"София прайд" - показност или въпрос на свобода?

Тази година повече от 1500 посетиха събитието
Обновена: 12 юни 2021 21:21 | 12 юни 2021 21:00, Ния Христова
233
София Прайд се проведе под мотото "Отново заедно" за 14-ти път. По-рано през деня имаше шествие в подкрепа на традиционното българско семейство.
 
Тази година повече от 1500 души идват на "София прайд". Събитието се провежда в подкрепа на хората с различна сексуална ориентация. Тони и Валан също са сред присъстващите на прайда. Те откриват, че изпитват чувства към хора от същия, а не от противоположния пол, още в ранния пубертет. 
 
"Някъде на 14 години разбрах, че имам различни чувства и в следващия момент беше много странно. Понеже все си казвах: "не, ти харесваш момичета", каза пред Bulgaria ON AIR Валан Гьорчев.
 
"Много дълго време ме беше срам от това нещо и мислех, че трябва да се правя, че само жени харесвам. Но си даодх сметка на 17-18 годишна възраст, че аз, ако се крия по този начин, няма да си изживея пълноценно живота", посочи Тони Горинов.
Още по темата
 
Двамата се срещат преди 2 години и оттогава са заедно. Не се крият и показват чувствата си и на публични места. Именно заради това са ставали жертви на агресия. 
 
Днес в София се проведе и антипрайд шествие в защита на християнското семейство. Участниците в шествието не приемат хора като Тони и Валан.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
И въпреки обществените упреци Тони и Валан не смятат да спрат да показват чувствата си. 
 
"Брак в чужбина, защото в България не мисля, че скоро ще бъде легализиран, смятаме да осиновим дете и да започнем собствен бизнес заедно", споделиха те. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-правилната оценка за недоразуменията от този парад направи известия на всички Евгени Минчев в 11 въпроса ...прочетете ги.Аз няма какво повече да добавя.
133
0
 
6
 
! Отговори
Кера преди 2 години
Промотирана простотия !
132
0
 
0
 
! Отговори
ВъзмУтен преди 2 години
"Участниците в шествието не приемат хора като Тони и Валан."Как пък го решихте това?Дали пък просто хората, които протестират не го правят, заради ненужната показност на този прайд?Всички познаваме и хтеро и би и хомо сексуални хора. Някои от тях дори са ни приятеи, но те не са на прайда и не парадират с нищо. Може би, защото не се и ущетени с нищо.Ако имаш пролем, че си такъв и родителите ти не те приемат, това не е пробелм на цялото общество, нали?
131
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-масовото събиране на болни хорица. Дано да не е заразно и да плъзне навсякъде.
130
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
едно време имаше хипита сега има ***.. нищо ново под слънцето. Не нормалните винаги са си намирали някаква идея, която ги обединява. Изобщо не е трябвало да им разрешават да правят подобни щуротии. Погледнете ги.. то вида им не е нормален. Не става въпрос за права, те са като малко дете което е решило да прави на пук на родителите си. Просто трябва някой да му удари един шамар и ще се спре. Нека си бъдат мъже с мъже, жени с жени - никой не ги спира. Ама тия балони, прически и показности..
129
2
 
9
 
! Отговори
Историк преди 2 години
В древна Гърция, жените с еднаква полова насоченост, били заточавани на остров Лесбос, защото били смятани, че развращават обществото и не се вписват в него. Какво излиза, че древните гърци са били по-умни и решителни от нас?
128
1
 
7
 
! Отговори
Аууу преди 2 години
Двойката Шрек 1 и 2 са сладури
127
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
забрана на нпо-тата трябва
126
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това сериозно ли е бе хахах, не мога да повярвам хаха целували се най-нормално леле
125
4
 
8
 
! Отговори
И.Б. преди 2 години
В противовес на "София прайд" може например да се узакони нов празник: "София фемили прайд". Тогава няма да стигнат площадите и градинките, но много семейства ще излязат навън и на чист въздух в неделя. А и на Витоша ще има място за толкова много семейства-примери за подражание.
124
3
 
10
 
! Отговори
Вуте преди 2 години
Гнусна работа ама шарена. Тия ако си бяха сложили по едни звънци щяха да направят и кукерско шоу, бая зли духове щяха да изгонят.
123
3
 
11
 
! Отговори
БОБИ преди 2 години
Да не дава Господ...
122
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както един мъж гей изпитва отвращение от това да бъде с жена, така аз изпитвам отвращение от идеята двама мъже да правят джиджи-биджи... На органично ниво ме отблъсква! Не съм хомофоб, просто ми е гнисно това. Не мога да се боря с природата си! Каквото искат да правят, само да не е пред очите на нормалните, за които това е гадно, защо трябва да ни налагат гнусотията си?
121
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гнусна работа
120
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е що са без маски? Полицията и здравните къде спят и не глобяват? Хора що не си вършите работата?
119
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Показност, която ще роди с времето съпротива. До колкото знам България е свободна демократична държава. Ненса преследвани от закона. Чиста проба комплекси.
118
6
 
6
 
! Отговори
от прайда преди 2 години
Няма ли кой да наплюе Бойко,бе!?Затъжих се!:))
117
6
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Само глад и лабуть ги оправя, също като комунистите от БСП. Те за това на съветската армия се събират :)))))))))))))))))))))))))
116
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива срамни работи като София прайд не трябва да се позволяват
115
4
 
16
 
! Отговори
aqsw преди 2 години
Лошо е че който е минал от другия бряг, никога не се връща обратно.