"София прайд" - показност или въпрос на свобода?

Тази година повече от 1500 посетиха събитието
Обновена: 12 юни 2021 21:21 | 12 юни 2021 21:00, Ния Христова
233
София Прайд се проведе под мотото "Отново заедно" за 14-ти път. По-рано през деня имаше шествие в подкрепа на традиционното българско семейство.
 
Тази година повече от 1500 души идват на "София прайд". Събитието се провежда в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация. Тони и Валан също са сред присъстващите на прайда. Те откриват, че изпитват чувства към хора от същия, а не от противоположния пол, още в ранния пубертет. 
 
"Някъде на 14 години разбрах, че имам различни чувства и в следващия момент беше много странно. Понеже все си казвах: "не, ти харесваш момичета", каза пред Bulgaria ON AIR Валан Гьорчев.
 
"Много дълго време ме беше срам от това нещо и мислех, че трябва да се правя, че само жени харесвам. Но си даодх сметка на 17-18 годишна възраст, че аз, ако се крия по този начин, няма да си изживея пълноценно живота", посочи Тони Горинов.
Още по темата
 
Двамата се срещат преди 2 години и оттогава са заедно. Не се крият и показват чувствата си и на публични места. Именно заради това са ставали жертви на агресия. 
 
Днес в София се проведе и антипрайд шествие в защита на християнското семейство. Участниците в шествието не приемат хора като Тони и Валан.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
И въпреки обществените упреци Тони и Валан не смятат да спрат да показват чувствата си. 
 
"Брак в чужбина, защото в България не мисля, че скоро ще бъде легализиран, смятаме да осиновим дете и да започнем собствен бизнес заедно", споделиха те. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари