота на всеки, който се нуждае от кръвопреливане. Най-голямата спешна болница в България ежедневно приема най-тежко пострадалите при катастрофи или други инциденти, чието лечение много често налага спешно кръвопреливане.
 
В кампанията могат да се включат: медицинският персонал и служителите на болница "Пирогов", техните близки и близките на пациентите ни, както и всеки, който иска да помогне на нуждаещ се от кръвопреливане. 
 
Кръводарителският пункт ще бъде разположен на втория етаж в болницата и ще бъде с работно време от 08:30 до 13:30 часа. Достъпът до него ще бъде лесен, а противоепидемичните мерки ще бъдат спазвани стриктно. За да се избегнат струпване и опашки, е необходимо предварително записване на улеснената платформа. 
 
Кръводарителите трябва да са навършили пълнолетие и да са до 65 години. Преболедувалите Ковид-19 могат да дарят кръв 40 дни след последния им положителен тест. Ваксинирани с първа доза няма да могат да се включат. Това ще бъде възможно 28 дни след като им бъде поставена втора доза ваксина срещу Ковид-19.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари