Детски площадки в София: Занемарени, със счупени люлки и неокосена трева

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата Helpbook
11 юни 2021 18:36, Анисия Иванова
72
Детски площадки в София: Занемарени, със счупени люлки и неокосена трева
Снимка: Helpbook

Снимки и десетки сигнали получаваме в платформата на Helpbook.info, касаещи състоянието на тревните площи, особено в райони на детски площадки, където е опасно за играещите деца и домашните любимци.

Наш потребител описва положението в столичния квартал „Младост“ 3: „На въпросната площадка са израснали няколко поколения деца. Към днешна дата тя е в окаяно състояние. Площадката не е обезопасена по никакъв начин, настилката е асфалтова, в по-голямата ѝ част е компрометирана и всяко залитане и падане е крайно опасно и съпроводено с контузии. Пясъчникът се използва за тоалетна на всички животни, за съжаление не само улични, пясъка в него отдавна е намалял, а растителността избуяла. Люлка има само една, която е подходяща за деца в ранна възраст. Катерушката е амортизирана и на доста места счупена. Детската площадка за игра трябва да бъде така устроена, че да няма опасност за здравето на ползвателите, както и опасност от нараняване. В този смисъл смятам, че въпросната площадка се нуждае СПЕШНО от: смяна на настилката; грижа относно животинската тоалетна, находяща се в пясъчника. Би било добре и да се добавят люлки“, завършва той.

Тревните площи в ж.к. "Експериментален" също имат спешна нужда от окосяване, както и пръскане против кърлежи. Около детските площадки е невъзможно за игра. На места около междублоковото пространство тревата достига 80 см, и е пълно с кърлежи навсякъде Нашият потребител обръща внимание, че тази година не е косено нито веднъж и молбата е за становище кога това може да се случи.

Скандално е положението и в столичния квартал "Mладост". Поредна година зелените площи не се косят. На места тревата е достигнала до 1,5м. Детските площадки между блоковете са недостъпни за игра на децата. „Тревата пак гъмжи от кърлежи. Друга европейска столица няма как да я видиш в това положение. Може ли да секоси 2 пъти годишно?“, резонно пита нашият потребител.

За опасни съоръжения на друга детска площадка в квартал „Левски“ В ни сигнализира притеснена майка. Само бързата реакция е предотвратила опасни последици за бебето й, докато е било поставено в люлка, която на пръв поглед не си личало колко е повредена. Молбата е за бърза подмяна, за да не се стига до фатални инциденти.

Това са само част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Занемарени са, защото няма финансов интерес и не се търси отговорност. В съседен квартал се засадиха около 50 дръвчета за последните няколко години. Оцеляха само 2. Ние си засадихме 6 и всички са ок. Но не в дупчици като за мушкато, както правят общинските работници. И готови дръвчета, а не тънки като сламки и криви. Само отчитат дейност.
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жителите на околните блокове да поемат част от грижата към стопанисването на площите около блока в който живеят. До кога ще се чака само на държавата? В случая една боя и една косачка трябват и децата ще си имат къде да играят на чисто и без кърлежи. Пред нас със съседите така направихме. Сега всички пазят.
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубави спомени имам на тези катерушки от бебе до първите вестници забранени за деца, които разглеждахме с приятели.
30
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо трябва гражданите да подават сигнал?!Има всевъзможни комисии, които получават пари, за да инспектират подобни съоръжения, а не вършат никаква работа!
29
3
 
8
 
! Отговори
Къде живееш? преди 1 месец
В посочените районите кметове са от Демократична България!!!В останалите райони детските площадки са добре поддържани и градинкитепо принцип!!!
28
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В сладкарница Малинка с тебе бяхме дваминка, а навънка дъждът ромоли. /Кап! Кап!/ В сладкарница Малинка с тебе бяхме дваминка, а навънка дъждът ромоли.
27
3
 
2
 
! Отговори
Малинка преди 1 месец
Има си местен кмет.Той май си клати онази работа, ако е мъж и обратното...
26
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 20 Ами естествено,че ще ги глоби. Не може всеки селянин да си коси и сади цветя, има архитектурен план, ландшафтен план и архитектура, това да не са си на село да си садят цветя и мушката като бабите кой където му харесва. Каква е тая селяния, общината прави това както е според ландшафтната архитектура.
25
3
 
1
 
! Отговори
до 19 преди 1 месец
В сайта често се сливат думи когато са на друг ред. По- долу в коментара направих проба. Написах две думи отделно на два различни реда и думите разумен, правилен без запетая се сляха автоматично. Системата изправя текстовете и не позволява да се пишат изречения на отделни редове.Като във вид на стихотворна форма примерно ще ги изправи в прави редове и няма да отнема място във височина.Това е така от 1 месец някъде защото имаше хора, които злоупотребяваха като пишеха изречения с големи разстояния
24
3
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 1 месец
Може ли да секоси 2 пъти годишно? Да се коси са искали да напишат-техническа грешка е.Думата резонно идва като обосновка, че зрителя пита напълно обосновано и основателно. Резонно е дума синоним на обоснован, смислен, разуменправилен, основателен.
23
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка година едно и също. Не е от политиците, да знаете.
22
1
 
5
 
! Отговори
123 преди 1 месец
Младост вече е джунгла. Факт. Ама данъците си вървят. Джунгла, разбити и липсващи тротоари. Коли паркирани и по дърветата.
21
2
 
5
 
! Отговори
Qwerty преди 1 месец
София е closet.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами страхуват се хората, да не бъдат глобени както стори кметицата на район Красно село Росина Станиславова, която глоби хората за това, че са почистили и окосили тревната площ, и са посадили цветя!!!
19
3
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Какво означават думите "секоси" и "резонно" в превод от суахили?
18
7
 
4
 
! Отговори
Гошко и Тошка преди 1 месец
Тези новите на Радев са си такива отпреди. Мърльовци.
17
0
 
4
 
! Отговори
Интересна новина преди 1 месец
Подходяща за първа страница! Неокосени треви край катерушки?!
16
4
 
4
 
! Отговори
мая общата преди 1 месец
Борисов е виновен , той чупи люлките
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваклият свидетел на подкупоратурата няма ли да ги ремонтира за своя сметка? Нали мислеше единствено за общественото благо?
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е експеримент в ж.к. "Експериментален" :D Кой е кмета на този район? Всеки район си има кмет. Кмет на район "Младост"е арх. Стефан Стефанов от БСП. Проверете кои са кметовете на другите западнали райони!!