Защо чисто нови кофи за смет изчезнаха от столичен квартал?

Ще събират ли боклука си в чували жителите?
17 юни 2021 11:25, Ния Христова
7
Защо чисто нови кофи за смет изчезнаха от столичен квартал?
Снимка: БГНЕС
Чисто нови кофи за боклук изчезнаха от квартал на район “Овча купел”. Контейнерите били вдигнати вчера, а неизвестни лица обяснили, че "слагат точка на сметоизвозването".
 
Историята се оказа с неочаквано продължение.
 
"Вчера колите за сметоизвозването минаха и заедно с боклука изнесоха и кофите. Обясниха, че е нареждане от Столичния инспекторат, защото колите вече не можели да влизат", разказа пред Нова тв Ева Шах.
 
Тя добавя, че сметта винаги се е извозвала от квартала, макар и нередовно.
 
"Преди около два месеца кофите за боклук бяха подменени. Уверени бяхме, че няма да имаме проблем със сметоизвозването. Вчера обаче ми потвърдиха, че наистина има взето такова решение", добавя Шах.
 
Оказва се, че фирмата е взела решението да премахне кофите самоволно и без разрешението на Столичния инспекторат. Още днес кофите ще бъдат върнати на място.
 
"Това не е първо своеволие на тези фирми. Имахме казус и с метенето на улици", разказва кметът на район „Овча купел” Ангел Стефанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно?!? Кой ли кмет на София е сключил договор с тези фирми, позволяваши си своеволия (по думите на кмета)?Кой ли ще е?
5
1
 
5
 
! Отговори
феодална държава преди 2 години
Ами това не е първо своеволие на тези фирми защото доскоро бяха под крилото и отчета на бай мутран банкянски. Работят си по рефлекс от десетина години фирмите, само забравят, че бай мутран банкянски крачи към панделата, а не към нов мандат.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Питайте братя
3
5
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
За скрит или за двоен шах става дума? И откога Шах стана българска фамилия? Нейният син Мат ли се казва? Ъъъ... на Мат Деймън имах предвид.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в нашия квартал сложиха чисто нови кофи, на следващия ден вече им липсваха колелата и капаците за затваряне .. не знам какво някой би направил с пластмасов капак на кофа .. чудя се .. не знам .. много сме зле, даже и в Сомалия едва ли е така
1
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
София се е превърнала в голяма кофа за ***.