Без топла вода всеки девети квартал в София

„Красно село“ и „Борово“ сред най-ощетените
9 юни 2021 08:33, Елка Василева
27
Без топла вода всеки девети квартал в София
Снимка: архив, БГНЕС

Десетина столични квартала от общо около 90 или всеки девети ще прекарат тазгодишното лято без топла вода.

Справка на „Монитор“ в сайта на „Топлофикация София“ показа, че жителите на 7 квартала ще трябва да се къпят със студена вода в следващите няколко месеца.

В списъка попадат кварталите „Свобода“, „Красно село“, „Дървеница“, „Дъбница“, „Борово“, както и част от най-големия столичен квартал „Люлин“. Жителите на микрорайони „Люлин“ 3 и „Люлин“ 7 заедно със „Свобода“ ще останат без топла вода едва 4 дни - в периода от 9 ч. на 21 юни 2021 г. до 8 вечерта на 25 юни.

За повече от 30 дни ще топлят вода на котлона абонатите на „Топлофикация“ в бл. 199 в жк „Красно село“ - от 18 юни до 20 юли. Причината е планов ремонт на топлофикационните съоръжения.

Всъщност жителите именно на „Красно село“ и на „Борово“ ще са сред най-ощетените това лято, тъй като до септември те ще са без топла вода. Към тази група попадат и кварталите „Дървеница“ и „Дъбница“. За периода от 21 юни до 13 септември цели 14 жилищни блока, както и няколко улици в „Дървеница“ ще разполагат само със студена вода. От 21 юни до 3 септември пък ще бъде спряно топлоподаването в блокове №10, 13, 15 и 16 в жк „Дървеница“, бл. 11 в жк „Дъбница“, както и в няколко други сгради, сред които детска градина и пожарна. Това означава, че живеещите в гореспоменатите сгради ще трябва да си купуват бойлери за над 2 месеца.

От 1 юли до 1 септември пък без топлоподаване, отново заради извършването на планови ремонти, ще са блокове 208 до 213 включително в жк „Красно село“ заедно с блок 223А в „Борово“. 20-о ДКЦ също остава само със студена вода заедно с ОДЗ №8.

Реално бройката на кварталите, както и на микрорайоните без топла вода може и да е по-голяма. Това е така, тъй като не всички спирания на топлоподаването са качени и изредени в сайта на столичното дружество. Някои спирания за непредвидени аварии и ремонти продължават по едва няколко дни, затова и невинаги има качено съобщение. Вместо това то е залепено на дъските за известия във входовете.

Иначе само към момента 10 квартала в София са без топла вода. Това са част от „Гевгелийски“, „Западен парк“, „Света Троица“, „Фондови жилища“ и „Студентски град“. „Люлин“ 9 и „Красна поляна“ 2 и 3 заедно с част от центъра също са в този списък.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
*** преди 2 години
И аз питам като колегата по-долу, къде е квартал Дъбница в София?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а Младост къде е бе ***, не е ли квартал ?
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
квартал "Дъбница" ?!? Къде е това?
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 3МНе може толкова лесно да се закрие Топлоконфискация, защото през това дружество, напълно законно се крадат милиони! Вчера имаше статия за надписани сметки на стойност 23 млн. лв.!!! Роби сме в собствената си държава и докато не ги изметем, така ще е. Ще си плащаме, ще навеждаме глави послушно и ще си пишем коментари по форумите. Заслужаваме си напълно съдбата.
4
0
 
14
 
! Отговори
Невероятно преди 2 години
По некадърно написана статия отдавна не бях чел! Абсолютно неразбираемо е къде какво се случва. Пореден жалък опит за журналистика...
3
1
 
4
 
! Отговори
преди 2 години
закривайте недоразуменито ТОПЛОФИКАЦИЯ. Газифицирайте всеки квартал и решете проблема веднъж за винаги
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това обяснява множеството шупнали катерички.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям праз!