Спасиха живота на изхвърления от 6-ия етаж Бари

Кученцето обаче може да остане с тежки увреждания
44

Изхвърленото от пияния си стопанин от шестия етаж куче се възстановява, но е възможно да остане с тежки увреждания за цял живот. Инцидентът се случи преди дни, а след сигнал на свидетели животното беше прието във ветеринарна клиника, където лекари се грижат за него.
Още по темата
6-годишният Бари е бил изхвърлен от 6-ия етаж на жилищен блок в столичния квартал "Младост" преди няколко дни.

"Стопанинът му го е изхвърлил по данните, които имаме ние, защото се е изходило на дивана. Той беше видимо в нетрезво състояние, неадекватен, но това не го оправдава", категоричен е Радослав Рангелов от организация за защита на животните "Doghelp.bg".

"Той дойде в шоково състояние. Шоково състояние ще рече, че кученцето е в безсъзнание, не реагира на външни стимули", уточни ветеринарният лекар Калоян Войчев.

Лекарите са спасили живота на Бари, но след инцидента шансът отново да проходи е минимален, предаде Bulgaria ON AIR.

"По принцип грижата за куче инвалид изисква отдаване на 100% и ангажираност", добави още Войчев.

Междувременно извършителят е признал вината си и е задържан. Освен към животното, той често е бил агресивен и към членове на семейството си. А законът гласи, че който прояви особена жестокост към животно, като умишлено му причини тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до две години или пробация, както и глоба от 1000 до 6000 лева .

"Сега в момента сме пред 7-о РПУ, за да напишем сведения, да даваме показания и т.н. Така че, надяваме се, да си свършат работата и ще бъдем много благодарни най-накрая да има наистина ефективни присъди", сподели Рангелов.

Бари ще остане в клиниката докато се възстанови напълно, след което ще започне търсенето на своя нов дом.

Всеки, който иска да помогне, може да го направи по следните начини:

#Получател: Сдружение Дог Хелп-Бг
UniCredit Bulbank, BIC: UNCRBGSF
BG98UNCR70001523307646
#Основание: Куче Бари,

#PayPal: Bg.doghelp@gmail.com,
#Revolut: 359892754040,
#Eконт Симеоново, получател: Сдружение Дог Хелп-Бг, Тел: 0999999495,

#SMS на номер 17 777 с текст DOGHELP (Цена на един СМС 1лв).

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: куче
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
До 9 преди 11 месеца
Е, Цвети почина заради такива като тебе. Дано си доволен.
31
1
 
5
 
! Отговори
Марвин преди 2 години
Каква злоба и комплексарщина, направо нямам думи... Животните са в пъти по-добри от вас, гнусари такива!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да се харчат пари на данъкоплатците за съд и присъда??? Стопанина нали е "възпитавал" животното, считам, че следва да изпита собствения си метод за възпитание: да скочи от 6-тия етаж...
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До истината - 5 минути насаме и ще заобичаш песовете, поне докато известно време я караш на кашички и супи...
28
3
 
3
 
! Отговори
истината преди 2 години
Поне 200лв. глоба за собственика, ами ако минаваше човек отдолу?Иначе докато не почнате да си събирате след кучетата винаги ще съм против посовете в градовете.
27
2
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Изхвърлил го защото се изакал на дивана .БСП се изакаха върху Българи , а ние още им плащаме издръжка.
26
0
 
1
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Do n 21 evala brat
25
9
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Напред, детенце на Майка Природа ! Живей и хапи семитите холокостаджии, които Ви избиват !
24
9
 
3
 
! Отговори
Тез дето апелират преди 2 години
За дарения - реално са НПО. Даренията са през DMS- и реално копаят криптовалути - DMS -coins! Свързани са със COPOC!
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе и аз исках: може да ми духнеш на ... нали се сещаш, ще те ... в шматката глупава
22
2
 
