Глобиха доброволци, засадили цветя в столичния "Красно село"

Случката предизвика отзвук в социалните мрежи
11 юни 2021 14:33, Петя Славова
74
Глобиха доброволци, засадили цветя в столичния "Красно село"
Снимка: Кадър, bTV

Любопитен случай от столичния квартал "Красно село": Глобиха доброволци, които почистили, засадили цветя и окосили тревата пред общинския офис. Органите на реда ги глобили, а случката беше публикувана в социалните мрежи и предизвика бурни коментари.

Според един от доброволците Цанко Донков, кварталът е неподдържан и тревата е обрасла и пълна с кърлежи.
"Решихме да дойдем пред нашата община, за да оправим моравата и да дадем показен урок по какъв начин гражданите оправяме нашия район", обясни пред bTV Донков.

Доброволците почистили и кашпите пред общината, които вместо с цветя били пълни с фасове и боклуци.

По думите му , при първия им протест пред общината сградата била опакована с ленти, които да не допускат влизане вътре на гражданите. "Ние искаме районът да се развива нормално. Не сме дошли да се бием", обясни той.

Според него, кметът на район Красно сео Росина Станиславова извикала органите на реда. Първо отишла полиция, след което инспектори от Столична община, които написали акт на доброволците.

Според глобените Станиславова е станала кмет с обещание за публичност и прозрачност. По думите им от бюджета, отпуснат от Столична община в размер на 3 млн. лева, Станиславове е върнала 1.5 млн. лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
4
 
! Отговори
Сидеров преди 2 години
Глобили ги че изчистили и насадили цветя?Това се казва Бай ***.Вместо да ги почерпят ги черпят с акт за добре свършена работа.Тези пък полицаи какво са написали в акта Почистват градина косят и засаждат цветя:):):)Народа откачи. *** народ слаба държава
47
8
 
1
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
Савсем правилно са ги глобили
46
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глобили са ги, защото така им пречат да крадат. За работата, която са свършили безплатно за няколко часа, ГЕРБ щяха да заделят милиони и да ги откраднат. Сега как да крадат?
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кметицата на Красно село си написала 6000 лв и я осъдиха , а кметката София марионетката на геП Милиарди за ремонти,метро и купища далавери за Милиарди и НИЩО !
44
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
герберасти са садили гербери и са правили Нарочно мизерии ,та да стане скандал Умишлено , защото Красно село е с Хиляди гласове за Демократична България и въобще София е за ДБ ! -гербите правят селяндурски номера от мутренски вечеринки
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Данък за самоинициатива,безвъзмезден труд,ще събират скоро!Ще се минава и на скенер за евентуални радостни мисли,за да бъдат потушавани с убождане моментално!
42
1
 
8
 
! Отговори
Природа преди 2 години
Боже, Боже колко мъка има на този свят!Господи, прости им те не разбират!
41
1
 
26
 
! Отговори
Koko преди 2 години
Ако наистина за почистването и засаждането на цветя са ги глобили , тези които участват в инициативите " да изчистим България " трябва да ги пращат в Белене направо. Ние не сме нормална държава.
40
1
 
15
 
! Отговори
Янев преди 2 години
Разберете хора, рябва да се глобява, щото министерските заплати са много ниски, и правителството има нужда от странични доходи !
39
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росина Станиславова символ на корупцията. Злобна и некомпетентна. Не само 2г нищо не направи за квартала, но и пречи на другите...
38
2
 
28
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
Ако всичко това е вярно, ме налазват тръпки. Вместо да ги поздравят и похвалят, ги предават на полицията. За какво? За реда и красотата, които са възстановили ли? Според текста кметицата се страхува от някакво разкритие, за да върне спонтанно 1,5 млн. лева. Преследваните са длъжни да се защитят според закона и да подадат иск в съответния съд.
37
0
 
3
 
! Отговори
qwe преди 2 години
До 35 <-> менТи се можеш да бъдеш оприличен(а) с една единствена дума => Т Ъ П А К(Ч К А).
36
0
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Колеги, другарката Станиславова е назначена, а не е избирана!!!
35
26
 
5
 
! Отговори
мен преди 2 години
1. Петя Славова, написала статията е напълно неграмотна. Има ли основно образование? Независимо дали има или не, уволнете я.2. Гражданите, ако се имат за такива, да ходят да копат на село. Има си институции и ред, по който да се обърнат към тях. Научете се, че не всичко се случва с мотика, както сте свикнали!3. Интересно, след като засядат публично тия цветя, дали после ще си направят труда да се грижат за тях, да ги подрязват, поливат.... ами зимъска?
34
2
 
6
 
! Отговори
До Гуфу преди 2 години
Беше беше от тях! Пак виж и провери! Гато дб оттегли доверието си от този кмет и той мина от герб! Мдам! Виж и провери!!!!
33
2
 
9
 
! Отговори
Гери преди 2 години
От статията не става ясно, за какво са глобени. За протест или за чистенето? Неграмотници пишат статии, скоро ще назначавате и такива, които не знаят Български език. Голямо спестяване пада в този сайт. Стажантчета и хора със средно ви пишат статиите, мирише яко на мизерия от сайта ви. Постарайте се повече!
32
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На всички е ясно, че фасовете са от чиновничките-служителки, които клечат там да пушат.
31
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Взела си е милионче и половоина, защо да не се погаври с хората гласували за нея които са дали пригледен вид на общината като им викне полиция.. Можеше и с леген *** вода да ги залее ако имаше под ръка...
30
1
 
10
 
! Отговори
НЕЗАКОННИТЕ преди 2 години
До аз-ътНЕЗАКОННИТЕ ленти и заграждения, нали? С КАКВО ПРАВО Е ОГРАНИЧЕН ДОСТЪПЪТ ДО ПУБЛИЧНО МЯСТО - трябва да се провери! Тодор Живков и Брежнев умреа - милиционерите са живи...
29
4
 
4
 
! Отговори
всеки ден преди 2 години
Промите на Радев със заповед за изпробване на изтребител като подводница и наказание ако направиш добро награда за барикади от ***, яйца и развалена риба