След смъртта на убития от ток Людмил родителите още чакат справедливост

Четири месеца по-късно виновни и обвинения няма
Обновена: 19 юни 2021 22:36 | 19 юни 2021 22:30, Веселина Йорданова
61

Премахнаха павилионите до болница "Свети Иван Рилски". Постройките бяха захранвани незаконно от кабел, който през февруари уби дете, стъпило върху шахта в близост до обектите.

Четири месеца след смъртта на 16-годишния Людмил обаче родителите все още чакат справедливост. Детето издъхна в ръцете на баща си.

Още по темата
"Още не можем да възприемем, че Людмил не е между нас", каза майката на Людмил - Милка.

Адвокатът на семейството все още чака делото да влезе в съда, предаде Bulgaria ON AIR.

"До момента няма повдигнати обвинения или поне нас никой не ни е уведомил, че има наказателно отговорни лица", коментира адвокатът на семейството на Людмил - Димитър Марковски.

Отговорни според него са хората, прекарали незаконния кабел до шахтата-убиец и институциите, които са позволили това да се случи. По закон обаче Общината и електроразпределителното дружество обаче не могат да понесат наказателна вина.

"Наказателната отговорност трябва да е свързана с конкретно физическо лице, а не с институция, така че трябва да се установи кои са хората, които физически са прокарали този кабел, който е минавал от там", допълни адв. Марковски.

Четири месеца след инцидента кабелът и павилионите, довели до смъртта на Людмил, вече са премахнати. Петте преместваеми обекта на мястото са били без разрешение за дейност и без проекти за електрозахранване. От местната власт увериха, че същата съдба ще сполети всички незаконни постройки в столицата, които са без документи.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По закон шахтата принадлежи на някой и той е отговорен какво става там.В България няма уважение кьм чуждата собственост, някой решил да се възползва от шахта и си оставил рьцете. Някой друг е правил нещо и оголил на 1вия кабела.Който не знае какво е протон (в случая шахтата) и електрон (стълбата на която се опрял) получава се токов удар. Общинските полицейски служители сьщо са виновни че не са санкционарирали всичките нарушители там.Ало Таню най вече защото им се меши.
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 71аг ------ "Но, пострадалият и баща му като са преминавали, от къде са идвали, накъде са отивали, какво са правили на едното и другото място, с кого са се срещали, кой е свидетел?" ---- Како общо има това с инцидента ?
14
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!
13
1
 
3
 
! Отговори
ано23 преди 2 години
Всеки от вас/нас има като минимум поне един контакт, щепсел, ключ за лампа и т.н. електро-инсталационна точка във дома си и тази точка е по смисъла на закона незаконна, нелегална, не документирана, няма я в строителният, техническият и какъвто и да е план на сградата, монтирана е НЕ от ПРАВОСПОСОБЕН електротехник, каквото е формалното законово изискване, а от самите нас, от сръчният съсед или колега.И никой не счита това за опасно.Незаконен проводник не означава опасен или убиващ.Друго е.
12
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в държавата на миризливите нагли връзкари българи няма да има отговорни то е ясно
11
1
 
5
 
! Отговори
Булгар преди 2 години
Вероятно пострадалият е щъркел. Те много обичали да се блъскат в далекопроводи. Така обясняваха от ЧЕЗ защо у наше село спират тока по 3 пъти на ден. Та вероятно този е летял наоколо и като не видял далекопровод, решил да се забие право в шахтата.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ел. енергията и тя излезе расист.
9
1
 
14
 
! Отговори
Ацтек с мнение преди 2 години
Имам огромно съмнение, че просто само са минавали от там. Бяха установили, че индивида е имал нагар по пръстите и краката. Не мисля, че такъв нагар се получава ако само преминеш от там.
8
1
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 2 години
А следствието доказа ли че по някакви странни и необясними физични закони като стъпиш на шахта може да те убие ток?
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кабел никой не е искал да го бере и наистина май няма пострадали хора. Те просто са минавали от там без да берат.
6
2
 
14
 
! Отговори
71аг преди 2 години
Значи версията е, че Людмил и баща му просто са преминавали оттам и така, стъпвайки върху шахтата се е случило това, което се е случило. Само от преминаване? Колко хора преди тях са преминали и стъпили върху тази шахта без да настъпят инциденти.ОК, кабелът е бил поставен неправилно и павилионът е бил незаконен, това ясно.Но, пострадалият и баща му като са преминавали, от къде са идвали, накъде са отивали, какво са правили на едното и другото място, с кого са се срещали, кой е свидетел?
5
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кой стои начело на тези институции?
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В банановата република България има да чакате охоо.
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България, EU, 2021
2
6
 
2
 
! Отговори
Борисов Неваксиниран преди 2 години
Цитат: "Виждам, че не ви интересува, че провалиха ваксинациите" No Comment
1
13
 
3
 
! Отговори
Плоскоземец преди 2 години
Ваксините лекуват Ковид. Те ще ни предпазят от сигурна смърт.