12
 
! Отговори
Lora преди 2 години
До Алтерниращ веганистИма свидетелства че праисторическите хора са опитомявали кучета и са живели с тях в пещерите. Кучето живее при човека, с него, до него. Няма нищо ненормално от това човек и куче да съжителстават в апартамент, когато се грижат добре за него. Обикновено хората от провиницята смятат, че кучето е животно, което живе на двора, вързано за синджир.
21
4
 
1
 
! Отговори
Абе и аз исках преди 2 години
да духна в носа на едно куче, ама трябше веднага да се отдръпна. Нещо не му хареса!
20
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Август 2011 година-краят на август беше хубав и щастлив за мен и моите гости от чужбина.Кръстихме моят внук. Хубавото тържество, седмицата в провинцията и двата чудесни дни в София бяха помрачени от една грозна и най-вече жестока постъпка-секюрити на хотел "Шератон" заля улично куче с вряла вода, защото "Мястото му не било там". Мястото беше на гърба на хотела, между църквата "Св.Георги" и ресторанта отсреща.Бях потресена, а и хората с мен,околните останаха безразлични.Г-нът беше нагъл и спокоен
19
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
И друг *** РИСТУ НЕ ПРАЩАЙТЕ ПАРИ ЗА КУЧЕ И Т. Н. ТИ ЛИ ПЪК ЩЕ МИ КАЖЕШ ЗА КОГО ДА ИЗПРАЩАМ, ЖИВОТИНЧЕТО НЯМА ЛИ ДУШИЧКА, БЕЗ ВИНА ВИНОВНО И ТИ СИ НЯКОЙ ***
18
1
 
12
 
! Отговори
xaxsas преди 2 години
До Алгерниращ веганист - Хахаха, ти колко си луд... В каква дупка живееш, че кучето ти не иска да седи вътре? Моето като го оставя пред блока само си влиза в нас за да си легне на барбарона. За последните 25 години съм имал 3 кучета и мога да ти кажа, че единственият проблем за куче в апартамент може да бъде мързелив стопанин домашар.
17
1
 
5
 
! Отговори
Всичко хубаво, преди 2 години
но защо се използва дарителска сметка в Кредисимо?
16
7
 
10
 
! Отговори
Ристу преди 2 години
Не пращайте пари за куче, а за лечението на Цвета Страхилова. Млада фолклорна певица. Момичето се нуждае спешно от трансплантация на костен мозък и трябват около 200 000 лв за операцията. Потърсете информация за нея. Спешно са нужни парите за спасението на млад човешки живот. Нейната история далеч не е толкова сеирджийска, като тази с кучето, затова дори не е отразена в медиите.Прочети още на: https://dnes.bg/sofia/2021/06/16/myj-hvyrli-kucheto-si-ot-6-etaj-na-blok-v-sofiia.493931
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Манияка 1Тоя който измъчва или убива животно без причина бих му отрязъл краката и ръцете и оставил да умре бавно. Само хората сме такива гадни ***, няма животно толкова жестоко.
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, такива *** мога да ги хвърля С УДОВОЛСТВИЕ ОТ ШЕСТИЯ ЕТАЖ. И по-добре да не ги срещам, че не ми се лежи по затвори. Има международни сайтове за осиновяване. Мнага западняци предпочитат да осиновяват животни със здравословни проблеми, защото знаят, че българите не го правят. Знам едно куче в махлата,което беше блъснато от кола и после осиновено в Германия. Новите собственици ни пратиха след няколко месеца снимки със здавото куче и семейството.
13
3
 
18
 
! Отговори
Lora преди 2 години
До Алтерниращ веганистТи оправдаваш ли насилието над животни? Доказано е, че хората които посягат на животни винаги проявяват насилие и към хора. Трагедия, че един насилник ще бъде глобен и ще бъде пуснат на свобода. И да - трагедия е, че еднно невинно същество старда. Ти куче имал ли си? Знаеш ли как обича кучето? Безкрайно и безрезервно.