От Helpbook: Пържен лук, миризми, хлебарки...барака за манджи превърна живота ни в ад

Потребител се оплака от редовно изхвърляне на храна от заведение в София
15 юни 2021 20:27, Анисия Иванова
61
От Helpbook: Пържен лук, миризми, хлебарки...барака за манджи превърна живота ни в ад
Снимка: Helpbook

В платформата на Helpbook.info продължават да валят сигнали от всякакво естество. За "нетърпим абсурд“ ни сигнализираха от столичния район „Лозенец“:

„Преди години в двора на съседната кооперация на бул. "Христо Смирненски" 6 в Лозенец тихомълком бе одобрен и поставен преместваем павилион плътно до нашата сграда. Първоначално за пакетирани храни, бараката бе превърната в дюнерджийница, а понастоящем функционира като готварница за най-различни яхнии.
Въпреки многото сигнали, изпращани през годините до р-н Лозенец, не бяха взети мерки за закриването на този залепен за кооперацията ни източник на непоносими миризми и зарази. Напоследък ситуацията е критична, защото въпреки изградения въздуховод работещите в обекта лелки включват абсорбатора само от време на време и от 7 сутринта на талази се носи плътна миризма на кълцан суров лук, която ни пречи да си отваряме прозорците. Към това се добавят и ПЪЛЧИЩАТА едри полуотровени хлебарки, които долазват до нашия двор и умират там на купчини. Собственикът на павилиона е несговорчив несофиянец, който не желае да вземе мерки и при всеки наш контакт подчертава, че е "голям връзкар в общината". Настояваме павилионът да бъде премахнат, а при невъзможност поне да премине обратно към първоначалното си предназначение - продажба ЕДИНСТВЕНО НА ПАКЕТИРАНИ ИЗДЕЛИЯ“, се настоява в сигнала.

Друг наш потребител изрази възмущението си относно редовното изхвърляне на хранителни отпадъци от заведение за бързо хранене в Младост-4 в София. Кофи с мазнина се оставят до съдовете за смет, препречват тротоара и велоалеята, което е в разрез с всякакви естетически и хигиенни норми. „Вече свикнахме с миризмите, разнасящи се от сутрин до късно вечер, с хората, посещаващи пазарчето и консумиращи своите сандвичи на пейките пред входа ни, но този боклук и мазните петна около кофите и велоалеята вече надхвърлят нашето търпение. Нямаме нищо против дюнерите, ние също често похапваме там, но бихме искали така, както е чисто в самото заведение, така чисто да бъде и около кофите в края на работния ден. Надявам се да вземете необходимите мерки за опазване на чистота в нашия квартал“, се казва в сигнала.

За отчайваща мръсотия около счупени кофи за боклук ни сигнализира от квартал „Орландовци“. Поради липсата на дъно на сметосъбиращите съдове, боклукът се събира в найлонови чували, които престояват с дни и месеци. Молбата е за подмяна на контейнерите в най-кратки срокове, за да се прекрати тази практика.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви дадевъзможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Вие от голямото добрутро, вероятно не сте излизали от Обеля през целия си живот, но в селата цялата махала разбира какво готвиш.
23
4
 
18
 
! Отговори
до 25 преди 2 години
Стига си се правил на удapен! Проблем е, откакто вместо приятната сутрешна миризма на кифлички, банички и кроасани ВOHИ на лук! Такава защита дръпна на бараката, че си мисля, да не би ти да си гордият собственик? А това с плъховете и канализацията са съвсем свободни съчинения - или си попаднал в някой slum и мислиш, че целият квартал е така.
22
1
 
23
 
! Отговори
Естет преди 2 години
Наследници на интелектуалци отпреди 1 век като цяло почти няма, дори и на улица Елин Пелин и останалите около пл. Журналист. Наследниците отдавна продадоха имотите си или най-малкото ги отдават под наем на юридически и физически лица. Точно тези наследници продадоха много китни къщи с дворове, които скоро се превърнаха в кооперации и квартала се презастрои. Корумпираните демократични управници също спомогнаха затова, незачитайки никакви норми. Ами не, не са ни виновни селяните...
21
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне реститутите и строителите да са доволни в тая ми ти София.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Естет 21 А проблемът с презастрояването кой го породи? А да се готви денонощно без аспирация може да е нормално в "китното планинско селце", където къщите са на голямо разстояние една от друга, но не и в плътно застроения (както сам отбелязваш) Лозенец. Както и да обръщаш нещата, дефиницията за добре възпитан човек е ненавлизащ в чужда територия, а тези точно това правят - ту с надута чалга в колите и безобразно каране, ту с безогледно бутане нагоре и напред. Важното е те да са добре.
19
2
 
