Недоволство в "Орландовци": Без канализация, шахти, тротоар

Защо се стигна дотук?
16 юни 2021 12:34, Петя Славова
5
Недоволство в "Орландовци": Без канализация, шахти, тротоар
Снимка: Кадър, БНТ

Улица в столичния квартал "Орландовци" е без канализация, без отводнителни шахти и без тротоар, а близката река редовно залива улицата.

Проблемното място е участъкът, където се пресичат улица "Овчарска" и улица "279". Няма канализация, шахти и тротоари. И така години наред.

Стоянка Георгиева, която живее тук над 50 години, разказа пред БНТ, че това каре се е оказало "горещ картоф" за всички кметове и управници. По думите ѝ всеки индивидуално е писал жалби и е търсил помощ от общината, но за съжаление не са получавали такава. Казвали им, че трябва да се направи неоправено отчуждаване на имоти.

Кметът на район "Сердика” инж. Тодор Кръстев обясни, че основният проблем наистина е, че не е проведена отчуждителната процедура, която попада върху гаражи и част от къщите.

"Аз се радвам, че с хората стигнахме до общия извод, че част от тях трябва да бъдат съборени, да станат публична общинска собственост, за да можем ние да изградим улицата. Ние сме я направили в тази част от квартала, където нямаме проблеми с отчуждаването и 2020 година беше подновен изцяло водопроводът и канализацията, беше асфалтирана и бяха подновени тротоари", обясни кметът.

По думите му много трудно се намират пари за отчуждаване на такъв малък обект и това е основната спънка. През 2020 година е започната кореспонденция със "Софийска вода". Оттам отговориха за БНТ, че в настоящия бизнесплан 2017-2021 година на дружеството не са предвидени за изпълнение канализационни проекти на посочените улици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Комунистката учителка по руски език се интересува само от "Витошка" и Южния парк.За нея това е София.
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жирафът е приоритет за столицата, тия улици ще ги оправяме по-нататък.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даскалицата къде е? Да иде там с пиарите си "на инспекция" ?! Да отреже лентата на някоя локва..
1
2
 
11
 
! Отговори
Кой преди 2 години
Като гледам броя на гласувалите купени ромски гласове за Фандъкова на втори тур от този квартал се питам защо не ходят при нея да изискват ремонти и канализация ?!