Продадоха бившата резиденция на посланиците на САЩ в София

Новият собственик е фондация „Америка за България“
16 юни 2021 19:21, Елка Василева
8
Продадоха бившата резиденция на посланиците на САЩ в София
Снимка: Facebook

Фондация „Америка за България“ е новият собственик на сградата на ул. „Велико Търново“ 18 в София, която доскоро беше резиденция на посланиците на САЩ в България, съобщиха от американското посолство и фондацията.

Фондацията ще продължи близо 80-годишната традиция тази сграда да е дом на българо-американските отношения и приятелството между народите на България и САЩ.

Като Дом „Америка за България“ сградата ще служи както за офис на фондацията, така и за пространство за събития и изложби и средище за развитие на българския частен сектор и гражданското общество, продължавайки традицията на доброжелателство между България и САЩ.

„За нас е чест да съхраним сградата като културен паметник на столицата и България и неразделна част от историята на българо-американското приятелство и споделени демократични ценности,“ подчерта Нанси Шилър, президент на Фондация „Америка за България“, във връзка със закупуването на имота.

Н.Пр. Херо Мустафа, посланикът на САЩ в България, изрази увереността си, че „фондацията не само ще запази духа и гостоприемството на бившата резиденция на 23-ма американски посланици, но и ще даде тласък на още нови инициативи в полза на нашия стратегически партньор и приятел – България“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
8
 
! Отговори
Братя Американци преди 2 години
Бягайте от София, мръсният въздух ще ви убие!
2
4
 
26
 
! Отговори
Уау... преди 2 години
Значи резидентурата на ЦРУ вече е там
1
7
 
37
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
"Америка против България ".......