8
 
! Отговори
Естет преди 2 години
В района около УАСГ и Строителната гимназия има десетки обекти за храна от поне 30 години. Нито е новост някой да готви там, нито да продава готвена храна. Откога това стана проблем? А как не бяха проблем десетките клекшопове, където с години се продаваха храни и напитки, извън всякакви норми за безопасност?! Във всяка от тези стари кооперации има плъхове, големи колкото котки, на някои и канализацията не е в ред!Хайде да не се лъжем, този булевард прилича на Капалъ чарши от десетилетия!
18
3
 
15
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Къде е адреса на това павилионче ?Явно готвят вкусно и пресно .Искам да мина да си купя за вкъщи .
17
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"НЕСОФЯНЕЦА" си е баш на мястото у най големото селу у България.
16
3
 
8
 
! Отговори
Лозенчанин до 16 преди 2 години
Спориш само за идеята. Точно в тази част на квартала, която посочват в сигнала живеят и досега наследници на въпросните първи жители на Лозенец. Мини и виж паметните плочи... А дори и да не бяха те, нормално ли е да газиш през главите на хората, за да си правиш бизнесчето? Точно това ни пречи да живеем добре. Хвана се за думата софиянец и край. Ама този сигурно и лев данък не плаща в София, за разлика от нас и пет пари не дава за града ни.
15
3
 
11
 
! Отговори
Естет преди 2 години
Не завиждам на никого, това е характерно за такива като теб, решили да разделят хората на граждани и селяни и да четат морал, все едно са родени в Бъкингам. Апропо - в някое китно планинско село е много по-приятно от това да живееш в Овча купел или Люлин. И отново апропо - живея в Лозенец. Винаги съм живял тук - тук съм роден. Но никой в квартала не ми пречи. Нормално е да се готви по всяко време на денонощието. Проблемите на квартала са съвсем други - най-вече презастрояването.
14
2
 
13
 
! Отговори
Брадвата преди 2 години
Защо се пуска сигнал за неокосени площи, на които тревата е 70см, някой от общината не вижда ли? ! Не се ли прави косенето регулярно? Защо стихийно и след сигнал? След като данъците са адски, поне в София
13
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радвайте се на храната, докато все още не е изчезнала. Ако знаехте само какъв ад, глад и гладомор са ви приготвили чалгарите ифатмаците, нямаше да се оплаквате от храната. Ще плачете за миризмата на лук.
12
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се въведе гражданството което Желю Желев премахна ще е така в София по лошо ще става
11
4
 
18
 
! Отговори
Естет преди 2 години
Всъщност готвеният лук е доста полезен. Като цяло е полезно да се яде готвена храна със сос, а не само сухоежбина, особено fast food-a е изключително вреден.Свойственият манталитет на квартала не е от сега - това е просташкият манталитет на комунисти, парвенюта и всякакви селяндурски тарикати, взели по някакъв начин софийско жителство преди 1989 година и сдобили се с апартамент на място, където в края на 20-те години е било средище на писатели и интелектуалци. Е, минал е един век оттогава...
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи естети станали тези софиянци, станали са като бабите пред блока и всичко ги дразни.
9
2
 
7
 
! Отговори
Марти преди 2 години
Всеки може да си сготви вкусно ястие, в youtube и google има безкрайни предложения!Ястията в ресторантите са с ниско качествени продукти, да не говорим, че липсва всякаква креативност!Но..толкова са учили БГ готвачите..., пълна посредственост..като всичко останало..
8
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Навик е на българина да бори лъжата с по-голяма лъжа .Горките *** добре ,че са дворовете на ,,софиянци" ,та да отидат там да умрат на спокойствие!
7
1
 
7
 
! Отговори
гастроном преди 2 години
Шкембе чорба правят ли?Ще дойда да я пробвам и ще доведа приятели.
6
0
 
3
 
! Отговори
до Марти преди 2 години
Но поне някои от вас готвите мръвките вкусно :)
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да се подават сигнал. След като има такава служба към Общината и е платена да извършва контрол